15.6.17

Kuopiossa tanssitaan auringon alla

Kun saavuin tiistaina iltapäivällä Kuopioon Tanssii ja soi festareille, vastaanotto oli jäätävä. Ei ne ihmiset, vaan Suomen ihana ja arvaamaton kesä! Vaivaiset +11° astetta, tihkusadetta ja kylmä tuuli. Ei auttanut muu kuin pukea lisää vaatetta päälle siinä sateisella linja-autoaseman laiturilla. Oi kesä, minkä meille teit? Samana iltana klo 18 kun piti olla Kansallisbaletin kesäkiertueen viimeinen show Matkustajasatamassa, ja kun ulkolavasta on kyse, niin esityksillä on järjestään säävaraus. Tänä vuonna kesäkiertuelaiset eivät esiintyneet lainkaan Helsingissä, joten itseltäni oli show kokonaan näkemättä. Näytti jo siltä että Kuopiossakin jäädään ilman.Festareita taidetaan kuitenkin viettää onnellisten tähtien alla. Sade lakkasi, taivas kirkastui, ja aurinko nosti lämpotilaa viitisen astetta just puoli tuntia ennen näytöstä! Harmillisesti kesäkiertuelaiset olivat jo ehtineet supistaa ohjelmistoaan tanssijoiden suojelemiseksi (kylmä viima on pahasta vähäpukeiselle kropalle), eikä kaikkia muutoksia ehditty enää muuttaa takaisin. Esimerkiksi Mustan joutsenen variaatio/pas de deux jäi pois, ja vissiin myös ote Sherezadesta. Mulle shown ehdoton kohokohta oli kuitenkin Emreçan Taniksen hieno koreografia "Seperation Among Us" jonka Atte Kilpinen tanssi sellaisella voimallisella heittäytymisellä etttä oksat pois! Tanis on voittanut kyseisellä koreollaan Stuttgartin International Solo Tanz Festivaalilla toisen palkinnon, ja jos ei ole ennen hänen biisejään nähnyt, niin videon voipi katsoa tästä: from Emrecan Tanis on Vimeo.

Kuvagalleria
Kuvat ovat kaikki minun ottamiani


Kansallisbaletin tanssijoita, koreografia Samuel Števik

Emreçan Tanis, Atte Kilpinen. Ote teoksesta Jord (koreografia Jorma Uotinen)

Anni Jokimies, Auroran variaatio

Atte Kilpinen, koreografia Emreçan Tanis.
Lisäksi kansallisbalettilaiset esittivät klassisen tyylikkään corps de ballet numeron, jonka yksi tanssijoista (Samuel Števik) oli tehnyt kesäkiertuetta varten. Kansallisbaletin ranskalainen tanssija Thibault Monnier oli myös tehnyt uuden nykybaletillisen pas de deux, minkä hän  tanssi kesäkiertuekonkari Mai Komorin kanssa (valitettavasti nuo otokset epäonnistuivat). Näimme myös Ruususen variaation Anni Jokimiehen tanssimana, otteen Uotisen Jordista (joka pitäisi kyllä nähdä kokonaisuudessaan lavalla punaisen hiekan kera), ja muumibalettien hahmot tanssimassa tangoa (ihan totta). Viihdyttävä kokonaisuus, vaikka jäikin hieman vajaaksi.


Yleisöstö bongasin samalla ison joukon Oopperan balettioppilaitoksen ammattiopiskelijoita, heillä kun oli seuraavana päivänä oma esitys Musiikkikeskuksen isolla lavalla. Kävin tietenkin katsomassa, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa :)!

Olen siis täällä Kuopiossa koko festariviikon vapaaehtoisena somettajana ja myös omien blogieni (facebook-sivu ja instagram mukaanlukien) kirjoittajana. Pääsen siis ilmaiseksi kursseille ja esityksiä katsomaan, mutta en saa muuta korvausta - enkä ole myöskään velvoitettu mihinkään.

Tanssillisin terveisin Kuopiosta,

Johanna

No comments:

Post a Comment