28.8.11

Sitä saa mitä tilaa :)

Haluan tässä vielä kiittää eilisestä kesäpäivästä - luulin jo että mennään kohti syksyn koleuksia, ja lujaa! No, kohta ilmat viilenevät joka tapauksessa ja balettikassiin pitää pakata muutakin kuin puvun, legginsit ja hamosen.. Olin jo pitkään katsellut sellaista haalarimallista lämppäriä, jonka voisi rullata alas - ja sellainen löytyi Porsellin alekorista! Tein äkkiä kahden muun tanssisiskon kanssa yhteistilauksen rahdin säästämiseksi, ja tilauksemme tuli viime perjantaina postissa. 



Haalari on 89% puuvillaa, ja loput nylon-lycraa. Tuntuu tosi mukavalta päällä. Ja maksoi alessa vain 7,20 puntaa (8,50 €)! Tietenkin tälläista löysää haalaria voi pitää vain ennen tuntia, tai sitten se on riisuttava viimeistään plie-sarjan jälkeen. Lahkeet ovat liian leveät eikä polvienkaan linjaus näy. Mutta koska olen nykyään usein koululla jopa tunnin etuajassa, on kivaa pukea jotain mukavaa ja lämmintä päälle ennen treeniä. Hieman tässä haalarissa hämää se että opellani on melkein samanlainen - nytkin kun katson sitä tuossa sohvalla se tuntuu sanovan mulle "Johanna, ojenna nilkkaa"! ;)

Lisäksi ostin kärkitossuihin uudet pehmusteet varalle. Haluan kokeilla jotain muuta kuin ouch-poucheja jotka kyllä nekin toimivat hyvin (ilman ei tulis mitään). Tosin mun vasemman jalan ukkovarvas on alkanut ärtyä ulkosyrjän nivelen kohdalla, ja olen käyttänyt siihen compeed rakkolaastaria sopivan kokoiseksi leikattuna. Näissä ToeSaversin (DanzTech) Skinny Dipseissä (7,35 £) on valmistajan mukaan joku erityisen toimiva geelipehmuste, mutta pitää katsoa ensin miten oikeasti toimivat tunnilla. Ne voi kääntää kummin päin vain, mutta taidan tykkää enemmän jos geelipuoli on sisäpuolella. Käytön jälkeen pitäisi puuteroida vauvatalkilla, joten tuleepa sitäkin ostettua ensimmäistä kertaa, heh.. Anyway, jalat eivät ole samanlaiset päivästä toiseen. Yhtenä päivänä pärjää vähemällä toppauksella, toisena päivänä sitä haluais kävelläkin pumpulin päällä.


Olen myös leikannut meikkisienen palasta lisätoppauksen isovarpaan alle, kun sille kohdistuu liikaa painetta kärjillä. Mun tossut eivät ole edes leveät, mutta jalkani on tyyppiä "compressible", eli se menee puristuksessa jonkin verran kasaan. Silloin jalka painuu toussussa alemmaksi kuin pitäisi, eikä boksin "siivet" tue yhtä hyvin. Luulisin. Jos käyttäisin yhtään kapeampaa tossumallia, en kuitenkaa voisi tehdä mitään hitaita releveitä demi-pointen kautta, enkä kylllä mitään missä ollaan kantapää alhaalla. Ei siis auta muu kuin tuunata omat toppaukset!

Tilasin lisäksi Harmonien valkoisen kietaisuneuleen (Porselli), mutta se on reippaasti liian iso. Jostain syystä lappuun oli merkattu medium, vaikka pesulapussa lukee large. Ei sillä väliä, se olisi ollut m-kokoisenakin liian iso mulle. Ehkä sille löytyy vielä ottajaa. Hmm.. voisin myydä kiinostuneelle kympillä, postikulut mukaan lukien. Ja ostin samalla Blochin "covert elasticit", viimeksi kun tarvitsin näitä olivat jokaisesta Helsingin liikkeestä loppu! 


Ennen kun otan kaikki uudet ostokset käyttöön, pitäisi tänään vielä ommella kuminauhoja pehmeisiin tossuihin. Blochin proformit ovat odotelleet jo jonkin aikaa käyttöönottoa. Olen päätynyt siihen että parempi käyttää yhtäaikaa useampaa tossuparia kuin kuluttaa yksi tossupari kerralla loppuun.

Tällä kertaa tälläinen postaus. Ei tekniikka-mietteitä, eikä tuntikokemuksia. Vai pitäiskö sittenkin? Viime perjantaina oli nimittäin aika mahtava kombo, jatko 3 ja siihen päälle pointe. Tehoja niin paljon että naama oli kuin keitetty rapu jälkeenpäin. Hyviä korjauksia, ja haastavia sarjoja. Bournonville-tyylinen petit allegro oli mun suosikki, se oli tosi nopea ja siinä oli myös piruettia. Joka onnistui vihdoin taas triplana, jee! Muutenkin tehtiin vissiin joka keskilattian sarjassa erilaisia piruetteja. Ei auttanut muu uskoa itseensä ja pyöriä oman akselin ympäri. Ja se on siinä. :)

Eipäs, kun se on tässä. Päivän loppukevennyksenä Christopher Wheeldonin uusi baletti Alice's Adventures in Wonderland. Tässä kohtauksessa tehdään "hieman" parodiaa Ruususen Adagiosta - ihan hulvaton!

17 comments:

  1. Hahhahhaa! Olipa hulvaton ja taitavasti tehty tuo ylläoleva Alice in Wonderland! Harvoin ajattelisin komiikan toimivan baletissa noin hyvin! Wheeldon on kyllä äärettömän taitava koreografi, mutta että taitava myös komiikassa, oli iso yllätys!

    Mutta niihin balettiasusteisiin - on aina kiva tunne odottaa uusia treenivaatteita! Onneksi baletti ei ole mitään välineurheilua, mutta on houkuttelevaa täydentää omaa asuvarastoa aika ajoin. Porsellissa on kyllä usein todella edullisia tarjouksia. Tilaamasi lämppäripuku on tosi suloinen! Ja varsin hyödyllinen, kun sohvan nurkasta antaa ohjeitakin! ;D Ainoa mikä stressaa balettivarusteiden tilaamisessa netistä on merkistä toiseen vaihtelevat koot. Koskaan ei voi olla ihan varma tuliko oikea koko, kun sama koko yhdessä merkissä on paljon pienempi kuin toisessa jne. Pientä hakuammuntaa on kyllä sattunut, mutta sitten voi vaikka yrittää myydä eteenpäin. Mutta varsinkin balettipuvut on tuottaneet mulle ongelmia koon suhteen! Capezzion puvut ovat todella pieniä/lyhyitä, äsken tilaamani Mirella taas on normikokoinen, nyt mietin Blochin pukua, enkä tiedä miten ne koot Blochilla menee... Jos joku tietää, vinkatkaa!

    ReplyDelete
  2. Iina, mulla on Blochin pukuja kolme! Voin kyllä ottaa jonkun mukaan sovitettavaksi. Käytän kokoa medium ja olen pituutta 160, mutta edustan hieman kurvikkaampaa mallia.

    Jep, Mr. Wheeldon on ihan nero!

    ReplyDelete
  3. Hahhaa :D Huippu toi video!

    Mä oon nyt käyttänyt kolmea erilaista tossua/tossumallia (siis pehmeitä) kesän ja alkusyksyn aikana. Vertailumielessä ja muutenkin. Täytyis varmaan joskus kirjotella muistiin, mitä mieltä oon mistäkin ollut.

    ReplyDelete
  4. Hei Iepukka!

    nyt en muista mitä kaikkia malleja kokeilit? Vai teetkö omaan blogiisi tossupostauksen? :)

    ReplyDelete
  5. On kyllä söpö haalari, ja kiva kun ei ole akryylia! Onko toi semmosta ribbineulosta niinkuin säärystimissä, vai trikoota?

    Maissitärkkelystä voi käyttää talkin sijaan, vink vink ... ja sitten vauvatalkkihyllyllä tarkkana että et osta vahingossa rasvatalkkia, sillä saa vain sotkua aikaan.

    Haluaisinpa nähdä tuon Ihmemaan Liisan livenä, tosi herkullinen koreografia ja mielettömän taitavat tanssijat!

    ReplyDelete
  6. Mulla on ollut ne Sanshan Prot ja sitten Silhouetet, lisäksi Capezion tossut jotka ostin "nimettömänä" mutta tunnistin kuvasta Julieteiksi :D Kaikilla on puolensa ja haittansa... Vähän niinkun missä asiassa tahansa.

    ReplyDelete
  7. Hei Aija!

    Haalari on todellakin ribbineulosta, ei trikoota. Voisin pukea sen kotonakin päälle ja löhötä sohvalla! Ja nyt kun toi jalka on kipeä, ei taida olla edes muuta vaihtoehtoa! :/

    Kiitos talkki-vinkeistä, hyvä kun on asiantuntija neuvomassa :) Maissitärkkelystä mulla ei taida olla kotona,ja perunajauho on vissiin liian karkeata. Vois kuitenkin olla kivaa ostaa jotain hyvän tuoksuista talkkia.

    Tuo baletti on muuten piakkoin tulossa DVD:lle, ja live-esityksen puutteessa sen on kelvattava :)

    ReplyDelete
  8. Hei Iepukka :)

    Sanshasta mulla on ollut vain Pro1 käytössä, ja Capeziosta viimeksi Cobra. Capezion tossusta irtosi sisäpohjallinen melkein saman tien, mutta erissä on varmaan eroja. Blochin tossut ovat edelleen mun suosikkeja, etunenässä Pump ja seuraavana proform.

    ReplyDelete
  9. Tuollainen haalari on ihana! Minua harmittaa edelleen, kun en ostanut Sonia Rykielin H&M:lle suunnittelemaan villahaalaria silloin joskus, kun se mallisto tuli kauppoihin. Kävin sitä monta kertaa sovittamassa, mutta en hinnan puolesta raaskinut ostaa, vaikka se oli oikeasti ihan täyttä villaa. Kummastelen usein, miksi hyvin usein baletin lämppäriasut ovat akryylia.

    Täytyy vielä sanoa blogistasi, että on kiva, kun käytät paljon oikeaa baletin termistöä. Jospa sitä itsekin oppisi paremmin. :)

    Tervetuloa lukemaan tanssiblogiani: http://amandabangbang.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Heei, en tiiä keltä muulta kysyä :D Eikä liity ollenkaan balettiin btw... Tietäisitköhän, että mitä olis saksaks hiivaleipäjauho? Kun täällä yritetään kovasti ettiä sanaa kyseiselle ainekselle.. Ja että onko sellaista ylipäätänsä myynnissä Saksassa?

    Ja toi video on muuten mahtava! Iteki postannu sen joskus :)

    ReplyDelete
  11. Hei Vilja!

    Heh, erilainen kysymys kerrankin ;)

    Hiivaleipä on saksaksi Hefebrot. Muistaakseni Saksassa ei saa kaupoista erityistä "Hefebrotmehl" - jauhoa, mutta karkea vehnäjauho (Weizenmehl) + hiiva (ja vesi + suola) ajaa saman asian.

    Oletko muuten kertonut perheellesi mitä nimesi tarkoitta saksan kielellä? ;)

    ReplyDelete
  12. Hei Amanda!

    Voisin kuvitella että akryyliset haalarit on helpompi pestä, vaikka tämänkin ohjeessa kehoitetaan pesemään käsin. Ja ovat tietysti halvempia valmistaa. Villa voi myös kutittaa käytössä?

    Yritän aina käyttää oikeata termistöä, vaiks joskus saattaa kommenti-osiossa puuttuakin joku aksentti e:n päältä. Baletin sanaston opiskelu kuuluu asiaan, periaatteessa tanssijan pitäisi pelkästään sanallisesta ohjeesta pystyä toistamaan joku sarja (oma taso huomioon ottaen).

    Toisinaan meille tulee harrastajia jatkotunneille, jotka eivät tunnista peruslikkeiden nimiä. Se voi olla edellisen opettajan syy yhtä paljon kuin oppilaan. Kannattaa pistää sanat mieleen ja kirjoittaa ylös!

    Hyvä kirja: Gail Grant, Technical Manual and Dictionary of Classical Ballet.

    Kävin kurkkaamassa blogiasi, vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta. Just toi tribal on sitä itämaista mikä mua vois kiinnostaa! Baletti on aina mun ykköslaji, mutta joku ihan eri laji olis jännä. Tribalissa näyttää olevan myös melkoista intensiteettiä ja voimaa..

    Viime vuonna näin Tikkurilassa tosi mageen esityksen, oliskohan ryhmä ollut juuri Turusta?

    ReplyDelete
  13. Olenkin koko kesän päntännyt sanastoa ja ihan hyvin tiedänkin jo sanoja. Jotkut termit kuulostavat tietenkin vieraammilta, jos ei ole usein tehnyt niitä liikkeitä tunneilla.

    Hahaa, näit varmaankin Elysiumin, jossa itsekin tanssin! Jos näit meidät viime vuoden syksyllä, niin itse en ollut esiintymässä, mutta kiva, jos tykkäsit.

    ReplyDelete
  14. Johanna, kiitos avusta :) Joo he ovat sanoneet, että nimeni on kaunis, mutta en muista muistavatko he mitä se tarkoittaa, olen kyllä merkityksen kertonut :D

    On tuo saksa kyllä minulle ponnistelujen takana, tällä hetkellä mennään englannin ja saksan sekoituksella, mutta eihän tässä ole kuin viikko takana! Kyllä se vielä alkaa luistaa! :)

    ReplyDelete
  15. Amanda - se oli todellakin Elysiumin esitys! Teki todella vaikutuksen, en ollut koskaan nähnyt tribalia. Ja ne asut olivat myös tosi upeat!

    Kiva kun suhtaudut baletin opiskeluun noin kunnianhimoisesti - hyvä perusta kun on kaiken alku ja juuri :)

    Termit ja niitten merkitykset uppoavat pikku hiljaa, ja jossain vaiheessa siitä vaan huomaa ymmärtävänsä (ja tanssivansa) baletti-ranskaa :D

    ReplyDelete
  16. Mulle tuli tosta villa vs. akryyli -hommasta mieleen, että se kutitusefekti voi hyvinkin olla syynä. Ja esim. lampaan villassa on lanoliinia, joka herkkäihoisille etenkin on ikävää (alpakan villassa sitä taas ei oo, siksi käy melkeinpä kaikille).

    Sorry Johanna, kun innostuin vähän heitteleen kommentteja tänne pitkin poikin ;)

    ReplyDelete
  17. I all the time emailed this blog post page to all my friends, because if like to read it afterward my links will too.
    Here is my homepage ... acne free treatments

    ReplyDelete