24.5.11

Twitterin tanssiva yhteisö

Ensin alkuun Iso Kiitos teille jotka olette käyneet lukemassa blogia ja kommentoimassa - kun katselen tässä edellisen postauksen runsasta tulvaa, olen ihan mykistynyt. Yhteensä 46 kommenttia, ja vaikka noin puolet on omia vastauksiani on se silti paljon! Ja todella kiinnostavia huomioita, yhteistä avunantoa ja kaikenpuolin positiivinen ilmapiiri. Olette kyllä mahtavia! 
Kävi mielessä että voisi sitä viesteillä tanssista ja baletista ja treenaamisesta muutenkin, siis tämän blogin (ja muitten) lisäksi. - Joten mites tuttu teille kaikille on Twitter? Itse kirjauduin sinne muutama kuukausi takaperin, ja olen jo ihan koukussa. Twitterissä on tosi aktiivinen ja iloinen tanssiyhteisö, joka koostuu sekä ammattilaisista, ammattiin pyrkivistä, aikuisista harrastajista, nuorista, vanhoista, teattereista, kouluista.. Melkein kaikki tutut bloggaajat twiittailevat myös, mm hulvaton Adult Beginner, David Tries Ballet ja The Ballet Bag. Twitteriin päivittyy kaikkein nopeiten tanssi-uutiset, parhaat videot ja linkit. Lisäksi aina löytyy joku joka mieluusti kommentoi omia oivalluksia :) Olisi mahtavaa jos sinne tulisi lisää suomalaisia tanssin harrastajia!

Alkuun pääsee ihan helposti, mutta siltä varalta että joku on kiinnostunut laitan omat vinkkini tänne:

USER NAME Kun kirjaudut Twitteriin, keksi itsellesi kiva käyttäjänimi. Nimessä voi olla jotain omaa tai vaikka harrastukseen viittavaa. Kannattaa valita suht lyhyt, sillä twiiteissä (viesteissä) kaikki merkit lasketaan. Oma käyttäjänimeni @PointeTilUdrop on pidemmästä päästä, mutta halusin että se liittyy suoraan mun blogiin.

KUVA ja oma nimi: Käyttäjänimen vieressä näkyy oikea nimi, siis just sen verran mitä itse haluaa muille kertoa. Itse paljastan vain etunimeni, mutta esim kuuluisuudet ja ammattin puolesta twiittailevat yleensä omilla etu- ja sukunimillä. Lempinimeäkin saa käyttää. Kuvan voi valita vapaasti, oma pää taikka lemmikin..

PROFIILI - on siis se mikä näkyy muille kun joku tsekkaa tarkempia tietoja, ennen kuin päättä seurata. -Voi kertoa lyhyesti ja vapaasti mikä liikuttaa ja kiinnostaa, esim sen että harrastaa balettia. Omaa sijaintia (maa / kaupunki) voi kertoa tai olla kertomatta.

140 MERKKIÄ Twitter viesti on enintään 140 merkin pituinen, eli lyhenteitä käytetään aika luovasti. Joskus voi kirjoittaa peräkkäisiä twiittejä, mutta yleensä kannattaa pitäytyä yhdessä.

TWEET Viestissä voi kirjoittaa omasta elämästä / harrastuksesta, ja voi myös laittaa muille hyviä linkkejä ja vinkkejä.. Jotta pitkät url-osoitteet saa lyhyempään muotoon, on olemassa erityisiä "osoitteiden lyhennyspalveluja", ja näistä paras on Bitly. Myös omia kuvia voi linkittää, esim Twitpicin avulla.

REPLY Sen jälkeen kun on kirjoittanut jotain omaa, esim "Ballet class in 1 hr, so excited!", sitä voi vastata muitten juttuihin. Kaikissa twiiteissä on reply / retweet / favorite -painikkeet. Jos haluat twiittailla jollekin suoraan, kirjoitetaan aina @ käyttäjänimen eteen. Eli jos laittaisit mulle viestiä: "@PointeTilUdrop  Have a great class! :)"

FOLLOW Twitterissä on oleellisinta että seurataan muita ja tullaan seuratuksi. Sitä varten on tuo follow -painike. Jos käyttäjä ei ole lukinnut tilinsä (silloin pääsee seuraamaan vain lähettämällä erillisen pyynnön), twittaajan viestit tulevat saman tien näkyviin omalle sivullesi. Pikku hiljaa näitä tulee lisää, ja joku muu twiittaaja voi kehoittaa myös muita seuraamaan sinua. Perjantai on yleinen #FF - eli friday follow -päivä, jolloin vinkataan muita lukemaan omia suosikkeja. Kaikkia sinua seuraavia ei tarvitse itse seurata, mutta jos liittyy jotenkin omaan juttuun (tanssi) niin kannattaa kyllä.

RETWEET on myös oleellinen twitter-funktio, eli laitetaan joku hyvä, hauska tai tärkeä twiitti muille jakoon. Tällöin alkuperäisen twiitin eteen laitetaan RT. Esim "RT @PointeTilUdrop New blog post out! :)"

MENTIONs Tätä kun klikkaa, näkee kuka on kirjoittanut sulle tai maininnut jossain twiitissä. Näihin on aina kohteliasta vastata, ellei ole joku ihan ufo juttu. Kun seuraa monta, sivu päivittyy niin nopsaan että jutut voivat mennä muuten ohi.

PRIVA viestejä, eli PM (messages) voi myöskin lähettää - kunhan molemmat tweepit seuraavat toisiaan. Se on näppärää jos haluaa syventyä johonkin asiaan, muttei tukkia muitten sivuja.

TWEEP Twittaaja on englanniksi "tweep" tai "peep", ja sanasta löytyy muitakin enemmän tai vähemmän hulvattomia väännöksiä.

KIELI kirjoitan eniten englanniksi että kaikki voivat vastata, mutta parin suomalaisen kanssa joskus myös suomeksi - jos asia ei millään kiinnosta muita tanssijoita tai jos se on niin suomalainen juttu ettei kukaan muu tajua ;)

KUINKA USEIN JA PALJON? Jos käyt koneella kerran päivässä, se riittää. Kannattaa seurata muitten kirjoituksia ja keskusteluita, vastata vaikka pariin kolmeen twiittiin, kiittää jos joku on maininnut tai laittanut jakoon, ja retwiittaa joku omasta mielestä kiva eteenpäin. Niin pääsee parhaiten juoneen mukaan.

Kun aloitin mulla ei ollut mitään käsitystä, mutta luin twitterin Q&A opas-osion ja twiittailin varovasti. Sain alunperin kutsun twitteriin Dance Advantage:n Nichelle:ltä, niin tuli nopeasti muita seuraajia. Anyway, twitteri on ollut tosi mieluisa yllätys. Paitsi että parhaimmat jutut ja vihjeet löytyvät täältä ensin,  olen saanut myös paljon uusia kontakteja ja ystäviä tanssin parista. Kutsun teidät mukaan twiittailemaan! Niin ja painan heti FOLLOW-nappia kun joku teistä ilmestyy :)

18 comments:

 1. Mun pitää kyllä pitää itseni erossa twitteristä, nyt jo ihan liikaa koneella!
  Mut se fb-ryhmä kiinnostaa, on toiminut ainakin muiden aihepiirien osalta hyvin. Pitäisin ryhmän suljettuna, jotta voi kirjoittaa avoimesti :)

  Mietippä Johanna asiaa, jos sä vaikka toimisit liikkeelle panevana voimana, kun olet kuitenkin tämän keskustelu keskiössä!

  ReplyDelete
 2. ^^Aika sama homma, tai siis olen siellä jo mutta en ole hokannut miten toimii :P Se tästä vielä puuttuisi että twitteriinkin koukuttautuisin facen ja blogien lisäksi ;) Mutta fb ryhmä olisi tosi pop, voisi olla esim. useamman balettiblogin yhteinen?

  Mutta oikeastaan halusin tulla tänne hehkuttamaan miten hienoa on että balettiblogien kommenttibokseissa oikeasti keskustellaan ja kirjoitetaan pitkästi ja melkeinpä aina asiallisesti, se on blogimaailmassa tosi harvinaista! Blogisi on kaiken suosion ja kommentit ansainnut :)

  ReplyDelete
 3. Tätä keskustelua on ollut mielenkiintoista seurata sivusta!

  Muistakaa, että yhtä kommentoijaa kohti on aina 10+ ujoa anonyymiä sivustaseuraajaa, jotka myös hyötyvät muiden keskusteluiden lukemisesta ja avointen kokemusten jakamisesta, joten suljettu fb-keskusteluryhmä on heiltä pois. Tosin ymmärrän, ettei henk koht asioista tai opettajista voi puhua niin vapaasti julkisesti. :)

  ReplyDelete
 4. Noniin. Twitterissä ollaan! Ja aika hämillään että mitäs täällä nyt tehdään! Ahnehdin heti mukaan kaikkeen mikä kiinnostaa - mutta huomaan että sieltä tulee niin hirveä informaatiotulva että apua..

  Facebook ryhmä olisi ihan loistava! : )

  ReplyDelete
 5. @Anni: I get your pointe. Siinä voi koukuttua :)

  @Kris: sama juttu, tosin kun jo oot siellä.. ;)

  Ja kiitos! Tänne on muodostunut kiva porukka, mietin just miten kiva ois joskus treenatakin yhdessä! Tai siis sun kanssa ollaan oltukin jo samoilla tunneilla. :)

  @anonyymi: Jep, en aina itsekään kommentoi kaikkia blogipostauksia joita käyn lukaisemassa. Sen verra toivoisin ujoilta ;) anonyymeilta, että viestin loppuun laitettaisiin joku nimimerkki. On kivempaa vastata, ja pysyn paremmin kärryillä kuku anonyymi kirjoitti mitä.

  @Iina - sä oot lukinnut itsesi, oliko ihan tarkoituksella? Se karkoittaa kyllä muita seuraajia.. Mutta kiva, päästään alkuun!

  ReplyDelete
 6. Heh, mun sanavarasto on kutistunut kivaan. Mutta, siis siitä FB-sivusta:

  Tulossa on! Teen varmaankin niin, että se menee PointeTilYouDrop -nimellä. Sinne voi kaikki kommentoida englanniksi ja suomeksi. Mutta laitan lisäksi ehkä balettikassille oman, suljetun ryhmän johon mulla on admin-oikeudet. Siellä ei ole tarkoitus putsata hampaankoloja tai mollata ketään - eli asiallinen ja huomaavainen linja kuten tähänkin asti. Jos on kuiteskin jotain asiaa/huolta/pulmaa mihin kaipaa yhteisöllistä tukea, mutta mitä ei halua avoimesti puida - niin sinne sitten viestiä.

  Blogiin edelleen postaukseen liittyvät kommentit, jotka nekin saavat rönsyillä. No niin, lähenkin tästä kehittään sitä FB-sivua.. :)

  ReplyDelete
 7. En ehdi tehdä tästä erillistä postausta, mutta Pointe Til You Drop löytyy nyt myös Facebookista, ja ainakin vielä ilman suljettuja ryhmiä. Sellainenkin saatetaan vielä perustaa jos tarvetta on, mutta huh, nyt mun pittää välillä mennä nukkuun!

  Tulkaan sit ihmeessä likettään feisbuukkiin! :)

  ReplyDelete
 8. *suunnistaa faseen heti* :D

  ReplyDelete
 9. Hei iepukka! Bongasin sut heti -kivakiva :)))

  Pitääpä kattoa miten nämä jatkossa toimivat rinnakkain.. mutta kiva jos FB yhdistää enemmän aikuisia baletin harrastajia!

  ReplyDelete
 10. Hei, kiva idea tuo fb-sivu, pääsee mukaan nekin, joilla ei ole omaa blogia! Liityin heti mukaan :) Olen tamperelainen, mutta suunnitelmissa olisi käydä kesätunneilla jossakin helsinkiläisessä koulussa - ehkä nähdään :)
  -Aija-

  ReplyDelete
 11. Hei Aija - just bongasin sut sivuilta :)

  Jos tuut Hesaan, tuu meidän tunneille! Mä olen ainaskin Juhannukseen asti FL:ssä, Gabrin tunneilla. Olis kiva tavata :)

  ReplyDelete
 12. Hei, luulen että tulen vasta heinäkuussa, mutta käsittääkseni silloinkin on ainakin jotain tuntitarjontaa. Sopivantasoisen tunnin valitseminen on jännittävää, teillä taitaa olla tosi haastaviakin tunteja tarjolla? Oma tasoni on ehkä jotain perustason ja jatkon välimaastosta. Olisi kyllä ihanaa käydä ihan turistina jollakin tunnilla jolla olisi tosi paljon tosi edistyneitä aikuisia - vähän potkua omaalle peffalle, tiedätkös ;)
  -Aija-

  ReplyDelete
 13. Hei Aija!

  Juu, tottakai heinäkuussakin on tunteja tarjolla, sekä Footlightissa että HTO:ssa. Tasot vaihtelevat vähän opettajasta toiseen, mutta J1-tunneillakin voi olla jo sopivan haastavaa. Voi toki ja kannattakin kysyä open mielipidettä.

  Jos itse en ole tiennyt opesta mitään ennakkoon, olen yleensä mennyt yhtä tasoa helpommalle (ekalla kerralla). Kesällä on kyllä paras aika haastaa itsensä - eli jos se taso tuntuu just mukavan sopivalta, niin mars vaan seuraavalle siitä! Potku persuksiin voi olla ihan parasta omalle tanssimiselle ja oppimiselle :D

  ReplyDelete
 14. No just tätä ajattelin, että rima niin korkealle kuin mahdollista, ilman että nyt aivan on muiden jaloissa :) Varmaan voi luottaa myöskin siihen että opettaja komentaa tasolta toiselle, jos parhaaksi katsoo. Katsoinkin jo noita lukujärjestyksiä, ja tarjontaahan on aivan valtavasti!
  -Aija-

  ReplyDelete
 15. Aija, sulla on just oikea asenne! :)

  Luin että olet jo tanssinnut nuorena, niin se potku peffaan edesauttaa sun edistymistä varmasti vielä tehokkaammin!

  Muuten, aikuisten avoimilla tunneilla opet ei suinkaan aina kommentoi oppilaiden tasoja - vaikka olisivatkin eri mieltä. Vaan jos on 100% pihalla, saattaa tulla ystävällinen kehotus siirtyä sopivammalle tasolle. Joko on huoli että oppilas loukkaantuu, tai sitten ajatellaan että kyllä se itse tajuaa.. Siksi on parasta sanoa jotain ennen, tai sitten mennä kysymään tunnin jälkeen. Opettajat kyllä arvostavat sitä että heidän mielipidettään kunnioitetaan :)

  Aija, sä kuitenkin tiedät milloin mennään ihan metsään ja milloin haastavuus on sulle sopiva!
  Tsemppiä :)

  ReplyDelete
 16. Totta, ei oo taatusti opettajallekaan helppo paikka mennä sanomaan että sori mutta... varsinkin pienissä kouluissa voi olla huoli siitäkin että oppilas loukkaantuneena lopettaa kokonaan :/

  Täytyy tunnustaa että mulla on tullut tässä uudelleen alkaneen tanssiurani aikana monta kertaa sellaisia tilanteita, että muistan/luulen osaavani jonku liikkeen, ja sitten kroppa ei vaan tottelekaan! Ekat piruetit oli sellasta räpellystä että ei voinu muuta kun nauraa, mutta yllättävän nopeasti ne sieltä jostain lihasmuistista vaan on alkanu kaivautumaan. Tuplia ja triploja pyörin kyllä toistaiseksi vain unissani :)
  Tsemppiä esitykseen! Omani oli jo keskiviikkona, ja on se vaan aina niiiin ihanaa!
  -Aija-

  ReplyDelete
 17. Kiitos Aija tsempistä, meillä oli just kenraalit teatterissa. 10 minsaa, kaksi kertaa saatin mennä läpi. Vähän hakemista vielä rivien kanssa :)

  Odotan kyllä huomista - esiintyminen on nin arjesta poissa :) Tällä kertaa läksin tosin niin viime hetkellä mukaan etten ole kauheasti ehtinyt intoilla. Teatteri on onneksi tuttu, varsin kun meillä on sisääntulo pimeälle lavalle. No, kerron sit miten meni :)

  Olis kivaa kuulla sun esityksestä lisää!

  Niin ja siitä open palautteesta vielä: olet ihan oikeassa, pitää olla varovainen ettei karkota herkkiä oppilaita. Toisaalta opettajan pitää katsoa että taso menee oikein, ja ettei kukaan ole aiheuttamassa vaaratilanteita kun esim ei osaa vielä ottaa tilaa ja liikkua..

  Hei, kyllä ne piruetitkin tulevat takaisin! Tosin ne ei koskaan kauheen kauan viihdy, aina ovat menossa ja tulossa :D

  ReplyDelete
 18. Mun mielestä mikään ei ole ihanampaa kuin odottaa esiintymisvuoroaan kulississa - no, paitsi se esiintyminen tietysti :) Teattereissa on vielä niin ihana tunnelma!

  Meillä oli tällä kertaa esityksen pohjana Raul Roineen satu Prinsessa Tuin viuhka, jonka juoni on pääpiirteissään tämä: Kiinan keisari lupaa tyttärensä puolisoksi sille, joka tuo hänelle punaisen perhosen. Puutarhurin poika Fu matkustaa ympäri maailman perhosen perässä ja viettää matkalla 200 vuotta, tajuaa olevansa vanha ja palaa kotiin, ja juuri ennen kuin nukahtaa (siis kuolee, mutta ei sitä tarvitse lasten esityksessä niin kamalasti korostaa) puun juurelle, hän näkee ihanan punaisen perhosen. Tarina oli tosi sopiva siinä mielessä että siihen istui luontevasti erityyliset tanssilajit.

  Koulumme on ihan pieni, joten kaikki saavat esiintyä paljon, itse olin neljässä tanssissa ja keisarinnan roolissa. Mulla oli jopa pikkuinen kahdeksan tahdin soolo ;) En siis tosiaankaan ole solistitason tanssija muuta kuin siinä mielessä että mulla on paljon esiintymiskokemusta, koreografia oli tosi yksinkertainen.

  Pääasiassa koulun oppilaat ovat pikkulapsia, ja he olivat tietysti aivan valloittavia pieniä perhosia ja kukkasia. Me kärkitossuryhmäläiset esiinnyimme hyttysinä :D Lisäksi olin ihanassa Ikuinen jää -biisissä jossa sain ne pahuksen piruetitkin pyörimään molempiin suuntiin.

  Koulussani ei ole (ainakaan sinä aikana mitä olen itse tunneilla käynyt) tehty mitään klassista repertuaaria, vaan kaikki ovat opettajan omia koreografioita, ja tiukasti vaganovaa. Siinäkin mielessä olisi kiva tulla kesällä Footlightiin ja opetella myös ranskalaista tyyliä.

  Tulipa tästä vuodatus! Meillä kun on vain yksi ja ainut esitys, niin sitä kokemusta sitten hellii puoli vuotta mielessään ennen seuraavaa ;)

  -Aija-

  ReplyDelete