15.5.11

Ryhmäkuva


Ennen pitkään se oli tännekin laitettava: ryhmäkuva mun kärkitossuista! Olen nähnyt vastaavia parissa muussakin blogissa, esim Rorin viimeisessä postauksessa - ja vaikka hän antaa mulle krediittiä, niin eka samantyyppinen kuva tuli yhdeltä toiselta kommentoijalta mun Pointe Til You Drop blogilla.. Ja Pas de Chat -blogin ylläpitäjä Kris vinkkasi tekemään sarja-postauksen yhden tossuparin elinkaaresta, mikä onkin hauska idea. Tossukuva-postaukset ovat siis nyt SE juttu! 

Kuvassa vasemmalta oikealle:

Capezio, mallia Aerial, kokoa en muista mutta tavallisissa kengissä jalkaan menee koko 38 - 38,5. Ensimmäiset tossut, nyttemin kuolleet. Ei täydelliset, pohjallinen liian pitkä mun jalkaan, ja niin napakat että mikään ouch pouch ei mahtunut sisään. Käytin sen sijan teippiä varpaisiin ja lampaanvillaa isovarpaan alle. Muutama verinen rakko pääsi silti yllättämään. Plussaa näissä kaunis persikkainen väri ja hiljainen käyttö, jopa juostessa.


Bloch, mallia Serenade TMT, koko 5 C. Näissä tossuissa on erikoisvalmisteinen liima pohjallisessa. Eli ne muokataan ennen käyttöä jalkaan sopivaksi kuumentamalla ja jäähdyttämällä. Täältä löytyy postaus tossujen ekasta sisäänajosta: New Pointes: No Match Made in Heaven Yet. Nämä tossut ovat mulla vielä käytössä. Alku oli vaikea taival, niin kuin aina uusien tossujen kanssa, mutta nyt tulemme suht hyvin toimeen. Vaikka valitsin nämä opettajan avustuksella, olen sitä mieltä että koteolo-osa on mun lyhkäisille varpaille ja jalan kaarelle vähän liian pitkä. Ollaan harkittu että leikattaisiin narujen solmukohdassa tossu sisään ja ommeltais uudestaan. Saas nähdä viitsinkö nähdä vaivaa, en nimittäin ole maailman paras ompelija.. Pohjallinen on näissä aika kova, ja itse asiassa shankissa on sisällä rikkoutumaton muovike. Tuunattiin sitten pohjiin lisää taipuisuutta leikkaamaalla ulompaan nahkaan viilto, aina satiiniin asti (sitä kuitenkaan rikkomatta). Tai siis Marie-Pierre leikkasi mattoveitsella ja minä katsoin vierestä. Toimi tosi hyvin! Arvioisin että näillä on vielä muutama tunti elinaikaa jäljellä..

Bloch, Jetstream, koko 5,5 C.

Nämä ovat ne uudet tossut mitkä ostin Saksasta. Mulla on juuri sisäänajo kesken, ja olen ommellut vasta yhden kuminauhan kantapään taakse. Olen tykästynyt Blochin covert-elastic -nauhaan, se on mukavan leveä, eikä paina käytössä. Ne pitää vain ommella tossun ulkopuolelle, muuten raapii ihoa. Ompelussa on omat niksinsä, itse olen kääntänyt nauhan kaksinkerroin ja sitten ompelen neliömäisesti kaikilta sivuilta tossuun kiinni. Riittää kun menee satiinin läpi, ja yläreunassa voi pistää neulan kanttauksen läpi (kunhan katsoo että kiristysnaru ei jää kiinni). Yllä näkyviin Serenade-tossuihin vaihdoin covert -nauhat sen jälkeen kun olin jo ehtinyt ommella tavalliset.

Muuten näissä tossuissa on just se lyhyempi boksi mitä kaipasinkin. Ja pohjallinen on pehmeämpi, eli olen jo nyt koti-sisäänajossa saanut pohjan taipumaan kaaren mukaisesti. Ongelma näissä on kuitenkin, että voisivat olla ehkä puolta kokoa pidemmät. Vaikka sovitin pehmusteiden kanssa, tuntuvat ne nyt liiankin napakalta. Pitää kai vaihtaa pehmusteet kevyempään sarjaan. Tai sitten ostan Bunheadilta sellaiset yhden varpaan "sukat" suojiksi. Isovarvas on hieman kovilla, samoin "liikavarvasalueet". Ja pikkuvarvas on niin pieni, että se tahtoo aina jäädä alle. Mitä sillä muuten oikeasti tekee?

Toivon että saan nämä sellaiseen kuntoon että pystyn tanssimaan irvistämättä. Näissä tossuissa on nimittäin paljon parempi tasapaino, ja pääsen myös huonommalla oikealla jalalla kunnolla boksin yli. Jalkaa täytyy kuitenkin voida artikuloida myös demi-pointe kautta, ja jos tossu on koko ajan liian ahdas ei hyvää seuraa. Näitä en ainakaan voi käyttää jos on vähänkään turvo olo.. No niin, pitäisi kai jatkaa tuota ompeluprojektia ettei jää taas viime tinkaan! 

Kuka laittaa seuraavan tossukuva-postauksen?

4 comments:

 1. Tässä omat uudet ja ensimmäiset kärkitossuni, jotka siis odottavat vielä oikeaa aikaa! (kuva pikaräpsäys huonossa valossa peilin kautta, siis huono kuvanlaatu, valitan!) En siis vielä ole harjoittelemassa kärjillä (mutta ostin, kun eteen tuli sopivat), yritin kuvassa viidettä asentoa, mutten ole ihan varma miten se kärjillä tehdään, enkä halua itsekseni oikein opetellakaan - joten älkää välittäkö jalkojen asennosta! Mutta tässä siis kauniit tossuni, Repetton Julieta-malli. Tuntuvat oikein hyviltä jalassa, ehkä aavistuksen verran pituudessa liikaa, leveys ja box oikein hyvät. Tossuja ei tietenkään ole 'rikottu' käyttöön, kun en niitä vielä käytä - sen aika tulee sitten myöhemmin! : )

  T. Iina

  https://picasaweb.google.com/108039086226933286996/ParisPointes?authkey=Gv1sRgCNzGiILuhMzwYQ#5607787377917432690

  ReplyDelete
 2. Hei Iina!

  Vauu.. pakko sanoa heti että sulla on todella kauniit linjat :)

  Asentoa en sitten kommentoi, koska et ole vielä treenaamassa vaan esittelemässä kauniita tossujasi. :) Mutta teit kyllä jo pienen vaikutuksen..

  Oliko sulla tuossa kuvassa pehmusteet tossuissa? Jos ei, niin tuntuvat luultavasti siksi hieman pitkiltä. Toinen tapa tsekata oikea pituus on riisua tossu, kääntää kantapään kohdalta satiini nurin, jalka takaisin tossuun, aseta kärjelle ja katso minne pohjallinen ylettyy. Jos se on kantapäätä pidemmällä, tossu on liian pitkä. Ja jos nipistät kantapään kohdalta kangasta yhteen ja sitä on enemmän kuin pikkurillin leveyden verran saattaa se olla liian leveä/pitkä.

  Mutta nämä näyttävät kyllä kuvasta katsottuna ihan sopivilta. Mun ekat tossut olivat hieman liian pitkät, mutta pärjäsin niillä silti joten kuten.

  Se on muuten hyvä että ostit tuon mallin, koska siinä on aloittelijalle sopiva pehmeämpi pohjallinen - mikä näkyy ulla jo nyt nilkan kaaren alla. Kovempia pohjia joutuu ajamaan sisään paljon suuremmalla vaivalla että taipuvat tuon verran. Ja niissä on vaikeampi työskennellä kun tekniikka ja lihakset eivät ole vielä riittävät.

  Nauhoista on liian aikaista sanoa mitään, vaiks hienoa että ompelit jo omasi! Mulla kun saattaa kestää viikon ennen kuin saan valmiiksi :)Näyttikö muuten joku mallia vai haitko ohjeet itse netistä? Sitten kun aloitat, voit harkita myös kuminauhoja. Etenkin kun jalka rullaa demi-pointen kautta kantapää tuuppaa napsahtaa alas.

  Iina, jos haluat joskus kommentoida tai kysyä jotain privana, niin laita mun sähköpostiin: PointeTilYouDrop@gmail.com

  Kiitos vielä tossukuvasta! :)

  ReplyDelete
 3. Hei Johanna!

  Kiitos kauniista kommentistasi, ilahduin kovasti! : D

  Itse en oikein noista linjoista tiedä vielä mitään baletin näkökulmasta, mutta se sun neuvosi yhdessä aiemmassa viestissä korkeudesta ja pituudesta raajoihin ja kroppaan oli ihan erinomainen! Huomasin, että se auttoi heti hiffaamaan monta asiaa omasta asennosta ja tekemisestä. Kiitos!

  Ostin tossut myyjän suosittelemana Ouch Pouchien kera, eli ne on kuvassakin mukana. Myyjä neuvoi nimenomaan tuon mallin aloittelijalle pehmeän pohjan takia, se oli hyvä neuvo! Myyjä myös neuvoi nauhojen ompelun - ja joskus nuoruudessa vaatesuunnittelua opiskelleena ompelu sujuu multa käden käänteessä. Sulla on tosi paljon tietoutta - ihan mahtavaa, katsonpa vielä tuon tossujen pituuden tuolla ehdottamallasi konstilla.

  Niiiiiiiin paljon on vielä opittavaa tällä baletin tiellä ihan perusjutuissa, toivottavasti keho pysyy kondiksessa mahdollisimman vanhaksi asti, että pystyy tanssimaan mahdollisimman pitkään! Tuossa tuli yksi päivä henkilö vastaan, jolle kävely oli todella hankalaa, silti pyörätuoliin nojaten urheasti ja sinnikkäästi käveli/raahautui eteenpäin. Tuli kyllä aika iso pala kurkkuun ja hyvin vahvasti sellainen fiilis, että joka kerta kun pääsee tanssitunnille on ihan aarrehetki.

  Mutta nyt alkaa taas teksti venyä! En ole ennen osallistunut kenenkään blogikeskusteluihin, olen siinäkin vasta-alkaja.. (nyt sain tehtyä oman profiilin!) En halua tukkia sun sivua omilla höpinöilläni, mutta tämä on ihan paras saitti, mitä olen aiheesta löytänyt. Sun tekstejä on ilo lukea - ja tosiaan auttaa astumaan baletin maailmaan tosi tehokkaasti. Voisit kirjoittaa ihan kirjaksikin asti! Asiantuntemusta ja näkemystä riittää, ja tekstisi on tosi sujuvaa! : )

  T. Iina

  ReplyDelete
 4. Hei Iina - ja ollos hyvä :)

  Mun piti ihan miettiä että mitä olinkaan neuvonnut sulle, heh.. Mutta joo, jaan mielelläni eteenpäin sen mitä mun omat opet on mulle opettanut. Toisinaan on saattanut mennä pitkä tovi ennen kuin joku korjaus vihdoinkin kolahtaa - siis niin että näkee ja tuntee eron. Ja sitten onkin fiilikset ihan katossa.

  Mulle tuli muuten pala kurkkuun pelkästä lukemisesta - siis mitä kirjoitit siitä henkilöstä jolle kävely teetti tuskaa.. Mä toivon kans että pysyn tanssikondiksessa loppuun asti :) Vaikka mua pitäis kärrätä sitten saliin.. Onneksi tanssiminen oikeasti nuorentaa!

  Täällä saa muuten venyttää kommentteja ihan vapaasti, jos ei nyt ihan romaania meinaa kirjoittaa. ;) Enkä pidä sun juttuja höpinöinä, päinvastoin, ihan parhaasta päästä ovat. Ehdottomasti.

  Ja kiitos ihanista kehuista, antaa kummasti lisää motivaatiota uusien tekstien kirjoittamiseen. :)

  ReplyDelete