2.6.11

Kesävarpaat

Olisiko voinut toivoa parempaa ensimmäistä Kesäkuun päivää? Hellettä ja lomaa, kaukaa tullut ystävä kylässä, aurinkoinen Kauppatori, lounas Cafe Engelissä ja päivän päätteeksi kaksi aivan mahtavaa balettituntia! Ihan ensimmäistä kertaa tein myös tavallisen tunnin kärjillä, oman opettajan siunauksella tietenkin - mutta siitä kokemuksesta kirjoitan toiseen blogiin. Hauskaa oli, kun tunnin jälkeen riisuin kauniit vaaleanpunaiset tossuni ja lykkäsin vähemmän kauniit punaiset ja painautuneet varpaani sandaaleihin. Puhumattakaan nauhojen jättämistä painautumista pohkeissa. Joku tarkempi katsoja on saattanut ihmetellä niitä jälkiä.. Heh. 

Juliet Burnett. Photo Jo Duck.
Se on kyllä niin, että kärkitossuilla treenaaminen ei ole mitään jalkojen spa-hoitoa. Varpaitten iho kyllä karaistuu, kynnet voivat paksuuntua, ja pahimmassa tapauksessa kynsi voi jopa mustua ja irrota. Saa kyllä harjoitella aika paljon, ja luultavasti hieman vääränmallisilla tossuilla että tälläistä tapahtuu. Mutta ei ole harvinaista että balleriinan varpaat ovat kauneimillaan tossujen sisällä! Toisaalta pikku kovettumat ovat eräänlaisia voitonmerkkejä, jotka paljastavat heti mitä sitä jaloillaan oikein tekee.. Itse olen harjotellut kärjillä vasta niin vähän, että huomaan vain isovarpaissa vähäistä muutosta. Ja yksi pienempi varvas, joka meni rakolle niin monta kertaa että sitä ei nyt mikään kenkä enää purista! Hyvä artikkeli jalkojen hoidosta löytyy muuten täältä:


Kärjillä koko paino on muutaman varpaan varassa, siksi jaloista ja varpaista täytyy muistaa pitää extraa hyvää huolta. Kynnet on pidettävä lyhyempänä kuin normaalisti, ja leikattava suoraan, niin ettei kynnen reuna painaudu ihoon. Kulmat voi viilalla pyöristää ihan vähäsen. Kaikkia kovettumia ei pidä hioa pois, mutta ihoa on hyvä kosteuttaa että se pysyy joustavana. Kun tästä huolehtii, voi varpaansa paljastaa huoletta myös kesäsandaaleissa! Ja vilautella vaikka pinkiksi lakattuja kynsiään. Vinkki: itse tykkään Rimmelin lakoista. Eilen kun lakkasin, kestivät ne pointe tunninkin ilman naarmun häivää!
Mitenkäs teidän varpaanne? Onko kellään hyviä vinkkejä jalkojen hemmotteluun? Kauhutarinoita irronneista kynsistä? Kysymyksiä?


2. vasemmalta on mun suosikkini, korallinpunainen lakka
jossa on hivenen kultahippua.

8 comments:

 1. Mun vasemman jalan pottuvarvas on nyt ihan mustanliila (ei irtoamassa kuitenkaan), koska meillä on keittiössä laattalattia ja tein jotain mikä sai kynnen vääntymään ylöspain puolivälistä, joten kynnen alle tuli mustelma. Ihanaa. Se myöskään ei parantunut kovin nopeasti kärkkärityöskentelyn takia jossa painoni on vain 1 varpaalla, koska pottuvarvas on niin pitkä molemmissa jaloissani... Mutta kai mustakin kynsi vähän kesän aikana parantuu.
  Toivotaan...

  ReplyDelete
 2. Auts! No onneksi se on vielä kiinni.. Käytätkö muuten mitään lisäpehmusteita lyhyemmän varpaan alla, taikka toe-spacereita varpaiden välissä? Mulla ei kyllä ole näistä kokemusta, kun kaksi ekaa varvasta on saman pituisia.

  Onnistuin kyllä kerran tiputtamaan paketin varpaan päälle jolloin kynsi repetyi puoleksi irti, siitä tuli ihan pieni verilammikkokin. Ällöä, tiedän.. :) Mutta teippasin sen reunasta kiinni ja se kasvoi nopsaan takaisin. Enkä tehnyt silloin kärjillä!

  ReplyDelete
 3. Olen yrittänyt etsiä niitä mutta vielä ei ole tullut vastaan... Kun ei Piruetissakaan pääse käymään...

  ReplyDelete
 4. Hei Suffeli,

  Ainakin Footlightin verkkokaupasta saa myös toe spacereita. Mutta luulen että myös apteekissa on vastaavaa. Ja mä olen leikannut ihan tavallisesta meikkisienestä (sellainen kolmion mallinen) sopivan kokoisen palan ja laittanut sen tossun sisään. Mun toinen jalka on hivenen pidempi kuin oikea, ja varvas iski tossun kärkeen. Pehmuste pelasti! :)

  ReplyDelete
 5. Mul on atooppinen iho ja ihottuma tulee just jalkoihin ja vähän jännittää miten mun iho kestää kärjillä tanssimisen :( No olen koittanut nyt pitää ihosta ekstra hyvää huolta jos vaikka saisin pidetty ihottumat poissa häiritsemästä. Kovaa valmistautumista syksyyn! Oon ollut aina laiska rasvaamaan ja luopumaan ihoa ärsyttävistä ruoka-aineista, mutta nyt kummasti motivaatiota löytyy kun on baletti kyseessä :)

  ReplyDelete
 6. Hei Anni!

  En usko että 15 min näin alussa kauheasti haittaa tee. Kunhan tossut istuvat hyvin ja käytät pehmustetta. Tietty jalat hikoilevat, mutta rakkoja tuskin tulee. Kutiseva ihottuma voi kyllä häiritä keskittymistä.. Pidä nyt hyvää huolta niistä tassuista :)

  ReplyDelete
 7. Vasemman jalan pottuvrpaan kynnen pahinosa lähti irti, pari kuukautta sitten, auts, mutta kyllä on nyt parantumassa! =)
  Näyttää jo paljon paremmalta ja sain lisää pehmusteita. =)

  ReplyDelete
 8. Auts todellakin! Pystyykö ilman kynttä edes treenaamaan kärkitossuissa?

  Kiva että on parantunut, saat tehä taas täysillä :)

  ReplyDelete