26.5.11

Tanssikassi faceen ja meikä lavalle!

Hei kaikki! Yritin kovasti käänyttää teitä Balettikassin lukijoita twitteriin, mutta toistaiseksi vasta yksi tai kaksi on tehnyt loikkauksen.. Täältä en kuiteskaan halua ketään pois, joten jatkakaa vaan kommentointia samaan fiksuun malliin! Olin myös miettinyt laittaa blogin feisbuukkiin, ja kun joku muukin sitä ehdotti - niin siellä sitä nyt ollaan :D 

Pointe Til You Drop on siis saanut oman facebook-sivunsa. Se on tarkoitettu myös tämän blogin lukijoille, ja saa kommentoida ja linkittää toki myös suomeksi. Eilen illalla lanseerasin sivun, ja ihan hyvin on  lähtenyt käyntiin. Jos ja kun teillä on FB auki, tulkaa likettämään!

facebook.com/PointeTilYouDrop

Oikea tanssipostaus on myös tulossa, mutta nyt on on pitänyt niin kiirettä että ehdin hädin tuskin venyttelemään. Huomenna töistä suoraan tanssikoululle, balettia klo 18 -20.30 (sisältää pointen) ja sieltä suoraan Aleksanterin teatteriin klo 21 kentsuun. Onneksi ehtii juosten viidessä minuutissa, ja olen ainakin valmiiksi lämmin! Niin, siis päätin viime hetkellä lähteä mukaan kun ope pyysi viime viikolla. Toisin sanoen ylimääräisiä pukuja oli jäljellä ja ryhmäkoko suht pieni - mutta mua ei haittaa mennä täyttämään rivejä! Lavalle kun pääsee, se on aina irtiotto - ja sitä oppii joka kerta jotain uutta.

Kunhan nyt muistaisin vain sen tokan ja kolmannen osion välisen siirron.. Ehkei open ois kannattanu laittaa mua keskelle ja eteen, heh.. Numero on sellainen lyhyt, alle 3 minuutin pituinen keväinen balettikoreo, tehty tasolle J1. Musiikki on Coppeliasta - ja sattumalta tanssin 2 v sitten samaan musaan, mutta eri tanssi. Toivottavasti en muista kesken kaiken vääriä askelkuvioita! 

Olin kyllä jo päättänyt etten lähde kevätnäytökseen mukaan, koska tässä keväässä olen taukoillut enemmän kuin tanssinut. Mutta tässä sitä taas ollaan :) Onneksi tanssi ei ole teknisesti vaativa, ei isoja hyppyjä eikä piruetteja. Vaan pirusti arabeskeja joka suuntaan. Ja tietty muutakin. Pitääkin jatkaa tästä venyttelyä.


Aleksanterin teatteri, näkymä katsomoon. Huh..33 comments:

 1. Minkä ikäinen oot ja kuinka kauan oot tanssinut?(:

  ReplyDelete
 2. Hei Anniina!

  Kiitos kysymyksestä, olen sen ikäinen että tarkkaa numeroa en nettiin laita :D Mutta kuten blogista voi päätellä, olen 35++ aikuinen nainen. Ainakin ulospäin, heh..

  Olen tanssinut yhteensä n. 17 vuotta, alusta asti balettia mutta myös nykytanssia ja jazzia. Tällä hetkellä riittäa tosin aikaa vain baletille. Keskityn mielummin kunnolla yhteen lajiin kuin että käyn vähän ja siellä sun täällä.

  Kuinka kauan olet itse tanssinut? Pääsetkö niin usein kuin haluaisit? Onko jotain tavoitteita tai tanssi-suunnitelmia jotka haluaisit jakaa täällä muitten kanssa?

  ReplyDelete
 3. Hei!
  Aiemmasta postauksesta huomasin, että olet tilaillut Dance directistä tanssijuttuja ja kun omaa tilaustani tässä valmistelen kohtasin hieman ongelmia kokojen kanssa! Mitä ihmettä tarkoittaa blochin harjoitushameessa koko P/S ? Itse olen kokoa S (34/36 ja esim. farkuissa 27). Jos sinulla on kyseisistä hamosista kokemusta onkohan tuo pienempi koko liian pieni vai kannattaisikohan ottaa suoraa M/L? Tai onko kukaan muun sattumoisin käyttänyt samaa harjoitushametta? Blochin tanssikamppeet kun usein tuntuvat olevan aika pientä kokoa..

  -KL

  ReplyDelete
 4. Mukava kuulla! :)

  Vasta kolme vuotta ja tätä ennen n. 8 vuotta voimistelua/telinevoimistelua. Tanssiin kuitenkin rakastuin ensimmäisestä tunnista alkaen ja tässä ollaan.

  Tanssin tällä hetkellä vain 3 kertaa viikossa ja toivottavasti raha-asiat korjaantuisivat ja voisin tanssia enemmänkin. Lajeina mulla on ollut discoshow, disco, street, hiphop, show, nyky - ja jazztanssi, showsalsa... Syksyllä ois tarkoitus aloittaa baletti ja siksi olenkin kovasti kiinnostunut blogistasi!

  Vaikka hieman naurettavalta kuulostaisikin, voisin ajatella tanssia jopa ammattina. On liian myöhäistä ajatella tanssia ns. ammattitanssijan urana, mutta tanssinopettajan ammatti kiinnostaisi kovastikin.

  Osaatko antaa mitään neuvoja mihin kaikkeen kannattaa kiinnittää huomiota balettia aloittaessa?

  ReplyDelete
 5. Moi! Tsemppiä esitykseen! Itse olen esiintynyt balettinumeroissa viimeksi lapsena, ja siitä on jo tovi aikaa. :)

  ReplyDelete
 6. Hei KL!

  Juu, olen ostellut yhtä sun toista dance directista :) Mutta en hamosta.. koko P/S tarkoittaa kuitenkin petit/small ja se voi olla aikas pieni. Vaikea sanoa, Blochin puvuissa mulla on kokoa M, ja vaatteissa se on noin 36-38 (olen 161 cm pitkä). Tanssikamppeet on yleensä mitoitettu aika pienksi, kuten jo tiesitkin

  Jos haluat nähdä vaivaa, voisit mitata vyötärön ja lantion ympyräsmitat, ja laittaa dance directiin sähköpostia.. Ehkä suostuvat neuvomaan sitä kautta? Toivotavasti saat lopulta sopivan!

  ReplyDelete
 7. Kiitos Maarit tsempistä, sitä tarvitaan :)

  Oletko miettinyt esiintyä vielä, nyt aikuisena? Olisko sun koulussa mahdollista?

  Meillä on niin harvoin tilaisuutta päästä esiintymään, ja tuntuu että pitää ottaa siitä ilo irti! On se kuitenkin erilaista kuin pelkästään tunneilla treenaaminen, ja siitä saa kanssa potkua kun tietää ettö opittuja taitoja pääsee esittelemään yleisölle :)

  Meillä on kivan erilainen ryhmä tässä numerossa, osa on ekaa kertaa lavalla. Hieman pihalla, mutta innoissaan. Asenne ratkaisee :)

  ReplyDelete
 8. Anniina,

  sullahan on hyvät edellytykset! Mutta mietin, jos nyt pääset vain kolme kertaa viikossa.. Jos haluat hakea ammatilliseen koulutukseen, esim Turkuun tai Kuopioon niin olisi hyvä nostaa tuntimäärää vähintään viiteen kertaan viikossa. Toivottavasti se vielä onnistuu, tiedän ettei ole helppoa kun tunnit maksavat aika paljon.

  Asutko pääkaupunkiseudulla? Sitten voisit hakea vapaa-oppilas paikkaa esim Footlightista tai Tanssivintiltä. Näin pääsisit ainakin kunnolla treenaamaan! Muuten kantsii miettiä josko keskittäis tunteja vain pariin lajiin..

  Hienoa että haluat aloittaa baletin! Sitä todella tarvitaan, ja se tukee myös sun muuta osaamista. Vaikka sulla on tosi paljon tanssikokemusta, aloittaisin baletin ihan alusta, alkeista. Opettaja näkee äkkiä mihin sulla riittää rahkeet, ja kuinka nopeasti sua voi puskea eteenpäin.

  Baletissa on tietenkin oma tekniikkansa ja liikelaatunsa joka tulee vain loputtomilla toistoilla ja kovalla työllä. Itse kustakin riippuu mihin tavoitteet halua asettaa, mutta itse tykkään pitää rimaa korkealla!

  Tärkeintä on etsiä hyvä opettaja: osaava ja tietävä tietenkin, kokenut, innostunut, tarkka, vaativa, ja innostava omalla esimerkillään! Sellainen joka kannustaa ja puskee eteenpäin.

  Muu on sinusta kiinni. Kahella viikkotunnilla pääsee alkuun, kolmella eteenpäin ja neljällä huomaat jo melkoisen eron! Alussa baletti voi tuntua liian hitaalta ja jopa helpolta, ennen kun tietää miten liikkeet varsinaisesti pitäisi suorittaa. Se pohjatyö on kuiteskin tehtävä kunnolla, ja vaikeusaste nousee siitä koko ajan.

  Mietin tästä vielä pidempää postausta, mutta toivottavasti saat tästä jo pohdittavaa! :)

  ReplyDelete
 9. Mä tiedän, että tuo kolme kertaa viikossa kuulostaa tosi pieneltä ja sitä se onkin. Meillä ei kuitenkaan riitä rahat kunnolla mihinkään ja tuohon balettiinkin menee kaikki rippirahani.

  Itseasiassa asun Turussa, että täällä pääsee vissiin ainakin Konservatoriossa opiskelemaan tanssia(?).

  Ajattelin tässä kesänmittaan ottaa selvää tanssikouluni baletinopettajista. Nykyinen jazzopettajani on menestyvä ja kokenut baletinopettaja ainakin, sopivan tiukka ja antaa rakentavaa palautetta.

  Tavoite mulla on aina ollut korkealla, joka usein johtaakin sitten turhautumisiin ja epäonnistumisiin. Nyt olen suunnilleen löytänyt oman tasoni ja tästä kehitytään.

  Mitä kaikkea ensimmäisille tunneille kannattaa hankkia?

  ReplyDelete
 10. Hei Anniina!

  Jep, Turun konservatoriossa on tanssilinja ja seuraava haku 2012 keväällä - sun pitää ehdottomasti hakea sinne! Turussa on myös ammattikorkea, jonka alaisuudessa toimi esittävien taiteiden koulutus, eli Taideakatemia. Sinne on seuraava haku 2013. Sitten kun sulla on koulu takana, vaihtoehtoja löytyy tietenkin muualtakin!

  Puhuit riparirahoista.. eli olet mahdollisesti vielä alle 17v? Ei tanssiminen ammattinakaan ole ehkä täysin poissuljettu.. ainakaan jazz/show-puolella. Oletko keskustellut asiasta sun opettajan kanssa?

  Monet opettajat ovat hyvin monipuolisia, mutta kokeile myös sellaista joka on erikoistunut nimenomaan klassisen baletin opetukseen.

  Ekalle tunnille: treenivaatteita sulla varmaan onkin jo. Kunhan asu on vartalomyötäinen niin että opettaja pystyy näkemään linjojasi, päästä varpaisiin. Voit tietenkin hankkia puvun ja sukkahousut, mutta jos teillä ei ole pukupakkoa, säästä alkuun rahat. Mä käytän yleensä tavallisia legginsejä puvun päällä.

  Tarvitset kuitenkin baletin pehmeitä harjoitustossuja. Kun käyt sovittamassa, katso että ne istuvat jalassa kuin sukka.

  Ei sen ihmeempää :)

  ReplyDelete
 11. Hei, pikkuinen typerä kysymys jota en oikein hahmottanut footlightin sivuilta, saakohan korvata kesäkaudella korvata kevätlukukauden poissaoloja?

  Olen nyt menossa kanssa gabriellan tunneille blogisi innoittamana, tosin perustasolla vielä mennään :)

  Tanssin iloa näytökseen ja kesääsi!

  ReplyDelete
 12. Hei Meria!

  Kyllä saa korvata, kunhan olet ilmoittautunut ainakin yhdelle tunnille.

  Perustaso on super tärkeä vaihe baletissa, kaikki myöhempikin tekniikka rakentuu sille. Joten eipäs yhtään vähätellä sitä :)

  Kiva että innostuit kokeilemaan Gabriellan tunteja, varmasti pidät!

  Kiitos, ja tanssillista kesää sulle myös :)

  ReplyDelete
 13. Anteeksi offtopic, mutta joku taalla aikaisemmin puhui jo mahdollisesta foorumista, ja mietin olisiko taalla edelleen kiinnostusta? Mulla on tietenkin oma lehma ojassa, kun en FB:ta kayta. Foorumissa voisi kuitenkin kerata esim. balettituntikysymyksia yhdelle palstalle ja venyttelyvinkkeja toiselle ja vaikkapa kaikki tanssivaatelopinat kolmannelle. Foorumi olisi tietenkin suljettu, eli administrator hyvaksyy rekisteroitymisen. Mitas sanotte?
  Tassa esimerkki tanssifoorumista

  http://tanssi.7.forumer.com/index.php

  ReplyDelete
 14. Hei Noora!

  No siinähän on jo hyvä foorumi! En edes tiennyt tämän olemassaolosta, johtuen kyllä siitä että seuraan enemmän englanninkielisiä foorumeita. Kannattaa käydä myös tutustumassa näihin:

  Ballet Talk for adult dancers

  Ja dance.netistä löytyy aikuisia harrastajia (ja nuoria):
  http://www.dance.net/balletmain.html

  Muuten ainakin mulla on kädet täynnä kahden blogin, twitterin ja FB:n kanssa! Ollaan kyllä mietitty muitten tanssi-bloggaajien kanssa jotain yhteisproggista.. Vois olla joku kommentti-festari! Yksi blogi hoitais treenivaatelöpinät, toinen keräis venyttelyvinkit, ja joku vastais balettituntikysymyksiin.. Hmm..

  Kiitos Noora linkistä ja ideasta :)

  ReplyDelete
 15. Heippa!

  Osaatko kertoa tuosta Konservatoriosta enemmän? Esim. voiko sitä käydä lukion jälkeen/ohella? Yritin katsella nettisivuja, mutta ei ihan selvinnyt. Sillä itse olen ajatellut pyrkiä Kaarinan lukioon musiikkiteatterilinjalle, joka painottuu myös tanssiin, sekä Juhana Herttuaan ilmaisulukioon.

  Ja kyllä, olen vasta 14 ja täytän syksyllä 15. En toistaiseksi, mutta tulen varmasti puhumaan, kunhan saan häneen yhteyttä. Näin kesäaikoina hänellä on kovastikin kiireitä..

  Loistavaa, ettei tarvitse niin kamalasti kaikkea! Ehdin jo miettiä, että mistä saan rahaa kärkitossuihin, harjoitustossuihin, nutturaverkoon, säärystimiin, trikoihin, shortseihin, pukuun...

  ReplyDelete
 16. Tsemppiä esitykseen, mä tuun kattomaan! :)

  ReplyDelete
 17. Hei Anna!

  Näkyiks hyvin mun sähläykset? :D Tsiisus, ei ehkä ollut ihan paras idea lähteä mukaan niin lyhyellä varoitusajalla! Muut olivat harkanneet numeroa helmikuusta asti, ja vaikka olin ollut useammalla tunnilla mukana, siitä oli jo aikaa.. Kun vedettiin viimeiset läpimenot tuntia ennen lavalle menoa, laskin vielä askelia, heh. Siis apua. :D

  Mun koko tanssiharrastus on ollut tunti-painotteista, suhteessa 98% treeniä ja 0,2% esiintymistä. Viime vuodet olen kuitenkin ollut mukana joka kerta, ja vaikka aina ei mee ihan nappiin en ole koskaan katunut! Haluaisin itse asiassa päästä useammin, niin hermoilisin vähemmän. Numerot kun on hetkessä ohi, jännitys lauennut ja sit voisinkin mennä jo saman tien uudestaan!

  ReplyDelete
 18. Hei Anniina :)

  Hyvä, hae ihmeessä kaikkiin! Ja rohkeasti opettajan juttusille :)

  Turun konservatoriossa suoritetaan lukio tanssiopintojen ohella, ja iltapainotteisesti. Kannattaa miettiä rauhassa kuinka paljon sitä haluaa ja jaksaako sellaista tahtia.. Mutta hae silti kaikkiin koulutusohjelmiin, siinäkin oppii!

  Tässä vielä tarkempi linkki:
  http://www.turunkonservatorio.fi/?id=100003&sid=100006

  ReplyDelete
 19. Opettajan kanssa juttelin ja mulle suositeltiin baletin keskitaso ryhmää. Ja meillä ei ole pukupakkoa, jee :))

  Tuskinpa jaksan tuollaista tahtia.. :/ En ole mitään lukuihmisiä ja kun tämä yläastekin on mulle riittävän raskasta, en usko, että pystyisin opiskelemaan kahdessa paikassa yhtäaikaa.

  Kiitoksia(:

  ReplyDelete
 20. Sä ainakin hymyilit! :) No jotain pientä aina käy, ei ainakaan vaikuttanut siltä että sä olisit sen kummemmin sählännyt! Oli kiva oppilasnäytös kaiken kaikkiaan, mutta lajivalikoima oli aika epätasainen. On tietty niin, että lajien opettajat jaksavat harjoituttaa näytöksiin eri intensiteetillä ja varmaan monet enimmäkseen aikuisista koostuvat ryhmät eivät ole edes niin innostuneita esiintymään kuin nuoret ja lapset. Olisi ollut kiva nähdä enemmänkin balettia, ihan yksinkertaistakin alkeismatskua! Ei sen niin hienoa ja valmista tarvitse aina olla, kukin tasollaan. Mulla ei olisi mitään esiintymistä vastaan, kunhan nyt vielä vuosi treenataan ainakin! Tulisi siihenkin vähän uutta näkökulmaa kun ammattini puolesta esiinnyn kyllä jatkuvasti muuten kuin tanssimalla eli lavalla olemisessa ei ole mitään uutta sinänsä. Mutta kyllä varmaan jännittäisi jos joutuisi tekemään muuta kuin mihin on tottunut!

  ReplyDelete
 21. Anna, taisin käyttää hymylihaksia enemmän kuin muita - siinä toivossa että se peittäis mun muut puutteet :D

  Mulle kyllä jäi omasta esiintymisestä sellainen lonkalta heitety fiilis. En mee enää tekeen balettia lavalle yhtä vähällä harkkaamisella - ja tämä numero oli sentään sitä yksinkertaista alkeismatskua! Ja sit mun pitää oppia tanssimaan ilman peiliä, nyt korjaan itseni jatkuvasti sitä kautta. Se on hassu tunne, lavalla sitä on yhtäkkiä ilman "kaveria". ;)

  Mä en nähny kuin osan muista numeroista, ja epätasaista oli. Näki ketkä oppilaat ja opet oli tosissaan mukana! Ensi vuonna sais olla kyllä enemmän balettia. G tekee takuuvarmasti jotain, ja hänen numeronsa ovat aina pidemmästä päästä - ja vauhdikkaita! Voisin miettiä myös jotain jazz tai nykärituntia, tekis hyvää tehä jotain muutakin lisäksi.

  Onks sulla mitään vinkkejä miten pärjätä stage frightin kanssa? Mä oon tunneillakin aika ujo "esiintymään", pitää olla tarpeeks rela olo ja hyvät vibat ympärillä. Kavereita ja kannustava ope. Mä oon kyllä aika iso vauva! ;)

  Kiva kun kävit katsomassa! Niin ja ensi vuonna mukaan jännittämään - ja pitämään hauskaa :)

  ReplyDelete
 22. Moikka Johanna,

  jossain aikaisemmassakin kirjoituksessa taisit mainita että olet käynyt myös nykytanssi- / jazztunneilla. Olen itekin miettiny pitäiskö baletin oheen ottaa jotain vaihtelua. En ole aikaisemmin tanssinut mitään ennen baletin aloittamista, osaisitko suositella mitä lajia kannattaisi kokeilla?

  Haluaisin vähän liikettä koko kroppaan, baletti kun on jotenkin niin säntillistä ja itelläni se menee ainakin vähän jäkittämiseksi helposti. Olisi kivaa jos jostain muusta lajista saisi rentoutta ja ehkä jopa sellaista uskallusta esittää ja heittäytyä tanssiin.

  Onko sulla tietoa opettajista, kuka olisi kokeilemisen arvoinen, esim. HTO:lta tai Footlightista? Entä tasoista, pitäisikö aloittaa ihan alkeista, vai uskaltaisiko hypätä alkeet 2 tai pt-tunnille balettikokemuksen takia.

  Ja sama täällä, oon todella iso vauva, meen helposti ihan lukkoon tunnilla, jos tiedän että ope kattoo, tai kun tehdään niin että puolet luokasta kattoo. Rupean jännittämään ihan hulluna ja sit kaikki menee ihan sekoilemiseksi. En tajuu miten ikinä uskaltaudun esiintymään yleisölle jos ja kun sellainen tilaisuus joskus koittaa. Pyörtyisin varmaan just ennen lavalle menoa...

  ReplyDelete
 23. Hei M.. Tiedän tunteen, ja onpa mulle opetkin sanoneet että rauhoitu Johanna! Menee usein niin että harjoittelen sivussa ja hups, tripla piruetti - sit meen keskelle ja kaatuilen jo tuplan kohdalla! Mutta on mulla sellaisiakin päiviä että on vaan hyvä olla ja kaikki tuntuu sujuvan :) Ehkä tähtien pitää olla oikeassa asennossa?

  Joskus olen onnistunut paremmin kun on sellainen ope josta en piittaa yhtään - kun ei ole mitään tarvetta tehä vaikutusta. Oman open edessä sitä kun aina haluaa näyttää. :) Ja sit jännittää!

  Ai niin, niistä muista lajeista - kokeile molempia! Riippuu ihan hirveesti opesta, ei niinkään lajista kummasta tykkää / mikä sopii itelle. Jotkut jazzit voivat olla tosi nykytanssimaisia. Muuten Jazzissa on ehkä enemmän showta.. Mikä on just hyvä jos kaipaa lisää asennetta esittämiseen. Nykärissä on tosi erilaista liikematksua, ja erilaista heittäytymistä.

  Baletista on paljon hyötyä ainakin jazzissa, menisin suoraan alkeista seuraavalle tasolle. Footlightissa Jenny on tosi suosittu. Opettaa kesällä kai molempia lajeja. HTO:n opettajista en kyllä tiedä. Tanssivintillä on huippu jazz opeja, mutta alkaa keskitasosta jo.

  Joku muu voisi vinkata lisää?

  Mä teen nyt alkukesästä pelkkää balettia, ja G teettää onneksi tosi liikkuvia sarjoja. Samanlainen on myös M-P, ellei vielä enemmän -siis ei yhtään jäykistelevää koulu-balettia, vaan soljuvaa ja sujuvaa ja ihanaa :)

  ReplyDelete
 24. Kyllä se taitaa niin olla, että paras opettaja on kokemus... :/ Silloin kun osaa oikeasti kunnolla sen mitä on menossa tekemään, niin jännittää tietty vähemmän kuin että jos osaa homman unissaankin. Esiintymään pitäisi päästä usein, ja onhan toisaalta tuntikin joskus kuin esitys. En kyllä keksi muuta kuin huolellisen valmistautumisen niin treeneissä kuin esityspäivänäkin, siis että ei tartte 5min ennen etsiskellä trikoita ja laittaa hiuksia ja meikata (sanoo hän, joka on aina viime tipassa...)!

  Mietin muuten itsekin sitä, että kun ei näe peilistä, niin tulee varmaan ihan erilainen fiilis kuin salissa. Harjoittelitteko te koskaan takaseinään päin?

  Katsoin tosiaan ihan paria viimeistä lukuunottamatta kaikki ihan silläkin mielellä, että jos en saa ensi vuonna tarpeeksi balettitunteja lukkariin (mun työt on siis enimmäkseen iltapäivällä/illalla, mutta tilanne saattaa muuttua ensi syksyksi), niin otan jotain toista tanssilajia rinnalle. Noista kivoimpia oli showt ja jazzit, ja niissä oli myös kivoin musa. Ehkä perustaso vois olla mullekin ookoo, kaipaan ennemmin haastetta kuin liian helppoa ja voihan sieltä sitten siirtyä alkeisiin jos on liian vaikeaa. Kaipaisin myös kipeästi lauantaituntia, ja jos ei vieläkään saada balettia lauantaille, niin otan sitten jonkun muun tunnin.

  Siitä foorumista, niin just joku ton tyyppinen olis hyvä! Ehkä voisi olla vielä selkeämmin ne alueet jaettuna. Mä voisin olla kiinnostunut tekemään jonkinlaisia ylläpitäjän/liikennepoliisin hommia jos tarvitaan! Twitteristä en ole ainakaan vielä innostunut, kaipaan enemmän sellaista kunnon keskustelua enkä vain lyhyitä heittoja, vaikka niillekin on kyllä oma paikkansa. Foorumilta voi myös lukea vanhoja juttuja rauhassa ja hakea tietoa sekä tietty jakaa omaa osaamistaan muille.

  ps. pitäisköhän hommata tollanen profiili, jotta voi kommentoida?

  ReplyDelete
 25. Joo, tähtien on oltava ehdottomasti oikeassa asennossa, että mikään onnistuu, on kyllä jännä juttu...

  Mullakin kalenteri on buukattu balettia täyteen kesäksi, katotaan jos syksyllä uskaltautuis nykytanssiin tai johonkin muuhun. Täytyy myös harkita G:n balettitunteja. Ja M-P:n! Jeh, kun sais viel jostain lisää aikaa et vois ottaa kaikki tunnit mitä haluis...

  ReplyDelete
 26. M, nyt äkkiä G:n tunneille! Hän opettaa Jussiin saakka ja sit taas elokuun puolestavälistä.. Varmasti ihan erilainen kokemus! Vaikka mä jännitän, G on onneks iloinen ja kannustava, ja kiva. Siis jos menee pieleen ei tarvi pelätä yhtään, ja hän kyllä auttaa eteenpäin :) Ja M-P:n tunnit ovat ihan ehdottomia - mun parhaita kokemuksia ikinä. Ehkä se on henk.koht tuntemus/kokemus, ja mulle vaan sopii hänen tapansa erityisen hyvin. Mutta ovat muutkin olleet ihan innoissaan.

  Mulle lisää aikaa kanssa! Että vois olla yhtäaikaa kahdessa paikassa :)

  ReplyDelete
 27. Anna,

  sehän se onkin.. Jos pääsee vain kerran vuodessa esiintymään sitä kokemusta ei pahemmin kerry. Sen verran kyllä huolehdin että meikkija hiukset olivat valmiina ja kroppa lämpimänä. Olis vain pitänyt treenata enemmän. Ensi kerralla sitten paremmin, toivottavasti :)

  Ai niin, mä harjoittelin 2 kertaa seinään päin. Muut enemmän. Sekin ois hyvä tapa videoida esitys ennen esittämistä. Viime vuonna saatiin nähdä eka näytös videolta ennen toista - se kyllä auttoi!

  Siitä foorumista-- mä käsitin että sellainen on jo? Ite en kuitenkaan ehdi enempään, ehkä joku muu porukka? Voisin teitenkin hoitaa siellä jotain osa-aluetta.. Kunhan mun lukijat ei sit katoa täältä! ;)

  Jos syksyllä kaikki mun toive-baletit toteutuu, mulla olis jo 4xviikossa treeniä.. Yks jazz / show / nykäri vois silti olla kivaa!

  Anna, profiili! Joo!

  ReplyDelete
 28. Heissan!

  Eikö tanssikoulullanne ole tapana päästää kaikkia ryhmiä esiintymään kevätnäytökseen? Meidän tanssiopistollamme kaikki esiintyvät ja olen jotenki elänyt siinä luulossa, että näin on muuallakin. Itse ainakin nautin esiintymisestä. Harjoittelukin saa heti uutta puhtia kun tietää, että tässä sitä treenataan näytökseen!:)

  ReplyDelete
 29. Profiili hallussa! (toivottavasti ei nyt lätkähdä kaikki mun henkilötiedot koko kansalle...)

  Anonyymi, meidän koululla oli neljä kahden tunnin näytöstä, joissa oli enimmäkseen eri ohjelmaa, eikä läheskään kaikki ryhmät esiintyneet. On aika iso koulu siis!

  Se foorumi, joka tuonne linkitettiin, on aika vanha (viimeisin kirjoitus 10/2010) ja ilmeisesti suht nuorta porukkaa ollut kirjoittamassa. Mietinkin, että jos pistäisi pystyyn ihan kokonaan uuden foorumin! Ehkä meitä on kuitenkin niin vähän, ettei siinä ole järkeä. Hmm. Pitääpä vielä miettiä.

  ReplyDelete
 30. Jee, Anna - eikä näy mitään henkilötietoja, kävin jo tsekkaamassa. Upea kuva muuten ;)

  Anonyymi (mites ois nimimerkki, ilmankin profiilia?) Kyllä Footlightissa periaatteessa kaikki halukkaat pääsee lavalle, ja mitä useamalla tunnilla käyt, sitä isompi mahis mahtua mukaan! Olet kyllä oikeassa siinä että esityksistä saa lisää puhtia :)

  ReplyDelete
 31. Kivaa! Kuva on ihan pokkana googlen kuvahaulla, katsotaan josko jossain vaiheessa vaihtaisin oman kuvan siihen.

  Sen verran vielä siitä näytöksestä, että oli kiva nähdä balettitunneilta tuttuja tyttöjä muiden lajien parissa!

  ReplyDelete
 32. Olisipa ollut kivaa päästä näkemää esitys! Meidän tanssikoulussa ei ole aikuisryhmille mitään esiintymisiä. Itseasiassa se voisi olla kivaa ja kannustavaa jos olisi. Mutta veikkaan, että monet eivät halua esiintyä laisinkaan. Itse ajattelen, kun harrastuksesta on kyse, ettei se ole niin kamalaa jos kaikki ei mene putkeen.

  ReplyDelete
 33. Hei Maarit!

  Se on kyllä harmi.. Mun ekassa koulussa oli sama juttu. Tai siis oli näytöksiä, mutta balettia pääsivät esittämään vain ne tosi hyvät, lähes pro-tasoiset oppilaat. On olemassa myös niitä opettajia, jotka kyllä opettavat aikuisia, mutta joitten mielestä aikuisen harrastajan ei pitäisi ikinä mennä lavalle tanssimaan balettia.. Harrastaja kun ei heidän mielestä voi koskaan yltää klassisen baletin tasolle!

  Musta se on ihan väärä asenne. Jos kerran "saa" harrastaa tanssia, miksei sitä sais oppilasnäytökissä myöskin esittää? Tietenkin on suuri ero ammattilaisen ja harrastajan välillä. Kukaan meistä ei kyseenalaista sitä. Siksihän me myös rakastamme tanssia, että pääsemme katsomaan näitä loistavia taitelijoita! Mutta myös aikuisille harrastajille voi tehdä koreografiaa joka ei allaeviivaa kaikkia mahdollisia puutteita - eikä pidä ottaa ammattilaista vertailukohdaksi muutenkaan.

  Jokainen aikuinenkin tanssija on aloittanut nollasta, ja matkannut siitä eteenpäin. Esiintymiskokemus on luonteva osa tanssin opiskelua, sitä ei pidä pelätä tai ujostella tai vierastaa. Pelkästään harjoitellessa oppii uutta! Ja se kaikki tunnilla puurtaminen, niin palkitsevaa kuin se jo onkin, saa uutta merkitystä kun tietää pääsevänsä lavalle :)

  Tulipa taas pitkä jorina, mutta sun kommentti inspiroi mua! Olet todella oikeassa siinä ettei tarvi mennä putkeen. Tärkeätä että yrittää parhaansa sillä hetkellä, näyttää yleisölle että haluaa olla just siellä eikä muualla, niin kaikki nauttivat! :)

  Ja mä veikkaan, että kaikki haaveilevat edes vähän esiintymisestä. Jos ei muitten kuullen, niin sitten salaa.. ;)

  ReplyDelete