14.2.12

Iloista Ystävänpäivää!

Jaettu tanssin ilo on kaksinkertainen ilo! Vain tanssikamujen kanssa voi puhua loputtomasti baletista, askeleista, hypyistä, pirueteista, tossuista, tekniikasta, tanssijoista, opeista, tunneista ja onnistumisista. Mutta myös sähläyksistä ja vaikeuksista, sillä jaettu turhautuminen on vain puolet! Vain toinen tanssija ymmärtää riippuvuuden tanssimiseen, ilon ja uuden oppimisen euforian, jännityksen, haasteet, kovan työn, lihasjumit - mutta ennen kaikkea sen tanssin nautinnon!

Tanssin parista olen löytänyt monia hyviä ystäviä. Sellaisia joihin ei muuten välttämättä olisi tutustunut. Eri-ikäisiä ja hyvin erilaisia taustoja omaavia. Toisten kanssa puhun pääasiassa tanssimisesta, mutta joittenkin kanssa aiheet ovat laajentuneet ja ystävyydet syventyneet myös harrastuksen ulkopuolelle. Tanssi on tuonut yhdenlaista sisältöä elämääni, mutta nämä ystävät ovat rikastuttaneet sitä entisestään!

Tunneilla on kaikkein kivointa tanssia kun on hyvä ryhmähenki, positiivinen ja kannustava ilmapiiri. Jos vaikkapa ope ei nähnyt kaverin onnistunutta piruettia, mikäs estää peukuttamasta sitä itse? Tanssi ei ole mikään yksilölaji, vaan tunneilla tanssitaan oikeasti yhdessä ja ryhmänä. Kannustetaan toisiamme - saman tangon ääressä tässä kuitenkin heilutaan! :D

Ystävänpäivän iloksi haluan laittaa jakoon pienen pätkän Alexei Ratmanskyn uuden sovituksen Don Quijotesta. Se noudattaa perinteistä balettia, mutta mukana on paljon kekseliäitä, piristäviä ja huikeitakin koreografisia uudistuksia. Ja balleriina Jurgita Dronina on kertakaikkiaan loistava! Pitääkin ottaa selvää saisko tätä mistään kokonaan. Olen valmis maksamaan :)

12 comments:

 1. Hyvää ystävänpäivää siullekin, Johanna! Puhut täysin asiaa. Kaiken muun hyvän ja mahtavan lisäksi tanssin myötä on elämään tullut uusia, upeita ystäviä.

  Ja kiitos videolinkityksestä. Näin Don Quijoten viime viikolla ensimmäistä kertaa livenä ja ihastuin ikihyviksi. Aikamoisen riehakasta tykitystä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Sohvi :)

   Tanssi yhdistää! Voishan sitä tanssia omassa pikku kuplassa, ja tiedän niitäkin jotka eivät niin välitä ottaa kontaktia muihin. Tai ehkä ovat vain ujoja. Mutta on niin mahtavaa fiilistellä ja purkaa tunteja ja tuntoja yhdessä!

   Donkkis (siis Don Quijote / Quixote) on todellakin tanssin tykitystä, ja mainiota baletti-viihdettä. Mitä nyt musiikki on vähäsen tasapaksua ja juoni eriskummallinen.. ;) Mutta tanssijoitten iloittelua ja teknistä briljeerausta on vaan niin ihanaa katella!

   Delete
 2. Hyvää ystävänpäivää!

  ReplyDelete
 3. Mahtava video, mutta itse jämähdin tuohon puvustukseen :D En pidä Kitrin 1. näytöksen mekosta, minusta se ei ole tarpeeksi "tulinen", tiedäthän... Ehkä liian herttainen-naapurintyttö-fiilis, mitä en itse henkilökohtaisesti niin Kitriin yhdistä (enemmän vaikkapa Giselleen). Mutta ihanaa tanssia! Tuosta voisi maksaakin! ;)

  Ihanaa ystävänpäivää ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Vilja ♥

   Mekko on kieltämättä totutusta poikkeava, mutta luulen että se vastaa enemmän sen aikakauden oikeata pukeutumistyyliä. Mä itse asiassa tykkäsin siitä, ja Kitrin luonne tulee kyllä esiin tanssiessakin.

   Kannattaa katsoa noita muitakin lyhkäisempiä pätkiä, etenkin Kitrin variaatiota. Ja ne yhden käden nostot! Huisia!

   P.S. Koko baletti löytyy näemmä itunesista (USA) ja amazon.comista - siis latauksena. En tiedä onnistuuko ostaminen/vuokraaminen Suomeen asti.

   Delete
 4. http://data.whicdn.com/images/12645183/tumblr_ln2aq5f08e1qa76wbo1_500_large.jpg

  ReplyDelete
 5. Olet voinut jo huomatakin, mutta PNB esittää myös tuota ihan produktiota ja PNB:N YouTube-kanavalta löytää lisämateriaalia kyseisestä DQ-versiosta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, huomasin sattumalta tänään kun luin You Dance Funny:n arvostelua PNB:n produktiosta :)

   http://youdancefunny.wordpress.com/2012/02/13/long-overdue-for-donq/

   Mutta haluaisin kyllä just tämän version missä Jurgita tanssii. Pitänee ladata se sittenkin!

   Delete
 6. Itsekkin olen löytänyt hyviä ystäviä baletin kautta. Olen kuitenkin ollut aina hiukan ujo eli kavereitten löytäminen harrastuksista ei ole ollut minulle helppoa. Itsekkin olen iloinen jos kaveri saa vaikka jonkun pitkän tasapainon sujumaan, mutta välillä ottaa päähän jos ei itse tee sitä yhtä hyvin! :D Toi tasapaino ei siis TODELLAKAAN ole mun vahvimpia puolia baletissa. Onko sulla jotain hyvää harjoitusta sen kehittämiseksi? Olisiko tasapainolaudasta hyötyä, entä mitä liikkeitä minun täytyy tehdä, jotta saan tasapainoni edes vähän paremmaksi? Olen yrittänyt löytää näitä tietoja netistä, mutten ole vielä tähän mennessä löytänyt mitään kokeilemisen arvoista. Kiitos jos jaksoit lukea tän mun tekstin, ja toivottavasti jaksat myös vastata!♥


  T. Elisa

  Ps. Blogisi on ihana, ja minusta on tullut jo sen vakio lukija! :)♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Elisa!

   On hyvä muistaa että moni muukin on ujo - mutta ainahan sitä voi puhua tanssista, ja sitä kautta tutustua pikku hiljaa :)

   Siitä tasapainosta.. Missä kohtaa sulla on se ongelma? Yhden jalan tasapainoissa, vai jo kahdella jalalla?

   Ihan alkuun pitäis katsoa koko vartalon linjausta. Jos olet esimerkiksi takakenossa, on tasapainottelu todella hankalaa ihan missä tahansa asennossa.

   - Tarkista että paino on päkiöillä, noin ekan ja tokan varpaan maastossa.

   - keskivartalon napakkuus on erityisen tärkeä! Sinun pitää käyttää vatsalihaksiasi kannatukseen. Jos vähänkin epäilet että siinä olisi parannettavaa, eikun tekemään syviä vatsalihaksia vahvistavia liikkeitä!

   - polvien pitää olla venytettyinä pitkiksi, ja pepun pitää olla alla, häntäluu kohti lattiaa

   - Kun nouset ylös tasapainoon, ajattele samalla työntäväsi jalkasi alas lattiaan. Olet kuin puu, juuret syvällä maassa ja latva kurkottaa aurinkoa kohti :)

   - Harjoittele kotona. Voit esim seistä ihan tasajaloin rennossa ekassa asennossa ja laittaa silmät kiinni. Pidä kädet sivuilla. Se on yllättävän vaikeata, mutta siinä tiedostaa hyvin kroppaansa.

   Silmät auki voit myös seistä pehmeän alustan päällä, esim littana tyyny käy tähän hyvin. Kun joudut hakemaan keskipistettä aktiivisesti, huomaat paremmin mitä vaaditaan tasapainon saamiseksi.

   Tasapainoissa on siis aina kyse lihastyöstä ja oikeasta placementista, siis vartalon linjauksesta, taikka palikoien asettelusta..

   Mutta sinun pitää myös uskoa siihen että voit olla tasapainossa - jos epäröit, se heijastuu myös kroppaan!

   Niin ja kun harjoittelet, katso tarkkaan mitä teet väärin. Jos kippaat oikealle, vie painoa enemmän vasemmalle, jne..

   Toivottavasti näistä on jotain apua sulle!

   Kiitos kivasta palautteesta :)

   Delete