23.7.12

Satoi tai paistoi

Oikeasti, minne tämä kesä on hurahtanut? Säitten puolesta ei tunnu siltä että se olisi edes alkanutkaan! Viime kesänä saatiin hikoilla helteessä, ja nyt tanssitaan sateessa.. Siitä tulikin mieleen tämä: "Life isn’t about waiting for the storm to be over, it’s about learning how to dance in the rain.” Aina elämä ei voi olla ruusuilla tanssimista, mutta tanssista saa ihmeesti voimia - satoi tai paistoi!

Tämä ovi käy tiuhaan myös kesällä!

Tajusin just että tanssikouluni kesälukkari lähenee jo loppuaan, enää kolme viikkoa syyskauden alkuun. Ja taas ihmettelen ajankulun nopeutta! Ehkä siksi koska olen tanssinut koko kesän, ilman mökki- tai matkataukoja. Olisin kyllä halunut lähteä reissuun, mutta erinäisistä syistä johtuen budjetti ei anna tänä vuonna periksi. Harmittais kyllä paljon enemmän jos ei olisi noita balettitunteja! Ja Helsinki on nyt muutenkin kiva kesäkaupunki.

Mun kesän tanssilukkari on ollut kevyempi kuin yleensä. Balettia vain neljä kertaa viikossa, eikä mitään tuplasettejä. Neljä kertaa ei ehkä kuulosta vähäiseltä, mutta ennen kevätnäytöstä mulla oli treenejä kuutena päivänä viikossa (harjoitukset viikonloppuisin). Ja kolmena päivänä kahdet tunnit (90 min + 60 min) putkeen. Siihen verrattuna kesätunnit ovat kuin puistossa kävelisi! Maanantaisin käyn siis jatko2-tunnilla, tiistaina on vuorossa J3, keskiviikkona on tarjolla vain J1:stä, torstain on taukopäivä ja perjantaina taas J3-taso. Pointea ei ole kesäisin lainkaan, mutta olen tehnyt osan J1-tunnista kärjillä. Tanko menee ihan hyvin, ja keskellä myös hitaammat sarjat. Mutta liikkuvat diagonaalit joissa on esim nopeita chaînéita kaiken muun ohella - se on mulle vielä liian vaikeata! Siinä vaiheessa olenkin vaihtanut äkkiä pehmeisiin tossuihin. Uudet ja liian haastavat jutut on parempi säästää varsinaisiin pointe-tunteihin.

Uudet Balance Europeanit ennen sisäänajoa.

Kesäisin vaihtelua tuovat myös vaihtuvat opettajat. Gabriella opetti ensimmäiset viisi viikkoa, ja nyt vuorossa on Silvia. Hänen tyylinsä on tuttu jo viime kesästä, ja tykkään siitä edelleen. Tanko on tosin hieman liian kevyt ja lyhyt mun makuun, mutta keskilattian liikkuvat sarjat korvaavat sen moninkertaisesti! Tunneilla kiinnitetään erityisen paljon huomiota musikaalisuuteen ja ilmaisuun. Tekeminen ei myöskään saa olla "pakotettua" taikka jäkittävää, vaan liikkeen pitää soljua rennosti ja vapaasti. Silvialla on hyvin kaunis port de bras ja épaulement ja hän antaa tarkat ohjeet miten löytää samat linjat omasta kehosta. Yllätyin myös siitä että J3-tunneilla sarjat ovat osin vaikeampia kuin vastaavat tunnit muilla vakiopettajillani. Ei niinkään teknisesti (lukuunottamatta piruetteja), mutta muistamisen kannalta. Sarjoissa on myös paljon suunnanvaihdoksia ja yllättäviä askelyhdistelmiä. Liikkuminen on kaiken kaikkiaan isompaa ja laajempaa. Ainoa asia mitä toivoisin lisäksi, olisi se tiukempi tanko ja henkilökohtainen palaute. Yleiset ohjeet ja korjaukset ovat kyllä erittäin hyviä.

Toivotaan että aurinko tekee vielä upean comebackin, mutta tanssimassa käyn joka tapauksessa - satoi tai paistoi!


8 comments:

 1. Tänään satoi, toivottavasti huomenna ees vähän pilkahtaisi aurinkokin. Kivampi pyöräillä tunnille, hihii...

  Säästä huolimatta, mun blogissa on sulle pieni tunnustus/haaste :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eilen paistoi, hetken oli hellettä, sitten taas satoi. Vaihtelu virkistää, eiks? ;)

   Kiitos haasteesta, mutta noi kilpailut/haasteet ei oo mun juttu. Ellei kyseessä ole balettikilpailu. Taikka haastava balettitreeni! Ja mä liikun niin pienessä balettiblogipiirisssä muutenkin.. Mutta se yksi haaste (7 faktaa itsestä) oli kyllä ihan hauska. Jospa ujuttaisin ne tänne:

   1. Silmät on siniset.
   2. Olen ikuinen optimisti.
   3. Haluan uskoa että hyvä suuntavaistoni on suunnistaja-vaarin perua.
   4. Nuorena tyttönä en haaveillut balettitunneista, mutta olin hevoshullu.
   5. Olen oinas, mutten koskaan lue horoskooppeja.
   6. Arvostan kauniita käytöstapoja, en voi sietää roskaamista & välinpitämättömyyttä
   7. Viivi ja Wagner naurattaa.

   Delete
 2. Kyllä rupesi harmittamaan, kun huomasin, että YouTubessa moni on kommentoinut törkeästi Tamara Rojoa.
  Rojo on upea tanssija ja häntä on ihana katsoa, tanssin ilo oikein heijastuu hänestä. Ja silti olen lukenut monta kommenttia, missä lukee ettei Tamaraa voi edes verrata Nuneziin tai Cojocaruun!
  Marianela on kyllä upea tanssija, mutta on kyllä tyhmää kun näin vertaillaan tanssijoita.
  Kaikilla heillä on omat vahvuutensa- Marianela on ihana Lise ja Alina on upea Aurora. Mutta Rojo on ehdottomasti paras Julia!
  Mutta minun asiani täällä olikin, että mistä saat aina uusimmat balettiuutiset selville?
  Kun jotenkin tuntuu että olet aina niin ajantasalla balettimaailman tapahtumista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei!

   Olen samaa mieltä.. en pidä mistään "törkeästä kommentoinnista". Kaikilla tanssijoilla on omat vahvuutensa ja erityislaatunsa. Joku onnistuu upeasti Julian roolissa, ja joku toinen säväyttää enemmän Lisenä (La fille mal gardee). Sitä paitsi youtube kertoo/näyttää vain murto-osan totuudesta. Kuinka monta esitystä ja balleriina meiltä jääkään näkemättä! Tanssija ei myöskään ole mikään kone, jokainen esitys on hieman erilainen illasta toiseen. Ja on hyvä muistaa että tuttujenkin balettien koreografiat vaihtelevat, Romeo ja Juliastakin on tehty monta versiota!

   Itselläni on monta suosikkia, mm. juuri samaiset Rojo, Nunez, Cojocaru :) En kuitenkaan pidä yhtä selvästi ylivoimaisena, baletti ei muutenkaan ole mitään kilpailua. Musta on ihanaa että on niin paljon lahjakkaita, vahvoja, herkkiä ja persoonallisia tanssitaitelijoita!

   Tanssijoitten tulkintoja ja tekniikkaa voi toki verrata keskenään, sitähän kriitikotkin tekevät. Mutta toivoisin että se tehdään kunnioittavalla ja asiantuntevalla tavalla. Silloinkin kun kyseinen ballerina ei syystä tai toisesta lukeudu omiin suosikkeihin.

   Ai mistä saan balettiuutiseni? Se vaatii vain mielenkiintoa ja vähän viitseliäisyyttä. :) Olen twitterissä ja seuraan pariasataa tanssi-aiheista tiliä. Olen myös likettänyt erilaisia tanssisivuja facebookissa. Esim Pointe Magazine ja Dance Magazine päivittävät säännöllisesti. Myös The Ballet Bag:in sivusto on erinomainen. Ja luen useampaa blogia.. Kaikki nämä yhdessä muodostavat sellaisen tietolähteen että mikään iso uutinen ei jää näkemättä! :)

   Delete
 3. Hei, vähän hassu kysymys mulla olisi nytten, mutta aloitan baletin syksyllä. Olen jo hankkinut puvun ja trikoot ja pehmeät tossut. Mutta musta tuntuu, että puku ei tue rintoja ihan tarpeeksi. Jotain A-B kokoa olen. Ajattelin ostaa Capezion balettirintaliivit, ja ajattelin kysyä että onko niistä kokemusta? Tai ootko nähnyt kellään? :) kiitos vastauksista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei!

   Alussa voi tuntua siltä jos on tottunut käyttämään aina rintsikoita. Mulla on sama koko (A-B) kuin sulla, ja pärjään hyvin ilman. Mutta se on tietenkin yksilöllistä, ja on tärkeätä että tuntee olonsa mukavaksi tanssiessa. Kun itselläni oli "runsaampi" vaihe, käytin mustia urheiluliiveja. Etenkin hyppiessä boobsit kaipaisivat tukea.

   Capezion tanssirintaliiveistä mulla ei ole omakohtaista kokemusta, mutta niissä on se hyvä puoli että ovat puvun alla huomaamattomat. Ja pienikokoiselle antavat riittävästi lisätukea.

   Delete
 4. Mulla on Capezion liivit, semmoset ihonväriset missä on leveä silikoninauha selässä. Mitoitus on tosi pieni, mun normaali liivikoko on 65A-B, ja noissa mulle sopiva koko on M! Jos siis kuppikoko on kovin iso, en usko että toimii, mutta pienirintaiselle on kyllä hyvät. Matsku on saumatonta ja sileää, melko huomaamattomat puvun alla. Useimmiten tosin olen ilman liivejä, mutta toisinaan, varsinkin valkoisen puvun kanssa liivejä on kiva pitää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Aija, hyvä että saatiin käyttökokemusta tänne! :) Ja hyvä pointti tuo valkoinen puku, mulla oli just eilen päällä - ja huomasin (taas) että ihan vähän paistaa läpi. Tosin tunnilla kellään ei ole aikaa saatikaan kiinostusta katsella toisten rintamuksia, ja kaikki on muutenkin jo nähty! ;)

   Delete