16.9.11

Balettikassi on pakattu!

Oikeasti se on tosi ruma appelsiinin värinen vanha Samsoniten reppu. Mutta jostain syystä treenikamojen määrä lisääntyy koko ajan! Ja jos roikotan painavaa olkalaukkua, hartiat jännittyvät. Mikä ei auta yhtään tunnilla jossa koko ajan korjataan rentouttamaan hartioita. Ei niin että ne nytkään olisivat korvissa asti, mutta pari milliä alemmas pitäisi vielä saada. Jalat sen sijan sais kyllä nousta korkeammalle!

Treenikamaa riittää siis repun täydeltä: lämmittelyhaalari, mustat legginsit, mustista sukkahousuista leikattu toppi, violetti treenipuku, uusi musta sifonki-hamonen, vanha peittävämpi varalle jos rupeaa ujostuttamaan, pehmeät tossut, kärkitossut, kahdet pehmusteet, compeedia isovarpaan sivuun, hiuspinnit, hengettömät, lenksut ja pikkuinen peltipurkki näitten säilytykseen, pesupussi jossa varalta ibuprofenia, dödö, suihkugeeli, harja, hiuslakka, meikkipussi ja peili (laitoin ripsarit vasta työpaikalla), pyyhkeen taisin unohtaa, sekä tennispallon hierontaan, vesipullo tuli kuiteskin mukaan ja banaanin syön matkalla töistä koululle. Huh.

Tässäkö seuraava balettikassi/reppu?
Tuo pinkki gorilla olis ainakin sopivan sarkastinen..

Olen siis tänään menossa G:n tunneille, 90 minsan baletti (jatko3) ja vielä tunti pointea päälle. Nilkka on selvästi rauhoittunut, viime maanantaina pystyin tekemään tunnin alusta loppuun, isot hypyt mukaanlukien. Tuntuma hyppyihin ja tasapainoihin ei ole silti vielä täysin palautunut, pomppu on kadoksissa ja piruetitkin vähän kömpelöitä. Tiistaina M-P:n tunnilla pirtsat menivät nimittäin ihan metsään ja hypyissä oli taas pientä vihlaisua. Mutta eiköhän se levolla ja huolellisella harjoittelulla taas palaudu. Olin muuten harkinnut ostaa itselleni tasapainolaudan nilkan vahvistamiseen ja tasapainon harjoittamiseen, mutta tuttu tanssilääketieteeseen erikoistunut baletinopettaja neuvoi käyttämään ihan vain tyynyä sen sijan!

Päivän inspiraatio pointe-tunneille löytyi tänään tästä videosta. Baletti on nimeltään Le Corsaire (suomeksi Merirosvo). Tässä kohtauksessa Paloma Herrera tanssii ensin viehättävän variaation, jonka jälkeen kaunis Julie Kent astuu lavalle. American Ballet Theatre esittää.

15 comments:

  1. Ensin alkuun olellinen eli kumpi hamonen pääsi tunnille?

    Miten tuolla tasopainolaudalla treenataan? Mun vanhemmilla on sellainen ja olen miettinyt, miten voisin sitä hyödyntää. Tiedätkö jotain hyviä liikkeitä?

    ReplyDelete
  2. Hei Anni!

    Uusi hamonen pääsi tunnille! Sähelsin kyllä nauhojen kanssa, mutta ei se sentääs tippunut päältä pois. Hame oli ihan kivan näköinen päällä, vaikka mun muhkeat reidet oli mun makuun liiankin framilla! Mutta vähän ajan päästä totuin jo, enkä miettinyt enää miltä näytän. :)

    Tasapainolauta-harjottelusta en tiedä juuri mitään. Laudalla voi kyllä seistä sekä tasajalalla, aukikierrossa, relevéssä, yhdellä jalalla, jne.. Jotain olen nähnyt, mutta pitäis hakea lisää tietoa.

    ReplyDelete
  3. Mahtava reppu!! Onko tasapainolauta sama vai eri kuin piruettilauta - semmosestakin joku joskus jossain puhui... Mulle ainakin tekis tasapainoharjoittelu tosi hyvää, se on selkeesti heikko kohta meikäläisellä. Tosin, olin viime viikolla street-tunnilla, ja oli kiva huomata että tasapainot ja piruetit sujui tosi hyvin, kun tehtiin koko ajan parallel! Aukikierto siis saa aikaan vielä ylimääräistä haastetta, yllätys yllätys :)

    ReplyDelete
  4. Hei Aija!

    Piruettilauta on eri asia. Se on nimenomaan suunniteltu pyörimisalustaksi. Toimii kuulemma hyvin jos perusasento on jo hallussa, mutta spottaamisen kanssa on ongelmia, tai rohkeus pettää triplan kohdalla. Mua kuiteskin hirvittää, onnistuisin kuitenkin ottaan liikaa vauhtia ja lentäisin ympäri salia! :P

    Eipä ole ylläri että aukikierretty pirtsa on vaikeampi! Hauskaa muuten että tasapainotat balettia streetin kanssa, seon ainakin erilaista. Mua ei tällä hetkellä muut lajit innosta. Ehkä taas myöhemmin..

    Reppu on kieltämättä hauska, mutta itselleni kävis musta kuitenkin paremmin. :)

    ReplyDelete
  5. Moi!
    Oon se kärkkärianonyymi Pas De Chatista.
    Ovatko nuo Blochin kärkitossut oikeasti hyvät?
    Koska tanssikamullani on sellaiset ja hän sanoo aina et ne on aika kovat...
    Ja Marie-Pierre käytti Blocheja?
    Hmm, ehkä epäilen hieman turhaan, jos ne oikeasti ovat hyvät.
    Mutta mitä kärkkäreitä oot käyttänyt?

    Ja onko M-P opiskellut Paris Opera Ballet Schoolissa?
    Onko totta että M-P on naimisissa Kenneth Greven kanssa ja että heillä on kaksi lasta?
    Ja vielä, visitko otta kuvan kun olet attitude asennossa, eteen päin, haluaisin nähdä oikean nilkan asennon.

    Anteeksi tämä kaikki kysely, ymmärrän jos et vastaa kaikkiin kysymyksiin.
    (oho, kirjoitin melkeen oman postauksen :D)

    ReplyDelete
  6. Mua on alkanut nyt aika paljon houkuttamaan nykytanssikin. Ehkä ensi syksynä otan yhden tunnin sitä mukaan tähän palettiin. Minä tekemässä streettiä olisi aika koominen näky :) Aijalle tsempit, ihan loistavaa!

    ReplyDelete
  7. Hei kärkkärianonyymi, hauskaa että tulit käymään täälläkin :)

    Blochilla on monia erilaisia malleja erilaisille jaloille ja tanssijoille. Esim Serenade on hyvin kova tossu, sopii vain hyvin vahvalle ja taipuisalle nilkalle. Mulla oli Serenade, ja se oli todella liian kova tossu käytössä. Tällä hetkellä mulla on Blochin Balance European. Se onkin todella toimiva, paljon taipuisampi mun jalassa.

    M-P:llä on ollut tuhansia tossuja käytössä, parhaimmillaan yksi pari per päivä. Ylijääneitä (uusia) Blocheja hän toi kerran näytillekin, sain jopa sovittaa!

    Pitää vain kokeilla eri tossuja, ja sovittaa mielellään asiantuntijan kanssa. Mikä toimii yhdellä, ei useinkaan ole hyvä toisen jalassa. Jalan muodon, vahvuuden ja notkeuden lisäksi vaikuttaa myös tekniikka ja kokemus..

    Muut kysymykset:

    M-P on opiskellut Ranskassa, muttei POB:n koulussa vaan Avignonin konservatoriossa. Hän sai hyvin varhain kiinnityksen, ensin Berliinin valtio-oopperaan/balettiin, ja sieltä ensitanssijaksi Tanskan Kuninkaalliseen Balettiin - joka on muuten yksi maailman parhaista ja arvostetuimmista ryhmistä.

    M-P Greve on todellakin naimisissa Kansallisbaletin nykyisen johtajan Kenneth Greven kanssa - siitä tuo yhteinen sukunimiki. Heillä on kaksi poikaa.

    Minkä nilkan asennon haluat nähdä? Se jalka mikä on takana attitudessa, vai tarkoititko attitudea edessä? Tosin en laita itsestäni tekniikka-kuvia tänne, olen kuiteskin vain harrastaja.. Mulla ei harmikseni ole sitä ihanteellista balettikroppaa, enkä siksi välitä olla täällä arvosteltavana. Etenkin jos pitäis näyttää joku tietty asento mahdollisimman hyvin.

    Sen verran voin sanoa, että nilkan pitää olla linjassa jalan kanssa. On oltava tarkkana että nilkka ei käänny sisään.

    Näissä kuvissa on siistti attitudet eteen:
    http://www.theartscentre.com.au/whats-on/event.aspx?id=2375

    http://www.danzaballet.com/modules.php?name=News&file=article&sid=3649

    Ja attitude takana (3.kuva ylhäältä):

    http://artdoxa.com/StellaDelMonaco/large?page=6

    ReplyDelete
  8. Kiitos kiitos kiitos vastauksista. Kannattaa muuten kommentoida paljon muiden blogeihin, jos et olisi kommentoinut, sinulla ei olisi tätä uutta lukijaa ;)

    ReplyDelete
  9. Olepa hyvä! Käyn kyllä kommentoimassa kun on jotain tähdellistä sanottavaa tai jaettavaa - ja silloin kun ehdin.

    Et sitten huomannut mun blogia sieltä Pas de Chatin linkeistä? Kannattaa käydä kurkkimassa sieltä muitakin.

    Mutta olen iloinen että löysit myös tänne Balettikassiin! :)

    t. Johanna

    ReplyDelete
  10. Olin kyllä huomannut linkin, mutta ajattelin aina että "ton voi kattoo myöhemminkin" ja siihen se jäi :D
    Ja minäkin olen iloinen että löysin Balettikassin!

    ReplyDelete
  11. Hei!
    Paljonko Porselli Dancewearin verkkokaupasta noita rahtimaksuja suunnilleen tulee? Siis siellä sivullahan oli merkitty, olivatko sitten postimaksut, hinnan mukaan.. Mutta kai UK:n ulkopuolelle on kuitenkin kalliimmat maksut? Entä onko toimitus kuinka nopeaa?

    -Siiri

    ReplyDelete
  12. Hei Siiri!

    Vastaan Johannan puolesta, kun olen jo usein ehtinyt tilaamaan Porsellilta!

    Porselli on siitä kiva, että postikulut tulevat suoraan sen paketin painon mukaan, eli vaihtelevat tosi paljon riippuen tilauksesta. Mun mielestäni postarit on aina olleet tosi kohtuulliset. Tilasin erään kerran ison paketin (olisiko ollut 17 tuotetta, lämppärineuleita ym isoja tuotteita) ja postikulut oli n. 15€. Kerran tilasin vain yhden bodyn ja postarit oli vain n.3-4€. Lähetys on yleensä tosi nopea, yleensä yhdessä viikon sisällä on tilaus perillä. Joskus on ollut ruuhkaa, jos englantilaiset balettikoulujen oppilaat ovat tehneet juuri tilauksensa samaan aikaan.

    Ainoa hankaluus Suomeen tehtävän tilauksen kanssa on, että tilaus täytyy tehdä sähköpostitse. Porselli on kyllä edullisimpia tanssitarvikekauppoja, heillä on usein ihan uskomattoman halpoja tarjouksia! Muutenkin tuotteet ovat usein normaalihintaisinakin puolet halvempia kuin Suomessa - eli postikulujenkin kanssa tulee selkeästi edullisemmaksi tilata sieltä.

    ReplyDelete
  13. Kiitos mun assarille Iinalle perusteellisesta vastauksesta! :)

    t. Johanna

    ReplyDelete
  14. Kiitos Iina! Taidanpa laittaa tilauksen menemään itsekin piakkoin. Ainut vaikeus tuossa tilaamisessa on oikean koon löytäminen. Harmittaa jos tulee kovin monta virhearviointia tehtyä. Tuolla sivulla näkyi aika hyvin kokotaulukot kuitenkin olevan näkyvissä, että ehkä se siitä sitten:).
    - Siiri

    ReplyDelete
  15. Eipä kestä! ; D

    Niiden kokojen hahmottaminen onkin hankalaa! Mittataulukot eivät kerro koko totuutta, sillä mitoitukset vaihtelevat todella paljon eri merkkien välillä. Erityisesti Capezion koot ovat todella pikkuruisia. Olen vaatekokoa 34 tai XS, mutta Capezion balettipuvuissa tarvitsen koon M! Yleensäkin ottaen balettikoot ovat pienempiä kuin tavalliset vaatekoot, mutta luulisin, että yksi koko isompi kuin normaali oma vaatekoko riittää. Mirellan leotardit ovat vähän ehkä leveämpiä (ainakin ne kaksi mallia, jotka mulla on) ja myös etumuksesta sopii paremmin jos on rintava - tai no jos siis on edes ihan normaali kuppikoko..itse olen valitettavan ei-muodokas ja jouduin ottamaan rintamuksesta sivusaumoista sisään - muuten eteentaivutuksesta olisi tullut itsensäpaljastusoperaatio!

    Olen tilannut vahingossa vääriäkin kokoja, mutta tuotteet ovat niin edullisia, ettei se tunnu niin vakavalta. Ja aina voi myydä käyttämättömän vaatteen/tossut eteenpäin tanssikaverille, jolle on sopivankokoinen! : )

    ReplyDelete