4.9.11

Toiveikas

Olen nyt rauhoittanut nilkkaa viimeiset 5 päivää ja tuntuu asettuneen aika hyvin. Tein lattialla istuen perus-vahvistavia harjoituksia, ilman therabandia. Jalan fleksausta ja ojennusta ja pyörittelyä. Tänään nilkka ei ollut kipeä ainakaan noita liikkeitä tehdessä. Jätin kuiteskin aiotun koe-lenkin väliin, en halua ottaa riskiä. Jossain jutussa pitää olla tosi tarkkana, kun kokeilin esim tehdä yksi nopea fondue relevé niin se vihlais taas vähän. Pitää katsoa ettei jalka ole yhtään vinosti vahingossakaan!

Mutta: meinaan huomenna kokeilla perustason tuntia ja testata miten jalka kestää kuormituksen. Teen varovaisesti ja ehkä jätän hypytkin pois. Olen kuiteskin tanssinut niin pitkään että osaan jo säätää tekemistäni. Tarpeen mukaan jatkan perustasolla kunnes jalka on ainaskin 80% kunnossa. Taidan laittaa myös rahaa sivuun jatkotutkimuksia varten, jos jalassa on jotain korjauksen/kuntoutuksen tarpeessa. Sain tanssin parissa työskentelevältä ystävältä hyvän vihjeen Chydenius Kiropraktikkokeskuksesta, ja hän suositteli varaamaan sieltä ajan mahdollisiman pian.

Viikonloppu on mennyt aika rennosti kun olen välttänyt kaikkea jalan kuormitusta. Olen vaihteeksi muistanut panostaa kunnolla venyttelyyn - ja sen eron huomaa aina heti! Mulla on luonnostaan sen verran kireät lihakset että pitäisi venytella todella päivittäin. Voin kuitenkin omasta kokemuksestani sanoa että jäykkäkin aikuinen pystyy venymään enemmän kuin uskookaan! Se vaatii vain jatkuvaa harjoittelua ja ylläpitoa. Monet ovat saaneet apua myös bikram-joogasta, mutta mulle se on liian hottia! Suosittelen kuitenkin kokeilemaan jotain joogaa, siitä on oikeasti hyötyä.

Paitsi että olen venytellyt, olen surffanut youtubessa edes takaisin. En ole malttanut olla baletista erossa, heh.. Harmittaa kyllä etten tällä kertaa päässyt opettelemaan sitä Bluebird-varkkaa loppuun asti, kaksi tuntia jäi väliin nilkan takia. Mutta löysin itselleni yhden variaation jota haluaisin joskus päästä harjoittelemaan. Tarkemmin sanottuna olen löytänyt tämän ajat sitten, ja tänne tai toiseen blogiin jo laittanutkin.. Mutta - tämä on eka kerta kun katson varkkaa sillä silmällä, että voisin ehkä, mahdollisesti kokeilla itsekin! Olen toiveikas.. :)

2 comments:

 1. HIenoa, että jalka alkaa olla parempi, ehkä se siitä!

  Sairastelu on kyllä hyvää youtube-aikaa, mulla on mennyt samoissa merkeissä tämä flunssa. Tosin oman variaation etsintä on siinä vaiheessa, että etsin itselleni tunnelmalta sopivaa, kun vielä en voi edes kuvitella osaavani oikeasti tanssia joskus jonkun variaation :)

  ReplyDelete
 2. Kiitos Anni, ehkä se tällä kertaa siitä..

  Ääks, äkkiä koputtaan puuta!:P Pitänee kuitenkin tutkituttaa jossain välissä, jos siinä on kuitenkin jotain rakenteellista vikaa.

  Nyt lopetetaan kyllä koko porukka nämä sairastelut, ei oo kivaa! C-vitamiinia kehiin ja kunnon lämmittelyt alle kaikki! Lämppäri-talkoot! :)

  Youtube on kyllä pelastus, ennen vanhaan sitä oli ikionnellinen kun telkusta tuli jotain balettia. Videonauhurit pyöri ja nauhoja katsottiin 100 kertaa, heh..

  Kyllä helpompia varkkoja on olemassa, ja voihan niitä harjoitella hyvissä ajoin ilman kärkitossuja! Tuo ylläoleva.. no, en mee väittään että pystyisin ikinä toistamaan. En ainaskaan lähelläkään tuota tasoa. Mutta se nyt on sanomattakin selvää.

  Mutta varkassa on tuttuja juttuja, mm. ne italialaiset changementit (taikka "sammakkohyppy"), ne alun karakteri-askeleet, ne yhen jalan relevét, tasapainoissa oon suht hyvä, lopun piqué en dehorsit en osaa (vielä), mutta dedans menis kyllä. Ja kaikki hitaamalla tempolla.

  ReplyDelete