2.8.12

Tuleva tanssilukkari


Tältä näyttää mun toivelukkari ensi kaudelle. Haluaisin treenata taas päivittäin, lukuunottamatta ehkä viikonloppuja. Vähintään yksi päivä pitää kuitenkin pyhittää levolle, muuten kroppa alkaa protestoida. Mutta tanssi ei ole koskaan hukkaan heitettyä aikaa. Kun tiedän että mulla on treenit illalla, se vaikuttaa mun koko päivään. Fiilis on aina parempi!

Kesän lukujärjestys vaihtuu siis uuteen 13. elokuuta. Tavallisesti olisin ihan intona, mutta... Näillä näkymin jouduin nimittäin karsimaan suurimman osan noista toivetunneista. Budjettini ei yksinkertaisesti enää riitä kattamaan mun tanssin himoa! Pystyin lopulta ilmoittautumaan vain yhdelle jatko-3 tason tunnille ja yhdelle pointe-tunnille. Sekin tekee muuten jo 90 euroa per neljän viikon jakso. Itse asiassa, mitä vähemmän tunteja sitä arvokkaimpia ne suhteessa ovat. Jos maksaisin 100 euroa lisää, saisin sillä anytime-kortin jolla treenaa jakson aikana rajattoman paljon. Mutta tämä tylsä tilanne on vain väliaikainen. Hyvässä tapauksessa pääsen takaisin tanssipäiväjärjestykseen ennen kuin lehdet putoavat puista. Ja onneksi mulla on kesän jäljiltä vielä muutama korvauslappunen - niillä saan yhden viikkotunnin lisää elokuun loppuun.  Ensi viikon saan kuitenkin vielä fiilistellä peräti neljällä tunnilla, ja aion ottaa siitä ilosta kaiken irti!

Miltäs teidän uudet lukkarit näyttävät? Toteutuvatko kaikki toiveet vai pitääkö tehdä kompromisseja? Mitä haluaisitte lisää, mitä ehkä vähemmän?

P.S. Kuvan nappasin tänään Espalla yhden lelukaupan ikkunasta. Mulla ei koskaan ollut balleriina-soittorasiaa, mutta se on jotenkin söpis. ;)

10 comments:

 1. Mullakin on todennäköisesti sama tilanne edessä vuodenvaihteessa. Syksyksi otin paketin, eli tunteja niin paljon kuin jaksaa/kerkiää, mutta koska aloitan syksyllä myös opiskelut ja tulot putoavat dramaattisesti, joutuu keväällä varmaan hidastamaan tahtia. Harmittaa jo etukäteen, mutta minkäs teet. Toisaalta vielä elättelen toivetta, että kuitenkin joillain ihmeellä pystyisin jatkamaan samaan tahtiin.

  Mielelläni maksan ammattitaitoisesta opituksesta vaikka se kukkarossa tuntuukin, mutta samalla ehkä toivoisin, että olisi mahdollisuus vaikka opiskelija-alennukseen.

  -Anni

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Anni!

   Ymmärrän tuon harmituksen niin hyvin... Etenkin kun on saanut tanssia niin paljon kuin jaksaa/kerkiää, se pudotus tuntuu tosi kurjalta. Mutta nyt nauti ensin syksyn runsaasta tanssitarjonnasta! Ja ehkä ne lisätunnit jotenkin vielä järjestyvät. Siinä toivossa mäkin elän. :)

   Helsingin yliopistossa olis muuten mahdollista harrastaa jopa balettia, mutta en tiedä missä aiot opiskella kevään. Ja jos tanssit Hesassa niin Tanssivintin kertatunnit ovat muita kouluja edullisempia. 90 min maksaa 14 euroa, ja neljän kerran lippupakka 47 euroa.

   Olen samaa mieltä innostavasta ja ammattitaitoisesta opetuksesta - siitä olen valmis maksamaan. Muuten voisin yhtä hyvin mennä kuntosalille!

   - Johanna

   Delete
  2. Moikka,

   yliopistolla tosiaan aloitan, ja kattelinkin jo tota yo:n balettitarjontaa. Onkohan sulla tai kenelläkään blogin lukijoista tietoa, minkä tasoista porukkaa noilla ja käy ja minkälaista opetus on?

   Opettajina on näköjään Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström ja Susanna Veijalainen-Sipilä, ja tunnit on nimellä aikuisbaletti. Onkohan tuo jotain baletin tyyppistä liikuntaa vai ihan kunnon balettia? Tasoja on ainkin vain kaksi, että ei varmaan kauhean haastavaa voi olla.

   Anni

   Delete
  3. En ole itse käynyt noilla yliopiston tunneilla, mutta tiedän että se on ihan oikeata balettia. Kurssi 1 on alkeistaso, ja kurssi 2 jatkotaso. Jatkotason vaikeus riippuu varmaan osallistujien tasosta. Eli jos siellä on paljon pitkään tanssineita/edistyneitä, niin sen mukaan mennään. Jatkotaso voisi olla silloin hyvinkin haastava! Luulen myös että suurin osa käy lisäksi muualla.

   - Johanna

   Delete
 2. Mä oon kans miettinyt tota Gabriellan maanantain tuntia, mutta se on jotenkin huonoon aikaan:( Nythän on mun mielestä kallistunut ainakin Footlightin hinnat, kun anytimekin on 700 euroa neljältä viikolta, jos siis ottaa 75min\90min. Se on tosi kallis:(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Essi!

   Tarkoitit varmaan anytime-korttia 20:lle viikolle (5 x jaksoa), se maksaa tuon 700 euroa. Kuulin muuten toimistosta että silloin pitäis myös sitoutua ottamaab sen 20 viikkoa keväällä. Halvemmaksi tulee joka tapauksessa (jos on irrottaa sen verran rahaa kerralla). Anytime-kortti yhdelle jaksolle on 190 euroa, sekin kallistunut 20 euroa. No, jos sen jakaa neljälle viikolle niin tekee 5 euroa per viikko lisää. Kaksi lattea tms vähemmän, tai niin mä yritän sen laskea ;)

   Ensin katsoin että hui miten myöhään tuo ma J2 alkaa, mutta viime lukukaudella olin kolmena iltana klo 21 asti koululla. Olen jo tottunut :)

   Toivottavasti saat itsellesi sopivan setin aikaiseksi!

   Delete
 3. Jess, löysinpäs blogin jota päivitellään :) Lapsesta asti olen haaveillut baletista, mutta vasta nyt lähempänä kolmeakymmentä pääsen aloittamaan. Ja ensimmäistä tuntia elokuun lopulla odotan jo innolla!

  -Johanna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtavaa, olen iloinen puolestasi! On tosi hienoa että yhä useampi aikuinen löytää baletin harrastuksen itselleen. Siitä on niin paljon iloa :)

   Vuoden alussa postasin tänne kirjoituksen jossa kysyin lukijoilta mikä heitä baletissa/tanssissa innostaa/motivoi/liikuttaa. Käypä lukaisemassa, niin tiedät mitä on tulossa:

   http://balettia.blogspot.fi/2012/01/yhdet-synttarit-ja-10-kysymysta.html

   Suosittelen myös mun toista balettiblogia, se on englanniksi mutta kirjotan sinne vähän erilaisia juttuja:

   http://pointetilyoudrop.blogspot.fi/

   Muita aikuisia harrastajia löydät myös facebookista:

   https://www.facebook.com/PointeTilYouDrop

   Tsemppiä uuteen alkuun ja paljon tanssillisia elämyksiä! :)

   - Johanna

   Delete
 4. Hei!
  Tein jotain itselleni täysin käsittämätöntä, jota en koskaan ikinä kuvitellut tekeväni. Ilmoittauduin aikuisbalettiin. :D Olen nelikymppinen ja hiukka ylipainoakin on päässyt kertymään. Olen aina ihaillut balettia, mutta en itse ole edes voimistelua harrastanut. Aikuisten alkeisiin voi kuulemma mennä mukaan ikään ja urheilutaustaan katsomatta. Ajattelin, että jos tällä saisin itseni liikkeelle sohvalta. Voisitko sen verran neuvoa minua, että mitä tässä nyt pitäisi ottaa huomioon. Millaisissa vaatteissa voin tunnille mennä ym. tai onko jotain pakollista hankintaa ennen aloitusta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtavaa! Ja onnea uuteen alkuun! :)

   Baletissa suositaan vartalonmyötäistä vaatetusta, mutta aikuisen harrastajan ei tarvitse pukeutua pelkkiin vaaleanpunaisiin sukkahousuihin ja tanssipukuun. Tärkeintä on että tunnet olosi mukavaksi ja voit liikkua vapaasti. Ylisuuret t-paidat, löysät verkkarit, leveät lahkeet tai polvista pussittavat joogahousut on kuitenkin parempi jättää kotiin. Klassisessa balettitekniikassa vartalon linjaukset ovat kaikki kaikessa, ja opettajan on siksi hyvä nähdä tanssijan koko kroppa! Ja kun katsot peiliin näet itsekin paremmin. :)

   Halutessasi voit ostaa tanssitarvikeliikkeestä tanssipuvun, ns "leotardin". Jos käytät urheiluliivejä (tunnin lopussa tehdään hyppyjä), valitse malli jossa on leveämmät olkaimet. Puku ei kuitenkaan ole pakollinen.

   Pärjäät oikein hyvin vaikkapa H & M:n urheiluosaston vaatteilla, esim urheiluliivit, paita/toppi, ja urheilutrikoot. Taikka tyköistuva toppi / t-paita + legginsit + shortsit yhdistelmällä. Jos innostut, voit toki hankkia "klassisemmat" varusteet. Esim sifonkiset kietaisuhamoset ovat suosittuja.

   Ihan ekalle tunnille voit mennä sukissa, mutta suosittelen hankkimaan pehmeät baletin harjoitustossut. Katso blogin sivuista: Varusteet.

   Muuta et alkuun tarvitsekaan. Hiukset laitetaan kiinni, ja vesipullon saa ottaa mukaan.

   Jos on vielä kysyttävää, laita ihmeessä viestiä! :)

   Delete