23.1.11

Pukuja ja tossuja!

En sitten lähtenytkään katsomaan Bolshoin live-lähetystä Giselle-baletista. Olin niin väsynyt että simahdin sohvalle neljän aikoihin ja heräsin uudestaan klo 18! Onneksi mulla ei ollut lippua valmiiksi ostettuna. No, kaverit kertovat mitä pitivät ja ensi kerralla laitan taatusti herätyskellon soimaan! Käytin sitten vapaa-ajan tiskaamiseen (jee), venyttelyyn ja treenivaate-inventaarioon. Tekisi nimittäin mieli ostaa jotain uutta, mutta ennen kun menen myymälään tai klikkaan verkkokauppaan pitää tsekata mitä mulla olikaan ennestään..

Treenipukuja:
Bloch, malli L1567

  • Turkoosinvärinen Bloch, mun ehdoton suosikki. Microkuitua, kuivuu nopeammin ja väri kestää pesut. Ainoa ongelma että kiireessä sotkeudun joskus olkaimiin! (vasen kuva).


Plume P53
dancedirect.com

  • musta Plume, hyvä kakkonen, myös microkuitua 
  • musta Gaynor Minden, kaunis malli mutta edestä hieman liian avonainen
  • punainen, kaiketi Capezion, takaa auki, todella pukeva, mutta puuvilla-lycraa ja jo aika kulunut
  • musta perus Bloch, mallia "tank", ei mitenkään ihana mutta toimii
  • valkoinen Capezio, säädettävät olkaimet, puuvilla-lycraa, ihon-värinen vuori, ostettu Coppeliaan 2 v sitten, harvoin käytän mutta oikeastaan aika nätti
  • marsipaanipossun värinen Plume, tupla-olkaimet, puuvilla-lycra, piti olla pinkki mutta klikkasin väärää väriä (myös liian tiukka)
  • yksi musta ja yksi tummansininen Capezion perus princess-cut tank, kulahtaneita kumpikin, kaapissa kaiken varalta 


Lisäksi hamosia kaksi kappaletta, löytyivät H&M:n verkkokaupasta, hulmuavaa viskoosia, loisto-ostos! Yhdet microshortsit, myös H&M, ja kasoittain verkkareita, lämppäreitä, joogahousuja.. Kahdet vaaleanpunaiset sukkahousut, joita käytän vain ja ainoastaan näytöksissä ja kasa mustia leggingsejä (n 40 den). Säärystimiä ja jarrusukkia pitämään jalat lämpiminä (ennen tuntia ja tangon aluksi, villasukat kiellettyjä salissa).

Tossuja:
Bloch Proform, vaikeat saada,
mutta mun suosikit!

Vanhoja tossuja, paljon muistoja..











Käytössä mulla on yhdet kärkitossut, Capezio Aerial, kohtapuolin loppuun kulutettu. Pehmeitä tossuja kahdet, Sansha Pro1 ja Blochin Pro Elastic. Varastossa kasa käytettyjä, joita en raski heittää pois, ei ainakaan ennen kuin  kuminauhat on otettu talteen. Niitä voi hyvin kierrättää kärkitossuihin!

Ohoh. Listasta tulikin pidempi kuin kuvittelin! Siitäkin huolimatta, aina mahtuu vielä yksi uusi suosikki-puku mukaan. Ja uudet kärkitossut tietenkin! Perjantaina meidän ihana opettaja toi omasta varastostaan neljä käyttämätöntä ja mittatilaustyönä tehtyä paria näytille - ja saimme sovittaa! Meitä on muutama jolla on vääränlaiset tossut (itseni mukaanlukien), ja ope mietti että jollekin saattaisi ehkä sopia hänen omat (siis vielä uudet) tossunsa. Mutta ikävä kyllä, ei yhtään Tuhkimoa joukossamme!

Bloch synergy 3/4
omat capeziot,
näissä pohjallinen
liian pitkä
Yksi Blochin pari sopi mulle melkein, pituus ja leveys olivat just eikä melkein ja tossut olivat supermukavat. En edes tiennyt että kärkkärit voisivat olla niin hyvät jalassa! Itse olisin heti ostanut kyseiset tossut jos olisin ollut kaupassa, mutta ope näki että niitten "vamppi" on liian korkea mun pikkuisille varpaille ja matalalle kaarelle. Hitsi.. olisi ollut niin hienoa pitää huippu-balleriinalle tehtyjä tossuja! No, ainakin tiedän nyt että Blochin tossuista minulle sopii koko 5 ja leveys yy (medium), ja että vampin pitää olla lyhyt ja pohjan mielellään "pre-arched", eikä liian kova.

Nämä uutuuspuvut olisivat just mun mieleen, etenkin kun mustia on ennestään ihan riittävästi. Ainoa ongelma, että puvut eivät ole saatavilla, ainkaan Suomesta käsin ostettaessa. Höh! Taidankin odottaa että Dance Directin ale loppuu ja uudet mallit tulevat myyntiin. Sitä paitsi Englannista tilattaessa ei joudu maksamaan tulleja ja rahtikin on paljon edullisempi. Taidan myös käydä täällä Footlightin kaupassa, siellä saa nimittäin 20% oppilas-alennusta. 
Mirella Tank Leotard,
kauniit värit ja leikkaus
Discount Dance
Bloch camisole leotard with pleating trim
Discount Dance

17 comments:

  1. Kuka on kieltänyt villasukat salissa...? Mulla on aina tangon alussa, eikä kukaan oo ainakaan mulle sanonut mitään, kääk.

    ReplyDelete
  2. JV: ainakin Footlightissa on oviin laitettu laput, ja olen kuullut että jossain muualla myös. Villasukat on sen takia kiellettyjä, että kun niitä tarpeeksi hinkkaa tanssi-muovilattiaan niin villan oma rasva muodostaa liukkaan kalvon lattian pinnalle! Olen itekin vetänyt useat lipat, heh..

    Esim. Gabri on ollut tosi tiukka tästä jo ennenkin lappuja, mutta ilmeisesti asia ei ole ollut kaikkien tiedossa. Tietenkin voi kävellä saliin sukissa ja venytellä sukat jalassa, mutta tenduita ei enää pidä tehdä. Mä oon ratkaissut asian käyttämällä villasukkia vain ennen tuntia tai pitämällä keinokuitusia pehmosukkia (jarruilla).

    ReplyDelete
  3. Oho, aika paljon pukuja. Mulla on vain neljä, joista kaikki pitkähihaisia: viininpunainen, sininen, vihree ja valkoinen. Käytän lähinnä punaista ja sinistä, en tiiä miks. Enkä oo niin viisas et tietäisin mitä merkkiä ne on... :)

    Toisaalta baletti ei olekaan mun ykköslaji. Itämaisen lantiohuiveja löytyy kaapista varmaan pari-kolmekymmentä. Joista käytän lähes ainoastaan yhtä kulahtanutta ja rikkinäistä aikanaan Indiskasta ostettua halpaa hapsuhuivia. Se vaan on paras. :)

    ReplyDelete
  4. Vinkkinä muuten, että H&M:lle (DIVIDED-mallisto) näyttää taas tulleen myyntiin mikroshortseja hintaan 4,95 e ja viidessä eri värissä. Itselleni on niitä kertynyt vino pino juurikin treenikäyttöön ja kestävät vuosia. :)

    ReplyDelete
  5. Sukista: no hups, en ole tuosta tiennyt, enkä ole myöskään lappuja nähnyt! Hyvä, että tuli puheeksi.

    ReplyDelete
  6. heii, voitko lisätä blogin vielä blogilistalle, kun sitä kautta on niin kätevä seurata? :)
    on nimittäin sen verran kiva blogi etten halua postausten menevän ohi :D

    ReplyDelete
  7. Saara: neljä pukua riittäis varmaan mullekin, mutta kun on näitä vanhoja ja muutama vikaostos. Ja kun mun päälaji on kuiteskin baletti, enkä jaksa koko ajan nähdä samaa peilikuvaa.. Kiva muuten tietää keneltä voisin joksus lainata huivia jos tarve iskee :)

    ReplyDelete
  8. Anonymous: Kiitti H&M vinkistä! Mun mustat shortsit alkaakin olla aika kulahtaneita, ja noi ei oo hinnalla pilattuja!

    ReplyDelete
  9. JV: laput taisi tulla ovelle vasta myöhään viime syksynä. En minäkään olisi tiennyt, ellei ope olisi erikseen sanonut asiasta. Ongelma koskee ilmeisesti just näitä tanssimiseen varta vasten tehtyjä mattoja (marley englanniksi?).

    ReplyDelete
  10. Anonyymi: Kiitos!Ihanaa että tykkäät mun blogista :D

    Nyt Balettikassi pitäisi olla myös blogilistalla. Ja jos sulla on esim google-tili, voit liittyä myös suoraan "lukijoihin". Kun editoit profiilia, voit halutessasi jättää pois yhteystiedot. Myöskään oikeata nimeä tai naamaa ei tarvi tuoda julki ;)

    Toinen tapa on myös klikata sitä oranssia syöte-nappulaa, näin saat aina päivitykset. Tai käy siellä "Bloglovin" sivuilla, sekin toimii.

    ReplyDelete
  11. Sulla on aivan ihana blogi!
    Oon just syksyllä alottanu baletin ja nyt ollaan jo keskitasossa. =)

    Mut hei, haluisin tietää, että onko normaalia että tuntien alussa lonkat naksuu pariin otteeseen, muttei sitten enää parin liikkeen jälkeen? Venyttelen kyllä ennen tunteja, mutta silti ne naksuu joka ikinen kerta. :/ Oon vähän huolissani.
    Kiitos jos jaksat auttaa!

    ReplyDelete
  12. Hei "toinen" Johanna ja kiitos :)

    Keskitasolla jo? Se on mahtavaa, kun varsinkin alussa tekee jatkuvia harppauksia eteenpäin :) Vai oletko treenanu jo jotain muuta ennen? Kunhan malttaa myös panostaa baletin puhtaan tekniikaan opetteluun. Sillä pääsee pidemmän päälle, no, siis paljon pidemmälle! Tasothan määritellään eri kouluissa hieman eri tavalla, mutta noin keskimäärin vaaditaan vähintään kolme-neljä vuotta (2-4 viikkotuntia) balettitreeniä keskitason tekniikan saavuttamiseen. Tietenkin kaikki on yksilöllistä, ja riippuu myös paljon kunkin motivaatiosta ja itsekurista miten nopeasti haluaa edetä. On myös hyvä konsti köydä ainakin kahdella eri tasolla, yksi just sopiva ja toinen sopivasti haastava. Tsemppiä sulle joka tapauksessa :) !

    Siitä naksumisesta.. En ole fysioterapeutti tai minkään muunkaan terveydenhuollon alan ammattilainen, mutta niin kauan kun naksumiseen ei liity kipua, ei pitäisi olla ongelmaa. Se on aika lailla yleistäkin. Mutta jos huomaat jotain kipua, turvotusta tai muuta outoa, ota mielummin yhteyttä lääkäriin tai fyssariin. Ja ole kuitenkin tarkkana, varsinkin baletissa, ettet pakota kroppaasi vääriin asentoihin!

    Kunhan sulla on hyvä linjaus ja ryhti kropassa: selkä pitkänä, häntäluu osoittaa luotisuoraan alas, keskusta on vahva (napa on kohti selkää), hartiat alhaalla, jalat venytetty, polvet suorina, paino tasaisesti jaloilla, ja pää neutraali (leuka suoraan eteen, pää keskellä) - ja aukikierto lähtee lonkista, polvia vääntämättä, niin sulla on asiat hyvin!

    ReplyDelete
  13. Hei!

    Joo, naksumisesta ei ole mitään haittaa. Käsittääkseni se vain kertoo, että paikat aukeaa, siis lonkkien osalta, on erittäin tavallista :)

    Johanna, kiva kun löysit oman tossukokosi. mutta itse asiassa samalla merkilläkin eri malleissa koot vaihtelee (esim. mulla yhdet Blochin kovakärkiset 5,5, toiset 6,5 ja molemmat samankokoiset, en nyt muista malleja). Mutta jos tiedät kokosi yhdessä mallissa, niin rinnakkaiskoko löytynee helposti

    ReplyDelete
  14. Hei anonyymi!

    Aika jännää, luulis että tossujen kokomerkinnöissä olis jotain logiikka :) Mutta niinhän se menee esim farkuissakin, että yksi koko on harvoin sama eri mallissa. Kiitti tosi paljon vinkistä, en sitten revi hiuksiani turhaan seuraavassa sovituksessa :D

    Ja vielä siitä naksumisesta: mulla naksuu ainakin toinen polvi, aina kun kuljen rappuja ylös. Ja ihan hyvin sillä tanssii (eikä satu yhtään). Naks, naks..

    ReplyDelete
  15. Moi,

    Täällä yksi pointtitossujen kokotaulukko: http://www.tutu.com/dwear_ptsh_szcht.html

    Tuntuisi ainakin olevan oikeaan osuva.

    T. S (eli edellinen anonyymi)

    ReplyDelete
  16. Great blog! Like the subject and the name of this blog real much!! =)
    What kind of "jarrusukat" you got? Any certain mark?
    Balet sounds and looks real nice! =)

    ReplyDelete
  17. Thank you very much :))
    I have two pairs of "jarrusukat": one for the winter - really warm and fluffy, and another "footsie"-style pair for the summer. Just to keep my feet warm before class. The anti-slip quality is important because floors outside of the dance studios are really slippery. Mine are no-brand socks, but I know some dance wear companies make their own.

    Yes, ballet is beautiful - and really hard. And great fun! :)

    ReplyDelete