6.1.14

Tanssien takaisin arkeen

Uusi Vuosi on korkattu ja balettikassi pesty ja pakattu - huomisesta aamutunnista alkaa vihdoinkin kevätlukukausi ja normaali tanssiarki. Pyhät ja lomat ovat toki rentouttavia, mutta liikaa on liikaa. Kymmenen päivän kohdalla olin jo hyppimässä seinille tanssimisen kaipuusta. Yhdentoista päivän jälkeen kiiruhdin ensimmäiselle mahdolliselle tunnille, ja ehdinpä käydä baletissa uudenvuoden aaton iltanakin. Pohkeet olivat ekan treenin jälkeen kovilla, ja olo hieman raskas kaikesta joulunajan herkuttelusta... Mutta oli helpotus todeta että tatsi on aika lailla tallella. Tästä on hyvä jatkaa!

Viime vuosi oli tanssillisesti aivan mahtava. Sain käydä haluamillani tunneilla niin paljon kuin kykenin. Ainoastaan muutama työreissu ja yksi tulehtunut varvas sotkivat pari kertaa suunnitelmia. Ei kuitenkaan mitään sen ikävämpää. Minusta melkein tuntuu siltä että tanssiminen on auttanut pysymään terveenä, en ole nimittäin koko vuonna sairastanut kertaakaan. Tanssi motivoi, pitää mielen korkealla ja kropan nuorena! Heh, yksi minun opettajistani oli muuten arvioinnut minua peräti seitsemän vuotta nuoremmaksi. Tässä iässä se on jo paljon se. Tunnilla ei tosin tule miettineeksi ikävuosia. Vieressä treenaava 15-vuotias venyy enemmän kuin minä, mutta se ei tarkoita etteikö tämä "täti-ikäinen" voisi vielä edistyä ja oppia - ja nauttia tanssimisesta!

Huomenna on siis vuoden eka aamutunti. On ihanaa aloittaa päivä baletilla, etenkin kun tuntia pitää oma lemppariope. Viime vuoden vikat aamut olivat tosi tehokkaita, Madame halusi että ollaan mahdollisemman hyvässä kunnossa ennen taukoa. Saas nähdä onko meillä huomenna lentävä lähtö vai pehmeä lasku. Oli miten oli, odotan tunteja varmasti yhtä suurella innolla kuin lapsi joulua. Toivottavasti saan hyvät unet alle. Pitää vielä ehtiä venytellä kunnolla tänään, aamulla siihen on liian vähän aikaa.

Kevätkauden tanssilukkari pysyy luultavasti samanlaisena. Tiistaisin ja torstaisin aamutunnit, keskiviikkoisin jatko-3 plus pointe (opettajana MPG), torstai iltaisin "neoklassinen" koreografiatunti (SV), ja sunnuntaisin privasti järjestetty ryhmätreeni. Uutena tuntina olisi perjantain jatko-2 (KH), mutta sen alkaminen ei ole vielä varmistunut. Lisäksi käyn satunnaisesti lauantaisin Tanssivintillä Aleksanterin teatterissa. Tykkään kun on vaihtelua.

Tavoitteita tälle vuodelle? Onhan näitä, muttei mitään uutta. Haluan jatkaa siitä mihin jäätiin. Löytää itsestäni lisää rohkeutta tanssia ilmaisullisemmin. Työstää, parantaa ja hienosäätää tekniikkaa. Yritän pysyä myönteisenä silloinkin kun on huonoja päiviä (niitä tulee kaikille). Ennen kaikkea, aion tanssia. Täysillä.

Toivotan kaikille tanssillista Uutta Vuotta 2014!


Ope näyttää, me tehdään perässä. Harjoittelen vasemmassa laidassa.
Kuvattu elokuussa 2011, ei siis mikään tuore otos.

8 comments:

  1. Onko meille videomateriaalia joskus luvassa? :) Kiva, kun olet postaillut taas!

    Tiedätkö mistä Helsingissä löytäisi esim. Blochin harjoitustossuja? Ainakin nettikaupoissa näyttää lähinnä olevan Capeziota ja muita ei-niin-"tunnettuja".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei!

      Kiitos, on kivaa kirjoitella taas tänne :) Yritän postailla jatkossa vähän useammin!

      Tuosta elokuussa 2011 kuvatusta videosta saattaa tulla muutama pätkä Silvia Vergesin opettajaesittelyyn Footlightin sivuille. Minua siinä ei näy kuin muutaman hetken, mutta videosta saa ihan hyvä yleiskuvan opettajan tyylistä. Oli kyllä mielenkiintoista nähdä oma jalkatekniikka vähän lähempänä... Tosin tuosta videosta on niin paljon aikaa (ja satoja tunteja) että oma tekniikka on onneksi mennyt taas eteenpäin! :)

      Tossuista asiaa alempana.
      t. Johanna

      Delete
  2. Johanna saattaa tietää tarkemmin, mutta Blochin pehmeitä tossuja ei ole oikein hyvin saatavilla Helsingistä. Ballerina Shop/Piruetti myy kuitenkin Elastosplitin lisäksi ainakin yhtä muuta Blochin mallia (muistaakseni Proarch).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta, Blochin tossuja ei meinaa oikein löytyä Helsingistä. Itse ostin just Blochin Pump-mallia Suomen Tanssitarvikkeesta, mutta laatikossa oli vain muutama hajakoko. Heillä näytti kyllä olevan elastosplitiä ja sitä uutta, venyvää Zenith-mallia (ainakin mustana). Muuten olen ostanut omani netistä, esim Porsellin tai dance directin kaupoista. Silloin pitää tietenkin tietää oma koko.

      Delete
  3. eka täytyy kehua että sun blogis on mahtava! antaa motivaatiota ja yksinkertaisesti tykkään tosi paljon :)

    itse oon haaveillut pienestä pitäen baletin tanssimisesta, asun kuitenkin niin pienellä paikkakunnalla ettei täällä ole ollut mahdollisuuksia, taustalla on kuitenkin muutamia hajavuosia jolloin oon tanssillista voimistelua harrastanut. nyt kuitenkin ollut taukoa vähän kaikesta kun oon omaa terveyttäni parannellut sydänoperaation jälkeen, aina on kuitenkin balettihaave pysynyt unelmissa sekä intohimo tanssiin. nyt huomasin kuitenkin että täällä starttais monen vuoden odottelun jälkeen balettitunnit ammattitaitoisen opettajan johdolla ja huomenna ois eka tunti. oon ihan super innoissani. harmikseni näitä tunteja on vaan kerran viikossa :/ oon tosin jo 16 vuotias ettei musta koskaan mitään ammattilaista voi tulla mutta tarkoitus ois kuitenkin aloittaa kunnolla treenaaminen sitten kun muutan omilleni johonkin isompaan kaupunkiin.

    mutta anyway, ettei mene ihan turhaksi höpinäks niin oisko sulla jotain vinkkejä näin ekoille tunneille tai vaikka mitä laitan päälle? jotain ihonmyötäistä tietty sekä avojaloin kun tossuja ei vielä ole, mutta oisko sellainen asu ihan huono että normaali toppi, mustat ihonmyötäiset mikroshortsit sekä niiden alle ihonväriset sukkahousut koska palelen sen verran helposti etten pärjää ilman niitä. :D

    ja hyvää uutta vuotta sulle!

    ReplyDelete
  4. Hei!

    Kiitos ihanasta palautteestasi, se lämmittää mukavasti :) Oli myös kiva lukea että sun terveys sallii nyt tanssimisen! Hurjan paljon tsemppiä!!

    Ekalla tunnille normaali toppi käy hyvin. Ota riittävän pitkä ettei sun tarvi kiskoa helmaa alemmas... Toiset tykkää pitää alla liikuntaan sopivia liivejä (tarpeen mukaan). Lyhyet shortsit käyvät hyvin, moni käyttää niitä myös balettipuvun päällä. Ihonvärisiä sukkiksia ei oikeastaan näe balettitunneilla, porukka käyttää eniten vaaleanpunaisia balettisukkiksia ja mustia leggareita. Mutta ekalla tunnilla sillä ei ole väliä, kunhan vaatteet ovat mukavat päällä eivätkä estä opettajaa näkemästä vartalon linjauksia. Koska sulla ei ole vielä tossuja, suosittelen laittamaan nilkkasukat jalkaan. Sukkikset sellaisenaan ovat liian liukkaat. Ota hyvin istuva pari, löysät sukat lähtevän rullaamaan liikkeiden mukana. Voisit ottaa myös jonkun pitkähihaisen paidan mukaan. Tanssisaleissa voi olla viileätä etenkin tunnin alussa.

    Hyvää Uutta Vuotta sinulle kans, ja nauti tunneista!
    - Johanna

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiitos vastauksesta! (-:

      ja joo, mä mietin että sitten kun olen käynyt parilla tunnilla niin ostan sitten paremmat varusteet mutta kai nuilla nyt ekan ja toisenkin menee. lähin tanssivarusteliike taitaa olla kuopiossa jonne on matkaa suhteellisen paljon mutta onneks siellä tulee käytyä + on nettikaupat! tietty tossuja varmasti kannattaa käydä sovittamassa ensiksi liikkeessä, vai miten miten on?

      sitten vielä tohon balettikassin sisältöön että mitä sieltä kannattaa löytyä tai mitä sinne ylipäätään kannattaa hankkia nyt kun harrastus lähtee paremmin käyntiin? luin tuolta aikaisemmn noita sun postauksia ja ne oli hyviä sekä antoi paljon vinkkejä, kiitos niistä, mutta entäs sitten mistä löytäisin parhaat harjoitustossut? mä oon kuullut ettei piruetin tossut ole kovin hyviä ... en tiedä onko sitten totta vai ei. tai entäs itse balettiasut etc, mistä sä ne olet hankkinut? :)

      sori vaivaan vielä, heh

      Delete
    2. Ensimmäiset varusteet kannattaa joka tapauksessa sovittaa liikkeessä. Tossujen malleissa on eroja, ja hyvä myyjä osaa auttaa sovituksessa. Balettiasuja on myös hankalaa ostaa sovittamatta. kokomerkinnät ovat normaalivaatteita pienemmät ja ainakin pitkäselkäisellä voi olla vaikeuksia löytää riittävän pitkä malli. Kun on ensimmäiset varusteet hankkinut, verkkokaupat ovat tosi houkuttelevia... Mutta on kiva myös tukea paikallisia tanssitarvikekauppoja! Käytännössä ostan tarvikkeeni sekä täältä että (englantilaisista) verkkokaupoista.

      Jos et pääse sovittamaan tossuja, neuvoisin ostamaan ekat suomalaisesta verkkokaupasta. Väärän malliset/kokoiset on näin helpompi ja halvempi palauttaa. Mutta lue tai kysy ensin millaiset toimitus- ja palautusehdot kaupalla on!

      Suomen Tanssitarvike myy esimerkiksi Sanshan Pro 1 C - mallia, mikä on ammattilaistenkin keskuudessa suosittu tossu. Hinta on 23 euroa, mutta toimitus ilmainen. Sivulla on myös kokotaulukko josta voi olla paua. Mulla on ollut käytössä koko 8, mikä vastaa kengänumeroa 38. Kankainen tossu venyy aina hieman käytössä, mutta se ei saa olla niin napakka että se pureutuu kantapäähän tai että varpaat eivät mahdu suoristumaan.

      Sansha Pro 1 C
      http://kauppa.tanssitarvike.fi/kauppa/index.php?page=product&product_id=2635&category_id=707

      Sanshan "Entrechat" on halvempi, ja ihan hyvä perusmalli. Näitä tossuja olen siis itse käyttänyt.

      Jyväskylän Tanssiina myy myös Blochin tossuja, esimerkiksi suosittua Pump-mallia. Liikkeeseen voi varmaan ottaa yhteyttä sähköpostitse jos ei tiedä miten tilata sopivaa kokoa. Jalan pituus, leveys ja varpaitten pituus on hyvä mitata ennen yhteydenottoa.

      http://www.tanssiina.fi/tuotteet.html?id=19/

      Mitä siis tarvitset kassiin?

      - balettipuku (leo) tai toppi + shortsit
      - urheiluun sopivat rintaliivit tarvittaessa. Pienikokoiset mimmit pärjäävät yleensä balettipuvun etuosan tuplavuorauksella.
      - balettisukkikset, yleensä vaaleanpunaiset. Itse tykkään käyttää "convertible" mallia, jonka pohjassa on reikä. Näin sukkiksia voi rullata ylös ja olla tossussa paljan jaloin. Se on kuitenkin makuasia. Alkuun kokojalallinen perusmalli toimii hyvin.
      - vaaleanpunaisten balettisukkisten sijan voi käyttää myös mustia tai muun värisiä legginsejä
      - tossut
      - puvun ja sukkisten/leggareitten päälle shortsit tai lyhyt hamonen - ei mitenkään ehdoton, makuasia
      - säärystimiä et välttämättä tarvitse ellei sali ole kylmä (etenkin näin talvena)
      - kylmän varalta lämmittelyvaatetta, esim pitkät säärystimet ja pitkähihainen paita. Jos näitä meinaa pitää koko tunnin ajan, vaatteiden pitäisi olla myös vartaloa myötäileviä. Jos tarvitset vain jotain lämmintä ennen tuntia (kun verryttelet), löysätkin verkkarit ja hupparit käyvät. Kuten myös villasukat.
      - Puvun alle ei laiteta alushousuja, mutta jos ei halua olla ilman niin ihonväriset stringit tai muuten näkymättömät.
      - pitkät hiukset laitetaan kiinni. Jos ponihäntä meinaa osua kasvoille, laitetaan nuttura. Eli mukaan harja + nutturatarvikkeet.
      - heiluvat ja roikkuvat korut otetaan pois
      - vesipullo mukaan

      Aikuisten avoimilla tunneilla ei yleensä ole tiukkoja pukeutumissääntöjä. Voi pukeutua omien mieltymysten mukaisesti. Yksi tykkää klassisen balettioppilaan tyylistä, toinen ottaa mallia vaikkapa ammattitanssijan luovemmasta tyylistä. Kunhan vaatetus on mukava, käytännöllinen ja asianmukainen.

      t. Johanna

      Delete