6.8.15

Balettitunnille pitsiä ja punaista

En ole muotibloggaaja, mutta baletin treenivaatteista on kiva tehdä silloin tällöin postauksia tänne. Aiemmin olen kuvannut asukokonaisuuksia sängylle aseteltuna, mutta nyt olen rohkaistunut kuvaamaan asut myös itseni päällä. Muutoin olen tosi kamerasäikky - en todellakaan ole se keskellä kuvaa isosti hymyilevä linssilude! Suurin osa kuvista on itse-ajastettuja, ja poseeraaminen kävi myös teknisestä ja ilmaisullisesta oppitunnista. On jännää miten liikkeen tuntuma voikin poiketa todellisuudesta! Tunneilla meillä on peili mistä voimme tarkistaa linjaukset, ja opettaja joka korjaa virheet, mutta paljon työtä saa tehdä jotta liike/plaseeraus/askelkuvio sekä tuntuu että näyttää hyvältä. Ja vaikka treeniasuilla hifistely ei ole se oleellisin asia baletissa, niin mukavasta ja tyylikkään näköisestä asusta on tuskin haittaa! :)



Musta puku on So Dançan, ja se on Suomen Tanssitarvikkeen sponsoroima. Kävin valitsemassa sen samana päivänä kun lähdin Kuopion Tanssii ja Soi - festarille.  Puvun leikkaus on kauniin naisellinen ja tyylikäs, ja sopii mielestäni erittäin hyvin aikuiselle harrastajalle. Joustava pitsi tekee siitä myös ylellisen tuntuisen. Puvun materiaali on napakka ja tukee hyvin. En vielä tiedä miten tuo pitsi kestää kulutusta ja pesuja, ja löystyykö se käytössä... Gaynor Mindenin vastaavassa puvussa pitsi on nimittäin tosi höttöistä, mitä olen nähnyt ystävien päällä. On muuten hyvä muistaa että näitä pukuja ei pidä pestä huuhteluaineen kera, venyvät kuidut kärsivät siitä. So Dançan puku on 90% polyamidia ja 10% elastaania. Puku maksaa Suomen Tanssitarvikkeessa 40,95 €. Olen nähnyt samaa pukua myös upean "midnight blue" -värisenä (Porsellin verkkokauppa), ja harkitsin jo sen ostamista, mutta pakko säästää rahaa myös tunneille! By the way, ulkomainen verkkokauppa ei suinkaan ole aina edullisempaa: So Dançan puku on about samanhintainen sekä Porsellin että Move:n sivuilla. Suomesta kun ostaa, säästää lisäksi postituskuluissa.


Nyt pitää vielä lisätä etten yleensä pukeudu ihan noin balettioppilasmaisesti tunneille. Ensinnäkin, tapaan pukea sukkikset puvun päälle, en alle. Sitten lisään lyhyet shortsit ja viimeistään keskilattialle mentäessä vielä hamosen. Ja sukkikset rullaan ylös koska paljain jaloin mulla on parempi ote tossuissa. Siis täysin lavastettu asu. Mutta se pieni kukkanen mikä näkyy nutturassa? Sen laitan välillä ihan oikeasti tunneille.

Tummanpunainen puku on Yumikon, ja ostettu käytettynä tutulta tanssijalta. Malli nimi on "Monique", kangas on nylonia, ja väri "India". Trimmit ovat viininpunaiset (väri näyttää samalta kuin hameen punainen). Koko on L, ja just sopiva - vaikka mahdun normaalisti M-kokoisiin pukuihin. Luulin ensin että yläosa ei antaisi mitään tukea, ja narukiinnitys olisi epämukava.... Mutta puku onkin yllättävän napakka rinnustasta. Puku on edestä kokonaan vuorattu, mistä joutuu muuten tilataessa maksaa erikseen. Hame on vanha Grishkon, ja siinä on kaksi kerrosta mesh-kangasta. Mustat leggarit ovat ihan tavalliset S-marketista ostetut. Rusehtavat tossut ovat Sanshan Pro1, ja nekin ostettu kaverilta.





8 comments:

  1. kiva postaus! molemmat tosi nättejä asuja - etenkin nro 2 sopii sulle mielestäni tosi hyvin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, kiva kuulla! :) Lisää pukupostauksia on vielä tulossa...

      Delete
  2. Tälläsenä baletin väline-urheilijana olin taas innosta soikeena! Ihana postaus :) Mistä oot muuten saanut ton grishkon hameen? Onko löytynyt ihan suomesta vai ootko tilannut jostain muualta? Ja ootko muuten koskaan tilannut blochin tai grishkon verkkokaupoista? Muo on houkuttanu ne ihanat puvut mutta en ole vielä uskaltanut tilata suomen ulkopuolelta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Ida, kiva kun tykkäsit :)! Grishkon hame on saatu jokunen vuosi sitten lahjaksi eräältä englantilaiselta bloggaajalta. Valitettavasti sitä ei ole enää heidän valikoimassaan...

      Blochin taikka Grishkon omista verkkokaupoista en ole tilannut mitään, ja siihen on ainakin Blochin kohdalla hyvä syy: postituskulut ovat Englannista käsin todella kalliit! Halvemmalla Blochin pukuja saa esimerkiksi Porsellin verkkokaupasta. Puvun hinta on yleensä edullisempi kuin Suomessa, mutta postituskulujen kanssa mennään aika tasan... Tosin valikoima on huomattavasti suurempi verkkokaupoissa! Grishkolta en ole myöskään tilannut mitään, sen verran kalliita heidän tuotteensa ovat. Jos tilaat jotain ulkomailta, kannattaa vertailla useamman kaupan valikoimaa - ja postituskuluja.

      tanssillisin terveisin,
      Johanna

      Delete
  3. Okei kiitos tosi paljon vastauksesta! Meenpäs siis katsastamaan ton Porsellin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ole hyvä :). Toivottavasti löytyy jotain kivaa!

      Delete
  4. Mulla on se Gaynor Mindenin pitsipuku ja pitsi on tosiaan hieman lörpsähtänyt. Luulen, että sen tekee konepesu. Puvun pesuohjeessahan lukee käsinpesu, joten sillä pitsikin varmasti pysyisi napakkana. Ostin puvun tanssikaveriltani kympillä, muuten en koskaan ostaisi käsinpestäviä treenivaatteita (no mitään muitakaan), koska se on mielestäni aivan tuhoontuomittu idea jo syntyessään! Millainen pesuohje tuossa sinun pitsipuvussasi on? Tosi nättejä pukuja ovat kyllä ja sopivat sinulle kauniisti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei!

      Pahoittelen myöhäistä vastausta. En ikinä katso pukujen pesuohjeita, vaan pesen kaikki yhden käytön jälkeen 30° tai 40° asteessa ilman huuhteluainetta. Toisinaan myös käsin. Oleellista on jättää huuhteluaine pois, se pilaa venyvät materiaalit. Hyvin ovat puvut kestäneet!

      Kiitos kommentista :).

      Delete