21.1.14

Olipa kerran balettitunti joka videolle kuvattiin

Tässä se nyt on. Tanssikeskus Footlightin uusin esittelyvideo jossa minäkin vilahdan tangossa ja keskilattialla. Balettitunti on tosin kuvattu jo elokuussa 2011, joten ihan uusinta uutta ei nähdä. Opettajan sujuvaa tyyliä se kuitenkin kuvastaa edelleen hyvin. Täytyy myöntää että kun Silvia laittoi viestin ja linkin (video oli ensin vain privaatisti nähtävissä), olin hieman huolissani... Mitä jos video paljastaisi lukuisia puutteitani? Mitä jos näyttäisin hassulta? No, se pelko oli onneksi turha. Opettaja on editoinut videon niin että kaikki ovat edukseen. Toki tuolla tunnilla oli tosi taitavia mimmejä muutenkin!

Videot omista treeneistä ovat vähintäänkin mielenkiintoisia. Sitä näkee asioita mitä ei välttämättä haluaisi nähdä, mutta samalla se on hyvin opettavaista. Kun katson esimerkiksi videon alussa lähikuvaa jaloistani, näen heti korjattavaa. Kuten myös keskilattian degagé - piruettiharjoituksessa. Jos näkisin loput tunnista, korjauksille ei tulisi loppua. Samalla tiedän että kaikkia teknisiä epäpuhtauksia ja heikkouksia on mahdotonta säätää kerralla kuntoon. Se vie paljon aikaa, työtä ja toistoja, ennen kuin opettajalta saatu palaute siivilöityy aivoista kroppaan. Luulen että tekniikkani on tuosta taltioinnista jo hioutunut paremmaksi!

Näen myös paljon positiivista. Kun tehdään frappé-sarjaa ja adagiota, port de bras on pehmeää ja sulavaa. Yllätyin myös siitä miltä mun kroppa näyttää (ihan hyvältä). Mulla taitaa olla lievä baletin vääristämä kehonkuva. Kuvittelin olevani jotenkin rotevampi... Mikään supersiro ja pitkäsäärinen ballerina en toki ole, mutta sporttinen tanssijantapainen kylläkin!


P.S. Olen tuo lila-pukuinen tanssija tässä edessä.
KLIKKAA TÄSTÄ VIDEOLINKKIIN: Silvia Verges - opettajaesittely / Footlight

7 comments:

 1. Tanssit tosi hyvin.. Oijoi. Itse olen vasta aloittanut aikuisbaletin, ja ihastellen täällä katson noita nopeita askelsarjoja ja balleriinamaista olemusta tanssijoilla. Saat olla ylpeä itsestäsi ja taidoistasi!

  On ihanaa käydä lukemassa blogiasi, kun on siitä nyt innostunut ja haluaa lisää tietoa, kuvia, kaikkea.

  Anu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anu! :) Ryhmän muut tanssijat ovat kaikki aloittaneet jo nuorella iällä. Yksi on tehnyt paluun monien vuosien tauon jälkeen. Mä taidan olla ainoa joka on aloittanut vasta aikuisiällä - mutta siitäkin on jo yli 20 vuotta!

   Mietin just mitä kaikkea ihanaa sulla on vielä edessä... Todellinen löytöretki! Baletissa on parasta se että aina voi oppia lisää. Aina on parantamista ja hiomista, ja eläytymistä, ja töitä ja loputonta tanssimista! Kun lajiin hurahtaa, niin se on siinä. Ei ole paluuta entiseen ;)

   Toivon sulle paljon ihania tanssillisia elämyksiä!
   - Johanna

   Delete
  2. No ei kyllä yhtään huomaa, että olisit aloittanut vasta aikuisena!

   Baletissa tuntuu hienoimmalta juuri se, että siinä siinä saa koko ajan haastaa itsensä; nyt teen vielä paremmin, venyn vielä suoremmaksi, teen vielä kauniimmin jne.. Ja se tuntuu mahtavalta, että näin aikuisena innostuu jostain näin kovin. Blogisi inspiroi myös!

   Anu

   Delete
 2. Töistä en pääse katsomaan tuota videota, pitää ihailla myöhemmin! Sen verran halusin vain sanoa, että ainakin still-kuvan perusteella näytät minun silmääni ihan ballerinalta, hoikalta ja pitkäsääriseltä :o) Itse haaveilen juuri aikuisbaletin aloittamisesta, ja kysyisin paria asiaa.

  Ensinnäkin, pelkään aukikiertoni olevan todella surkea, jo "puolenvälin" jälkeen alkaa tulla stoppi kun näin kylmiltään kokeilen. Kuinka paljon aukikierto voi kehittyä? Varmastikaan ei ole enää kolmekymppisenä aloittavana mahdollista päästä täyteen aukikiertoon, mutta voiko saada edes kohtuullisen?

  Toinen kysymys on, kehtaanko/voinko aloittaa aikuisbaletin kun minulla on n. 10 kg ylipainoa? Siis 10 kg matkaa BMI:n ylärajaan, oikeasti hoikkaan olemukseen on varmaan parikymmentä kiloa matkaa... Nolottaa jo valmiiksi, tiedän tulevani näyttämään ihan norsulta mutta samalla haluaisin niin kovasti kokeilla! Toivon myös treenaamisen muokkaavan kehoa, ruokavaliomuutokset olen jo aloittanut.

  Blogisi on todella inspiroiva, kiitos siitä!

  -Satu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Satu!

   Aikuinen harrastaja ei missään tapauksessa tarvitse täydellistä aukikiertoa. Hyvin harvalla löytyy sellaista fysiikkaa joka mahdollistaisi 180 asteen aukikierron - joka muuten aina lähtee lonkasta, eikä koskaan väkisin vääntämällä. Se "puoliväli" mitä kuvailit, on jo ihan riittävä baletin harrastamiseen. Aukikiertoa voi kyllä parantaa, mutta itse lonkan rakennetta ei tietenkään voi muuttaa. Toisilla se on luonnostaan enemmän auki, toisilla vähemmän. Tunneilla opetellaan oikea tekniikka, mikä työstää ja venyttää tarvittavia lihaksia pikkuhiljaa. Aukikierto ei myöskään ole passiivinen asento, vaan tekniikan harjoittaminen tähtää siihen että se on aktiivisesssa käytössä. Koko ajan. Tämän oppii vain toistolla ja työllä. Joten tunneille siitä, mars! :)

   Ylipaino ei ole mikään este liikunnan aloittamiselle, päinvastoin! Meitä on tunneilla kaiken näköisiä, kokoisia ja mallisia naisia (muutama mieskin löytyy). 10 kiloa extraa ei edes kuulosta paljolta, enkä voi mitenkään uskoa että näyttäisit "norsulta". Kuten sanoin, aikuisten tunneilla käy aikuisia, ihan tavallisia naisia. Pitkäsäärisiä ja pätkäsäärisiä, hoikkia ja pyöreimpiä. Baletin harrastuksessa tärkeintä on rakkaus/innostus tanssiin, oma motivaatio, tietty sinnikkyys, ja hyvä opettaja. Baletti ei ole helppo laji, mutta sen opettelu on tosi kivaa!

   Baletin treenaaminen muokkaa vähitellen kehoa, ryhtiä ja koko olemusta. Alussa se ei ole kovin hikistä tai sykettä nostavaa teholiikuntaa. Vie myös oman aikansa ennen kuin pää ja kroppa jäsentää uuden liikekielen. Terveellinen ruokavalio on aina plussaa.

   Kiitos ihanasta palautteestasi, ja tsemppiä ekalle tunnille!
   - Johanna

   Delete
 3. Kiitos vastauksista ja tsempistä! Lohduttavaa kuulla että on muitakin kaltaisiani epätäydellisiä. Taidan sitten uskaltautua mukaan! Uudet alkeistunnit alkavat paikkakunnallani vasta elokuussa mutta onpahan aikaa venytellä ja kohottaa kuntoa ennen kuin kurssi alkaa. Ja katsoa videoita ja lukea kirjoja ja ja.... :-D

  -Satu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ole hyvä! Me ollaan todellakin kaikki ihanan epätäydellisiä ja ainutlaatuisia naisia, balettiin hurahtaneita. ;)

   Jos haluat valmistautua ajoissa (ja aikaa sulla näyttää riittävän), niin suosittelen pilatesta tai joogaa. Etenkin pilates on hyvä treeni - se kehittää baletissa tarvittavaa keskivartalon hallintaa. Siis niitä syviä vatsalihaksia. Ja jooga on myös hyvä lonkan avaaja ja yleisnotkistaja.

   Kirjoista suosittelen ainakin Gaynor Mindenin kirjoittamaa "Ballet Companion" - lisää hyviä löydät täältä:
   http://grown-up-ballet.blogspot.fi/p/library.html

   Pidä hauskaa odotellessa... :)
   - Johanna

   Delete