17.10.14

Tossutellen

Tarvitsin uudet pehmeät harjoitustossut balettitunneille. Vanhat Blochin tossuni olin paikannut kangasteipillä sisältä ja ulkoa, mutta siinä vaiheessa kun paikoissakin on reiät on korkea aika hankkia uudet! Olisin halunut samat samaa mallia (Bloch Pro Arch), ja etenkin samaa ihonväristä flesh-sävyä, mutta tossua ei ollut tuossa yhdistelmässä enää saatavilla. Tykkään rusehtavan sävyisestä kankaasta koska en pidä sukkiksia tossujen sisällä. Kun tossun väri natsaa jalan kanssa, nilkan linja on kauniimpi. Jep, olen aika nirso tossujen suhteen. Ja ihan pikkasen turhamainen.

Kävin sitten Piruetin liikkeessä kyselemässä Sanshoja (malli Pro1), mutta heillä oli ainoastaan vaaleanpunaisia. Olisin voinut tilata tossuni myös verkkokaupasta, mutta tällä kertaa en halunut maksaa ylimääräistä toimituskuluista. Netistä kannattaa tilata useampi tuote kerrallaan, ja halusin kuitenkin vain noi tossut. Sanshan Pro1 -mallissa on toisinaan myös laatuongelmia: huonossa lykyssä päkiän ja varpaitten välinen kangas on muhkurainen. Siksi tossua on parempi sovittaa myymälässä. Suomen Tanssitarvikkeesta olen ennenkin hankkinut tarvikkeita, ja heillä on ollut myös muita Helsingin liikkeitä parempi valikoima Blochin tossuissa. Joten sinne.

Tätä ennen Suomen Tanssitarvike oli kiinnittänyt huomiota mun facebook-päivitykseen (7.10.2014), jossa harmittelin reikäisiä tossujani ja tiukkaa budjettiani: "Dancing on a tight budget can really take the fun out of dance wear, you know? Seriously, if anyone would like me to try out & review anything (slippers, tights, leos), I would be more than happy to oblige!! :)" He ottivat yhteyttä ja kysyivät josko olisin kiinnostunut pienimuotoisesta yhteistyöstä. Sovimme tapaamisen ja yhdistin tossunhakureissuni samaan kertaan. En vielä tiennyt mitä tämä yhteistyö pitäisi sisällään, pitäisikö esimerkiksi testata joitain uutuuksia ja kirjoittaa näistä arviot vai mitä... Tapaaminen oli kuitenkin hyvin myönteinen ja antoisa, ja katsoin että yhteistyö sopii sekä mulle että blogin henkeen.


Sain siis valita vapaasti erän tuotteita testattavaksi, ja saisin kirjoittaa arvioni vapaasti ilman mitään ennakkoluentaa tai editointia heidän osaltaan. Jos en pitäisi jostain tuotteesta, saisin huoletta postata vaikka murska-arvion. Muuhun en edes suostuisi. En pidä tätä blogia pelkästään omaksi huviksi, vaan myös toisten baletin harrastajien iloksi ja hyödyksi. Tulossa on siis muutama tuotearvio balettivermeistä, ja onpa tulossa myös tarjous Balettikassin lukijoille!

So Dança SD16, koko 5 1/2 (tai 38,5 - 39). Leveys: C. 

Sovitin pehmeistä tossuista paria tuttua mallia, mutta päädyin lopulta ihan uuteen tossuun: So Dançan stretch-kankainen SD16. Tossuissa on valmiiksi ommeltut kuminauhat, elastinen reunus kiristysnauhan sijan ja venyvä kangas. Blochin vastaavat mallit ovat tuntuneet turhan napakoilta jaloissani, mutta tämä on super mukava. Reuna ei paina, ja tossu istuu todella hyvin ilmankin kiristysnauhan tarjoamaa säätövaraa. Sovitin kahta kokoa, ja ero ei ollut suuri, etenkin kun kangas venyy hieman. Nahkapala päkiän alla on riittävän leveä, eikä seistessä tunnu minkäänlaista muhkuraa jalan alla. Tuntuma lattiaan on todella hyvä. Kaiken lisäksi tossut ovat käyttövalmiit, mitään kuminauhoja ei tarvitse ommella!

Tosin juuri tuo helppous voi olla myös haittapuoli: jos kuminauhat ovat omaan jalkaan liian kireät, pelivaraa ei ole. Olen viikon aikana ehtinyt käyttää So Dançan tossuja viidellä tunnilla ja totesin että vasempaan jalkaan kuminauha on vähän liian napakka, ja liian ylhäällä. Mulla on ollut vasemmassa nilkassa jänneongelmia, ja jalka on siksi varmaan herkempi. Tossujen valmistaja voisikin jättää kuminauhoihin muutaman ylimääräisen sentin, niin kukin tanssija voi tarvittaessa säätää kireyden ja kiinnityskohdan itselleen sopivaksi. Voisin tietenkin purkaa sopivan pituiset nauhat vanhoista tossuista, ja kierrättää näihin uusiin. Ylimääräistä vaivaa, mutta pidemmän päälle järkevää. Siitä huolimatta tossu oli tosi hyvä löytö, ja taidan pysyä tässä mallissa toistaiseksi. Ai niin: tällä kertaa piti tyytyä perinteiseen vaaleanpunaiseen, mutta nuden väriset ovat jo tilauksessa!25 comments:

 1. Itse inhoan/inhosin noita Sanshan Pro 1:siä - jalka ei ojentunut kunnolla, tossut eivät liukuneet hyvin... Kesän alussa ostin Blochin Pro Elastic Split -malliset tossut ja heti huomasi eron, ihanat verrattuna edellisiin. Nyt kuitenkin ajattelin hankkia uudet noitten pohjien kuluessa varoittavan loppuun ja nämä esittelemäsi So Dançat kuulostavat mielenkiintoisilta, pitää varmaan harkita. Kiitos vinkistä! :D

  ReplyDelete
 2. Hei Tarina!

  Mulla on itse asiassa yhdet käyttämättömät Pro Elastic Splitit kotona... Ostin sovittamatta verkkokaupasta, ja se elastinen reunus osoittautui mulle aivan liian kireäksi. Näissä So Dancan tossuissa on myös ohkaisempi kangas kuin Sanshan Pro1 tossuissa. Saas sitten nähdä miten hyvin kestävät käytössä. Mä kulutan tossuja aika reippaaseen tahtiin! Mutta suosittelen kokeilemaan näitä :)

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Mulla on myös nuo So Dançan tossut. Juuri lattiatuntuman vuoksi ostin aikoinaan kyseiset tossut ja olen tykännyt. Ainoa ongelma on se, että sisäpohja lähtee todella nopeasti päkiän kohdalta irti. Käyttöähän tämä ei haitta ja tossut kestävät muuten hyvin, mutta ihmettelen miksi sisäpohja on niin huonosti kiinnitetty.

  ReplyDelete
 5. Hei Nuorallatanssija!

  Sama on tullut mieleen monen muun tossun kanssa... Jos sisäpohja lähtee irtoamaan päkiän alta reunoista, olen yleensä teipannut kangasteipillä kiinni. Mikään ei ole tossussa niin ärsyttävää kuin ylimääräinen kangasmuhkura! Jos pohja lähtee rullaamaan irti laajemmin, olen repinyt sen kokonaan pois. Kiinnostaa myös nähdä miten nämä kestävät pesukoneessa.

  ReplyDelete
 6. Muistathan merkitä näissä Tanssitarvikeliikkeen kanssa tekemääsi yhteistyöhön liittyvissä postauksissa mistä on kyse tai siis mitä kautta olet tuotteet saanut.

  Tuossa vielä blogimainonnan ohjeistusluonnos (vaikka sitä kritisoitiinkin.)
  http://www.asml.fi/wp-content/uploads/Blogimainonnan_ohjeistusluonnos.pdf

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minusta tässä postauksessa oli ihan selkeästi kyse omista hankinnoista, ei mistään yhteistyökuvioista liikkeiden kanssa. Näin minä ainakin ymmärsin asian.

   Delete
  2. Kiitos molemmille kommenteista, myös anonyymille. Itse asiassa infosin tästä blogin facebook-sivulla 11. lokakuuta:

   "I've decided to work together with Finnish dance wear supplier Suomen Tanssitarvike. This means that I will be testing some products of my choice, and post the reviews in my blog(s). There will be no promotional posts or hidden advertising. If I don't like something, I will definitely tell you why. Bonus: There are going to be some special offers for you guys, based on my recommendations." Mukana oli myös kuva tuotteista.

   Sama suomeksi: Ilmoitin aiemmin Pointe Til You Drop:in facebook-sivulla että olisin kiinnostunut testaamaan tuotteita, etenkin tossuja. Tanssitarvike otti yhteyttä, ja keskustelun jälkeen päätin että voisin tehdä heidän kanssa yhteistyötä. Olen ostanut ennenkin tossuja kyseisestä liikkeestä ja ohjannut myös tanssikamujani sinne. Saisin valita vapaasti joitain tuotteita omaan käyttööni ja kirjoittaa sen jälkeen mielipiteeni tänne blogiin. Jos en pidä tuotteesta, kerron senkin (ja miksi).

   Nämä tossut olisin joka tapauksessa tarvinnut ja ostanut, mutta ne ovat tosiaan osa tätä yhteistyötä Tanssitarvikkeen kanssa.

   Minun olisi todellakin pitänyt postata tuo sama facebook-päivitys myös tänne - siis ensimmäisenä, ei seuraavien postauksien yhteydessä. Facebook-sivulla tuo päivitys tavoitti yli 2700 lukijaa, mutta on se tietenki aina hyvä olla selkeästi esillä tässäkin mediassa. Tulossa on nimittäin vielä tuotearvioita yhdestä leosta, sukkiksista, lämppärihousuista ja kärkitossuista.

   Terveisin,
   Johanna

   Delete
 7. Facebookin kautta voi käsittää asian toisin. ;) Olipa niin tai näin, niin selkeyttä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. This comment has been removed by the author.

   Delete
  2. Anonyymin (18 October, 2014 07:15) kanssa samoilla linjoilla.
   Lisäksi tietänet myös sen, että sinun täytyy ilmoittaa verottajalle tuotteista.

   Delete
  3. Hei! Olet tainnut ennenkin kommentoida tänne? Kiitos, olen kyllä hyvin perillä siitä mistä tuotteista kuuluu ilmoittaa verottajalle. On todella ystävällistä ja huomaavaista että jaksat ja viitsit muistuttaa asiasta. Ja kuten näkyy postauksesta, myös facebookin julkiselle sivulle päivitetyt tiedot ovat nyt selkeästi esillä tässä blogissa.

   Ystävällisin terveisin ja tanssillista talvea toivottaen,
   Johanna

   Delete
  4. Ei, en ole aiemmin tähän kommentoinut, ja olen nyt tämä "alempi" (24 October, 2014 03:13) anonyymikommentoija. Hyvä että olet asioista perillä. Ja toisin kuin Kiralia kommentoi, itse ymmärsin tästä postauksesta ensimmäisenä yhteistyön Tt:n kanssa, ei oman tarpeesi.

   Delete
  5. Ok. Yhteistyö syntyi kyllä nimenomaan omasta tarpeesta. Entiset tossuni kun ovat mennyttä tavaraa, ja tanssibudjettini olematon... Siksi valitsin tuotteet nimenomaan sen mukaan mitä ostaisin muutenkin. Ja itse ainakin tykkään lukea rehellisiä ja asiantuntevia arvioita minulle oleellisista tuotteista. Yhteistyö ei mun blogia muuksi muuta, mutta mahdollistaa kyllä sen että voin pukea tunneille uudet ja ehjät tossut! :)

   Delete
  6. Hyvä, että hyödyt tossuista. Sehän onkin blogimainonnan ja siitä ilmoitusvelvollisuuden perusta :)

   Delete
  7. Jep jep.

   Ja kun olet noin perehtynyt bloggaamisen maailmaan, tiedät varmaan että on erilaisia tapoja mainostaa. Tässä blogissa ei pyöri random mainoksia. En ole saanut mistään postauksista koskaan rahallista korvausta. Siinä samassa kuitenkin moni on saanut yritykselleen ilmaista mainosta, esimerkiksi oma tanssikouluni. Ja toivon mukaan mahdollisimman moni lukija tietoutta, vinkkejä, tukea ja inspistä.

   Rehellinen ja kriittinen arvio tuotteista jotka sopivat tähän blogiin. Yhteistyökumppanit valitsen itse. Se on tämän 'blogimainonnan' perusta.

   Kiitos kommentistasi.

   Delete
 8. Tossuja on monen laisia:) omat Suosikkini taitavat olla juurikin so dancat, niiden mallin vuoksi;) Ihanan pehmeät, lisäksi kapeat joten sopivat kapeaan jalkaani. Tossut eivät hanganneet ja kestivät hyvin, kun taas blochin ja shansan tossut ovat hajonneet nopeasti. Toki riippuu kuluttajasta:Dihana blogi<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Elli!

   Onko sulla ollut So Dancan stretch-tossut vai perinteiset? Nämä ovat kyllä todella pehmeän tuntuiset, ja kangas on ohuempaa kuin mun aiemmissa tossuissa. Saas nähdä miten kauan kestävät käytössä, olen aika tehokas hinkkaamaan lattiaa :D

   Kiitos kommentista!
   - Johanna

   Delete
 9. Oi, mahtava yhteistyökuvio, hienoa, että pääsit tuollaiseen mukaan! :) Minullakin olisi uusien pehmeiden tossujen osto edessä ja se tuntuu melkein hankalammalta kuin kärkitossujen hankkiminen, niitä tulee ostettua jatkuvasti niin on sellainen tuntuma siihen jatkuvaan sovitteluun ja eri mallien etsimiseen. Mainitsit, että Sansha Pro -tossuissa olisi ollut laatuongelmia. Onko tämä omaa havaintoasi vai onko tiedossa, että olisi esim. jollain ajanjaksolla ollut huonompilaatuisia tossuja liikkeellä? Omat vanhat tossuni ovat Sansha Prot ja ajattelin vain käydä Piruetista sovittamatta noutamassa uudet saman kokoiset, mutta ehkäpä vaivaudun kuitenkin sovittamaan.

  Kiitos kivasta blogista! Ainut negatiivinen asia, jonka keksin on, että postauksia saisi toki tulla useamminkin! :) Mukavaa tanssisyksyä!

  t. Ninni

  ReplyDelete
 10. Hei Ninni!

  Sanshan tossuista on vain omaa havaintoa. Yksissä tossuissa kangas oli laskostettu ja sisältä liimattu niin että varpaitten alla oli muhkuraa. Piti leikata vähän extraa pois ja teipata kangasteipillä sisältä. Itse en välttis ostaisi sovittamatta, ellen sitten tilaa verkkokaupasta. Jos käyt muutenkin noutamassa, niin ei maksa vaivaa sovittaa samalla! :)

  Kiitos kommentista ja palautteesta, se piristi harmaata lauantaita :)

  Ja yritän myös tehostaa postaustahtia!!!

  t. Johanna

  ReplyDelete
 11. Voi jestas kun ihmiset jaksaa vängätä asioista ja muuttaa ne negatiivisiksi..

  Tykkään niin sun blogista, olen jo muutaman vuoden lukenut. Ihania tekstejä ja balettijuttuja! Tosiaan useamminkin vois tulla juttuja ;) Osittain sun innoittamana aloitin balettitunnit, sattumoisin Footlightilla, ja olen kyllä iloinen, saan toteutettua pitkäaikaista haavetta :)

  t. Laura

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Laura! :)

   Aloititko nyt syksyllä vai jo aiemmin? Kiva kuulla että olet noin innostunut baletista.

   t. Johanna

   Delete
  2. Hei Johanna,
   aloitin kesäkuussa. Hyvää syksyn jatkoa sulle, nauti tunneista ;)

   t. Laura

   Delete
 12. Mulla nuo tossut ovat hyvin kestäneet kulutusta ohuesta kankaasta huolimatta. Olen myös pessyt niitä pesukoneessa ihan huoletta. :)

  ReplyDelete
 13. Ei kukaan satu tietämään, mistä saisi hyviä, kohtuuhintaisia voimistelutossuja? Olisi hyvät mun tanssillisen voimistelun tunneilla. Baletin tekniikkaakin harjoittelemme. Kuten meistä monet, olen itsekin tähän asti treenannut joko sukat jalassa tai paljain jaloin, harjoitussarjasta riippuen, mutta sukat usein liukuu liikaa, ja paljaat jalat ovat yleensä kylmät kylmässä treenisalissamme, jolloin taas tulee helposti suonenvetoja. Olen jo pitkään haaveillut hyvistä tossuista, maksavat vain niin paljon, mut jos joku tietäis melko edulliset tossut, olisin kiitollinen... Käykää kattoo mun (treenipainotteinen) blogi: http://tanssitytto.wordpress.com

  ReplyDelete