4.3.12

Paquitan 1. variaatio

Perjantain pointe-tunnilla mennään eteenpäin niin lujaa että välillä olen ihan pää pyörällä! Viikko sitten opettajamme antoi meille tunnin lopussa sellaisen diagonaalin harjoiteltavaksi johon en ollut yhtään varautunut. Se on nimittäin osa Paquitan kuuluisasta ensimmäisestä variaatiosta - ja nyt ei ollakaan enää tutulla ja turvallisella pointe perustasolla! Tosin pakko sanoa että ne ensimmäiset askeleet kärjillä (01:30 - 01:54) eivät ole niin vaikeat, mutta niiden yhdistäminen erikoiseen port de bras:han on. Kun ope näytti, se oli niin kaunista ja naisellista - ja mun eka reaktio oli että mähän en tuota osaa! Tekniikkaa mulla on pikkasen, mutta jos siihen pitäisi lisätä jotain prinsessan ainesosia, jotain kaunista ja herkkää ja eleganttia ilmaisua, niin mulla on rohkeus heti kadoksissa!

Ja viikko sitten olin A-luokan pelkuri, en edes lähtenyt yrittämään. Mutta olin myös väsynyt, enkä jaksanut tsempata yhtään mun mukavuusalueen ulkopuolelle. Viikonlopun aikana relasin ja rauhoituin kuitenkin sen verran että pyysin maanantaina Gabriellaa näyttämään sarjan uudestaan, ja harjoittelin siinä open ystävällisellä avustuksella kunnes se meni jotenkin kohdalleen. "Jotenkin kohdalleen" tarkoittaa että joko multa onnistuu kädet tai jalat, muttei molemmat yhtäaikaa! No, harjoittelemalla se varmasti vielä paranee :)

Viime perjantaina lisättiin siihen pikku diagonaaliin jo variaation alku ja päästiin melkein loppuun asti, siihen kohtaan (01:57) mistä alkaa ne nopeat en dedans piruetit (joita me tuskin tehdään sellaisenaan). Kokonaisuus on nimittäin meidän tasolle helpotettu, eli esim entrechat six:n (00:20) sijan tehdään tavallinen changement, tai entrechat trois. Ja se balloné kärjillä osio (00:30 - 00:34) on muutettu niin että tehdään vain kaksi kertaa balloné ja sitten tombé coupé. Ollaan kyllä harjoiteltu se alkuperäinen versio tangolla, joten ehkä se joskus toteutuu myös keskellä. Ja attitude piqué piruetin sijan tehdään puolikas attitude piqué käännös, just sen verran että ollaan oikeassa suunnassa. Muuten se on sama variaatio.Hassua. Viikko sitten Paquita aiheutti melkein paniikkikohtauksen ja toissapäivänä olin jo ihan onnessani. Hieman pihalla, mutta onnellinen. Tätä se baletti teettää :)

2 comments:

  1. Kolmen viikon (hiihtoloma + sairastelut) balettitauon jälkeen oikein sydäntä raastaa lukea baletista - videota en uskalla edes katsoa :) Tsemppiä tunneille, niistä on mieletöntä lukea. Voi kun pääsisin joskus tekemään tuollaisia juttuja. Tosin tällä hetkellä toiveissa olisi päästä ylipäänsä tunnille...

    ReplyDelete
  2. Voih, se on niin kurjaa kun ei pääse tunneille sairauden takia! Toivottavasti voit nyt jo paremmin, muista vain ottaa alussa varovasti :)

    Kiitos tsempistä, näitä juttuja on ihanaa harjoitella. Vaativaa, vähän pelottavaa mutta lopulta ihanaa! Mäkin toivon että sä pääset vielä varkkoihin käsiksi!

    ReplyDelete