8.2.12

Balleriina kuntosalilla

Meikä kävi tänään ensimmäistä kertaa yli 10 vuoteen kuntosalilla, ja heti pukkarissa törmäsin mun balettiopeen! En näköjään pääse balettia karkuun missään - eikä ope minua, heh. Just eilen kävin kolmella tunnilla: alkuun perustaso-1 tekniikan putsaukseen, sitten oma jatkotaso-3 ja lopuksi pointe. Se on kuin baletti-seminaari ja intensiivikurssi samassa paketissa! Jossain kohtaa, olisko ollut tokan tunnin jälkeen, heitin opelle läppää että hän pian kyllästyy minuun kun olen aina tunneilla - ja sitten törmään häneen jo heti seuraavana päivänä salilla! Onneksi opella on hyvä huumori, "varoitti" leikillään että parempi pysyä välimatkan päässä hänestä, muuten tulisi taas korjaamaan! :D

Kuva ja ohje täältä.

Kuntosalia kävin tänään vasta katsastamassa. Lämmittelin jollain ihme stepperillä jossa oli myös telkkariruutu, ettei vaan kävis aika pitkäksi. Pitää oikein miettiä miten pärjäsin sillä edellisellä kerralla kun ei ollut vielä moisia hienouksia! Sitten pitikin jo kuunnella kuntoneuvojan myyntipuhetta. Mulla on nimittäin sellainen ystävältä saatu kuukauden lahjakortti, jonka nyt "saisi" vaihtaa "huippuhyvään" tarjoukseen. Kyseinen tarjous ei tietenkään ole voimassa enää sen vapaan kuukauden jälkeen. Eli ota tai jätä. Mä en halunut ottaa vielä, ja sitten irtosikin jo viikko ylimääräistä mietintä-aikaa. Tarjoukset on aina kaksi-suuntaisia, eli neuvotteluvaraa löytyy.

Muuten sali vaikutti ihan kivalta. Mukavan sekalainen ja eri-ikäinen porukka, eikä mitään poseeraajia. Siistit tilat, monipuoliset laitteet ja uima-allaskin löytyy. Ystävä (lahjakortin antaja) esitteli mulle hurjan näköistä TRX-treeniä, siinä on sellaiset ylhäällä kiinnitetyt hihnat mihin laitetaan jalat tai kädet ja käytetään omaa kroppaa vastuksena. Ihan sairaan tehokasta! Käytin sitä myös arabeskin harjoittamiseen, ja siinä voi jopa venytellä. Tarjolla olis ollut myös tasapaino-lautaa ja pilatespalloja ja kaikkia laitteita mitä nyt kuntosalilta löytyy. Ohjatuista hikijumpista en ole innostunut, mutta joogaa vois kyllä kokeilla. Viime kerrasta onkin jo aikaa. Lisäksi olisi balletonea, mutta ystävä kertoi että siitä on baletti kyllä kaukana. Vois se silti olla hauska kokemus.. ;)

Mietin vielä liittymistä, tarjous oli kyllä ihan hyvä. Halvempi joka tapauksessa kuin tanssitunnit! Ja sopimus olisi voimassa toistaiseksi, eli sen voi irtisanoa kuukauden varoituksella. En kyllä ehtisi käydä kuin 2-3 kertaa viikossa, baletin lisäksi. Toisaalta tekis hyvää liikkua monipuolisesti ja ylävartalo tarttis myös oman treeninsä. Haluaisin kyllä jonku ohjelman joka olis paras oheistreeni tanssijalle. Ehkä sitä kehtais kysyä baletinopelta neuvoja? :)

8 comments:

 1. No kehtaa kysyä! Mäkin kysyn lähes joka tunti mun opettajalta kaikenlaisia kysymyksiä! :D
  Jos siis aiot kysyä, niin teeppä joku postaus
  siitä oheistreenistä. Siitä ois 100% varmuudella blogisi lukijoille! :))

  ReplyDelete
 2. Saatankin kysyä ennen tuntia! Salilla ei tohdi häiritä - opellakin pitää olla vapaa-aika :)

  Oheistreenistä voin kyllä postata, ehkäpä jollain on samansorttisia ongelmakohtia kuin mulla.. Kuten vajaa aukikierto. Tai jos haluaa arabeskin edes vähän korkeammalle!

  ReplyDelete
 3. Kehen opettajistasi törmäsit?
  T: blöblö

  ReplyDelete
 4. En tohdi sanoa nimeä, se on vähän niin kuin kertoisin open yksityiselämästä mun blogissa.. Hän oli kuitenkin vapaalla, eikä opettamassa. Sanotaan nyt vaan että kyseessä oli yksi mun monista kivoista opettajista :)

  ReplyDelete
 5. Ok toi ihan totta. Kitti kuitenkin :)

  T. blöblö

  ReplyDelete
 6. Tuo olisi tosi kiva postaus. Aukikierrossa on toivomisen varaa : (

  ReplyDelete
 7. Aukikiertoa voi parantaa oikealla tekniikalla, lihastyöllä ja lihasten (ei nivelsiteiden) venyttämisellä. Jossain kohtaa tulevat kuitenkin yksilölliset rajat vastaan. Anatomia, siis luuston rakenne ja nivelien liikkuvuus vaikuttavat siihen mikä on kunkin potentiaalinen aukikierto. Ja se on aika lailla kiveen hakattu.

  Tärkeintä on oppia käyttämään fiksusti sitä mitä on. Täydellinen 180 asteen aukikierto ei edes ole baletissa itseistarkoitus. Olemme oppineet siihen että se on kaunista, mutta tanssimiseen riittää paljon vähemmän! Aukikierron tarkoitus kun on tehdä sivuttain liikkumisesta sujuvaa lavalla.

  Liiallinen (ja pakotettu) aukikierto sen sijan on vain haitaksi. Keskellä eivät ammattilaisetkaan seiso täydellisessä viidennessä.

  Mutta ei tietenkään pidä tyytyä vajaaseen aukikiertoon jos omassa on vielä parantamisen varaa!

  Nyt just en ehdi kirjoittaa uutta postausta, mutta laitan muistiin. Kiitos vinkistä! :)

  ReplyDelete
 8. Mä haluaisin kokeilla tota TRX-treeniä! Ajattelin että kesällä kun ei ole balettitunteja, voisin hankkia kuukausikortin yhdelle salille täällä, jossa näyttäis olevan myös trx-tunteja tarjolla. Mulla ei ole yhtään lihaksia ylävartalossa ja muutenkin salitreeni vois olla ihan hyvää ylläpitotreeniä kesätauon ajan. Minäkin mielelläni lukisin jutun tanssijan oheistreenistä! Kirjastosta olen joskus lainannut Tanssioppilaan kirja -nimisen opuksen, jossa on myös aika pätevän oloisia harjoituksia.

  ReplyDelete