2.3.13

Uudet tossut, uudet kujeet

Laskin juuri että mun kylpyhuoneessa roikkuu sen seitsemän leotardia, kahdet pinkit sukkikset, yhdet mustat leggarit, erinäisiä toppeja, t-paitoja, shortsia ja lämppäreitä. Olomakuuhuoneessa (asun yksiössä) voi leikkiä "spot the pointe shoe", niitä on nurkissa, sängyllä, lipaston päällä. Ja jos avaa oven vaatehuoneeseen, törmää ensimmäiseksi tossuhenkariin, ellei sitten kompastu säärystinkasaan. Mun asunto alkaa muistuttaa ballerinan pukuhuonetta... Pitäisi ostaa välillä ihan oikeita vaatteita, mutta löydän harvemmin jotain mistä pidän - ja mihin mulla on varaa! Paljon hauskempaa on ostaa treenipukuja netistä. Näin just dance directin sivulla ihania uutuuksia, ja nyt visa electron polttaa lompakossa...
Uudet kärkitossut sen sijan eivät ole mikään ylimääräinen hankinta. Kokeilin tässä välissä Capezion Tiffany-mallia, mutta jokin meni vikaan sovituksessa. Mulla taisi olla liian kiire saada uudet tossut alle, ja lankesin siihen että uusi malli voisi olla entistä ehompi. Vaan eipäs ollutkaan. Tossu todettiin jo kaupassa puolta kokoa liian suureksi, ja vaikka sekä myyjä että minä arveltiin sen olevan ok, niin ei se sitä ole. Kotelo ei myöskään toimi mun jalassa, arvelen sen johtuvan liian korkeasta profiilista. Heti ekalla tunnilla oli vieras olo tossuissa, tasapaino-ongelmia ja kärjellä keikkumista Mutta kun vanhat kuolivat, oli pakko pukea noi takaisin jalkaan. Eilen myös opettajani totesi etteivät ne toimi mun jalassa, pohjallinen vääntyy kantapään alta ja linja ei näytä hyvältä.

Mutta ei hätää! Ystäväni Aija Tampereelta oli käymässä Helsingissä ja pyysin häntä poikkeamaan sitä ennen Ballerina & Liikunta -tanssitarvikeliikkeessä. Olin soittanut sinne jo etukäteen, ja pyytänyt laittamaan mun tuttua mallia (Balance European) sivuun. Samalla kysyin josko heillä olisi Blochin uutta Hannah-mallia (sitä ei näkynyt heidän verkkokaupassa) - ja ystävällinen omistaja/myyjä kertoi että kyllä löytyy! En ollut sovittanut Hannah:ia ennen, mutta päättelin Blochin sivuilta (Bloch Australia) että malli on lähellä Balance Europeania. Sovimme että voisin sovittaa tossut Helsingissä, ja tarpeen mukaan palauttaa ne ystäväni mukana. Toiset pitäisin joka tapauksessa.

Nyt molemmat tossut ovat kotona ja odottavat ompelemista! Ensimmäinen kerta kun mulla on kahdet tuliterät tossut yhtäaikaa käytössä. Yleensä kulutan yhdet loppuun ennen kuin kiirehdin kauppaan. Meinaan ottaa ensi tiistaina molemmat mukaan, ja kokeilla Hannah-tossuja tavallisella perustason (ei pointe-) tunnilla. Ihan vaan että saan tuntumaa. Tossuissa on joustavampi pohja, ja matalampi profiili, mutta muuten en tiedä vielä miten ne käytännössä toimivat. Ainakin opettajani katsoi eilen että jalan linja on kärjellä hyvän näköinen. Saas nyt nähdä... 

16 comments:

 1. Hei! Tiiätkö näkyykö footlightin sivuilla kaikkia kärkitossu malleja mitä siellä kaupassa on? :)

  T: Anne

  ReplyDelete
 2. Hei Anne,

  Enpä tiedä... Viimeksi kun kävin Footlightin kaupassa heillä oli Capezion ja Gaynor Mindenin tossuja. Tosin, jos kaupassa on jostain mallista vain muutama kappale, sitä ei välttämättä myydä verkkokaupassa. Kannattaa kysyä heiltä suoraan! :)

  ReplyDelete
 3. Okei, kiitos kuiteski :)

  ReplyDelete
 4. Kuules Johanna!
  Sun pitää juhlia, melkeen 100 lukijaa! Onnea hei :)
  Ostapas itsellesi lahjaksi vaikka uusi balettikassi :D

  ReplyDelete
 5. Hahahaa, kiitos! :D Olet hyvin ystävällinen, mutta nuo "melkein 100 lukijaa" ovat ns "rekisteröityneitä". Varsinaisia lukijoita on vielä muutama lisää. Olen kyllä iloinen että määrä on tasaisessa kasvussa :)

  Mutta mun vanha kassini on edelleen toimiva.. Vaihdan yleensä vasta kun vetskari hajoaa! Ellei sitten joku tanssitarvikekauppa haluais lahjoittaa mulle uuden? ;)

  ReplyDelete
 6. hei, onko noissa blochin balance european -tossuissa tai niissä hannahissa litteähkö kotelo? Tarvisin uudet tossut, mutta koska jalkani on aika litteä, niin useimmat tossut eivät "kuperan" kotelon takia sovi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Blochin Hannah-tossussa on todellakin matalampi profiili, siis litteämpi kotelo. Balance European on pikkasen korkeampi.

   Delete
 7. Hei, tarvitsisin apua leotardin ostamisessa. Hypin koko ajan porsellin ja dance directin välillä enkä osaa valita kummasta tilaan. En ole ennen ostanut leotardia (aloitin vasta baletin) enkä tiedä minkä kokoisen tarvitsisin. Kokotaulukon mukaan 175cm pitkä tarvitsisi kokoa L mutten todellakaan ole brittikokoa 12.

  Sulla on vissiinkin kokemusta noista koista, pitäiskö mun varmuuden vuoksi ottaa L, ettei se ole liian pieni. Erityisen pitkää selkää mulla ei onneksi ole, mutta 175 senttiä on aika paljon..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei!

   Yritin vastata jo aiemmin, mutta netti söi mun vastauksen - ja sitten unohdin palata asiaan. Oletko ehkä tehnyt jo ostoksesi? Anyways, balettipuvuissa kokomerkinnät ovat pienempiä kuin naisten vaatteissa. Mä olen esim 161 cm pitkä, ja Blochin / So Dancan leoissa koko M on ollut sopiva. En ole erityisen siro (jos verrataan balettitanssijoihin), mutta vaatekoko noin muuten on 36-38 tienoilla. Sinuna ottaisin kokoa L, mutta onhan siinä silti riskinsä ostaa sovittamatta. Mutta voihan vääränmallisen puvun myydä aina eteenpäin.

   Delete
  2. Mä oon 154-senttinen ja vaatekoko on keskimäärin 36, välillä 34 ja joskus 38. Mulle Sanshan puvuista koko 5 on tosi napakka, Blochin puku on L ja uusin netistä tilaamani ihana Intermezzon puku on L - tosin se on aavistuksen liian pitkä, mutta muuten täysin sopiva. Mä en ole lyhyydestäni huolimatta ballerinamaisen siro, joten yleensäkin koko M on mulle hitusen liian pieni leotardeista - ne kun on mitoitettu kutakuinkin ammattilaisballerinan vartalolle.

   -Heidi

   Delete
 8. Hei,Oliko nuo tilaamasi tossu aivan toimivat? Eikö naksunu keskeltä tai mitään semmosta? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan hyvin toimivat, eivät naksuile. Normaalit sisäänajorutinat tietenkin kuuluu... Mistäs moinen kysymys, onko ollut vastaavia ongelmia omien tossujen kanssa? Meinaan, jos ajaa tossuja liian innokkaasti sisään, voi kyllä katkaista pohjallisen (shank). Mutta Blochin tossut ovat kyllä tosi kestävät.

   Delete
 9. Ootko ikinä koittanut gaynor mindeneitä? Mulla on ollut käytössä jo joulukuun lopusta asti ja ovat edelleen erinomaisessa kunnossa( normaalisti tossut kuluivat käyttökelvottomiksi noin 3 viikossa..)!! Aluks oli vaikee totutella niihin kun ne pitää kuitenkin ostaa vähän isompaa kokoa kuin mihin on tottunut sillä se materiaali el veny käytössä yhtään:) mut tosiaan suosittelen vaikka se 125€ tossuparista on aika suolanen hinta mutta ne myös kestävät ja ovat ihan mahtavat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei,

   olen kokeillut mutta eivät näyttäneet hyvältä mun jaloissa. Ihan kaikille eivät gaynoritkaan sovi.. Ja toisaalta tykkään että voin muokata ja tuunata tossujani itse sopivammaksi. Mutta jos gaynorit toimii itselle, niin niissä kyllä säästää rahaa!

   Delete
 10. Moi Johanna!
  Oon alottanu footlightilla baletin alkeet kesäkuussa, niin tiedätkö millä minun pitäisi jatkaa syksyllä, jälleenkö alkeet vai tuo baletin perustaso?
  Terveisin BLee

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei!

   Hyvä kysymys... Parasta olis varmaan jos joku syksyn alkeistasoista olisi suoraa jatkoa kesän tunneilla. Yleensä syksyn alkeistaso muuttu vuoden vaihtuessa perustasoksi, ja samat oppilaat jatkavat siis seuraavalla tasolla. Perustasolla voi käydä useammankin vuoden, se on yksilöllistä. Silläkin on merkitystä kuinka monella tunnilla viikossa ehtii käydä, miten hyvin ottaa korjauksia vastaan, millainen motivaatio on, jne.. Myös aikaisempi liikuntausta vaikuttaa edistymiseen.

   Siispä, jos joku alkeistunneista on jatkoa kesälle, niin sinne. Muuten kysy opelta kesäkauden lopussa, tai syksyn alussa. Tunteja voi aina vaihtaa.

   Aurinkoisia kesäpäiviä ja iloisia tanssitunteja!
   - Johanna

   Delete