23.12.12

Tanssien Joulutauolle!


Yhdentoista päivän joulutauko ei tänä vuonna tullut päivääkään liian aikaisin. Viime aikoina tuli tanssittua niin paljon että makeaa mahan täydeltä.. Vakiotreenien päälle harjoitukset, sitten näytös ja sitten vielä lisää tunteja. Mun tanssikoulu ei lopettanut syyslukukautta joulunäytökseen (16.12.), vaan tunnit jatkuivat 22.12. asti. Mikä on tosi kivaa, paitsi että torstain kohdalla väsähdin. Ei vaan tanssimisesta, vaan oli muitakin juttuja mitkä stressasivat ja väsyttivät. Halusin kuitenkin vetää loppuun asti! Perjantaina alkoi sitten oikea polvi oireilemaan, luultavasti liikarasituksesta. Ja tunti meni multa muutenkin alta lipan, ei ollut energiaa eikä tsemppiä. Silloin kyllä tietää että on loman paikka! Mutta ei tässä mitään, mä kuittaan mun tanssivuoden mielummin viime tiistain ja keskiviikon tunteihin - ne oli nimittäin aivan huiput.

Tiistaina sain M-P:lta vielä viimeiset vuoden 2012 korjaukset ja säädöt, mm. arabeskista, aukierrosta ronde de jambea tehdessä (ne viimeiset millit kun ollaan ecartén kohdalla), ja passé retiréstä kun tehdään developpé taakse (pitää nostaa korkeammalle ennen kun vien sen taakse). Noottia sain kun en lopettanut yhtä tankosarjaa pointessa kunnolla. Harjoitus kun on loppu vasta kun ollaan palattu hallitusti alkuasentoon. Pitää olla jolie, siis kaunista. Yleensä muistan, mutta tällä kertaa luistin. Ope huomasi tietenkin heti, heh... Oli myös onnistumisia: Tein keskellä vihdoin sellaiset piruetit joihin meidän erittäin vaativa opettajakin oli tyytyväinen. Ei mitään ihmeellistä, mutta puhtaat tuplat en dehors ja en dedans. Mulla on aina ollut vaikeaa saada retiré jalka kauniiseen asentoon, niin että kantapää on linjassa ja jalan aukikierto maksimissa. Nyt oli sitten vihdoin parannusta! Ja oli kiva tehdä ne piruetit suoraan open eteen, hän nimittäin seurasi meidän rivejä takaperin kävellen. Toinen onnistunut hetki oli pointessa: Tehtiin keskellä pitkää tasapainoharjoitusta jossa pysyttiin koko ajan kärjellä. Viidennestä asennosta degagét eteen (noin 45 astetta tai enemmän), taakse ja sitten passé retirét ja taas degagét. Plié ja takaisin ylös ja uudestaan. Mulla oli pari melko hyvää tasapainoa. Jalka nousi varmasti, ja vähän ylemmän kuin olin ajatellut. Pysyinkin hetken. Kaiken kaikkiaan oli ihanaa kun sai vielä puskea itseään, ja kun tuli paljon korjauksia (ja niitä kehujakin). Tunti oli aika rankka, ja tuntui kropassa, mutta M-P halusi että muistamme hänet vähän pidempään...

Keskiviikkona oli muuten vaan hyvät G:n tunnit. Kivat tanssikamut, rento ja iloinen tunnelma, sopivan haastavia sarjoja, paljon tsemppiä ja muutama tosi hyvä henkilökohtainen korjaus. Ja mulla oli harvinainen piruettipäivä! Oikealle mentäessä vähemmän, mutta vasemmalle pirtsat pyöri kuin tanssien. Yay! Jaksoin myös vetää kaksi tuntia putkeen, oli energiaa ja intoa. Samaa fiilistä ja kuntoa lataan nyt joulutauon aikana, josta on vielä yhdeksän päivää jäljellä. Meinaan venytellä, ulkoilla, katsella jotain Pähkistä netistä (San Franscisco Baletin versio tulikin jo Teemalta), kirjoitella ja rentoutua. Ja herkutella.

Toivotan teille tunnelmallista ja leppoisaa Joulua, ja uudelle vuodelle niitä kaikkein parhaita tanssielämyksiä!

4 comments:

 1. voi, ihana postaus! mullakin jäi superhyvä fiilis syksyn loppuviikosta; perustasolla en ole vielä aivan kotonani, mutta jaksoin tsempata ja yrittää aivan vaikeimpienkin juttujen loppuun saakka miltei häpeilemättä. usein käy nimittäin niin, että oma kömpelyys muodostuu keskilattialla ja varsinkin diagonaalissa aivan ylitsepääsemättömäksi esteeksi. keskiviikon alkeistunnilla taas asuntoni napsahti aivan yllättäen juuri nappiin. itse sellaista ei huomaa, mutta gabriellalta kehuja sateli niin vuolaasti (ja vielä uudestaan tunnin jälkeenkin kun kävin jättämässä joulukorttini) että uskottava se kai on! ai että kun voikaan tulla moisesta ihana olo, varmaan paras lahja ja vieläpä periaatteessa ihan omaa ansiota. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuules, se kömpelyys on vain välivaihe - niin kauan kun annat itsellesi tilaisuuden yrittää! Tsemppaa keskilattiallakin ihan loppuun asti, vaikka olisit kuinka kaukana mukavuusalueesi ulkopuolella. Älä häpeile sitä että olet oppimassa uusia ja vaikeita asioita. Baletti on tosi haastava laji kenelle tahansa! Edistymistä tapahtuu kuitenkin koko ajan, kuten olet jo huomannut. Ihanaa että sait opettajalta niin vuolaat kehut - tiedän kyllä miltä se tuntuu! :)

   Delete
 2. Rauhallista joulua ja tanssilista uutta vuotta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Noora! Joulu on tosiaan ollut rauhallinen kaiken tämän lumen keskellä. Ja toivotaan että uusi vuosi tulee tanssien :)

   Delete