23.9.11

Pina 3D

Pina 3D kertoo 2 vuotta sitten kuolleesta Pina Bauschista - joka oli merkittävä saksalainen tanssitaiteilija, koreografi ja kokeellisen tanssiteatterin alullepanija. Elokuva on muuten hänen ystävänsä Wim Wendersin ohjaama - ja ensimmäinen kolmiulotteinen "taide-elokuva". Ja mikäs muu kuin tanssi sopisi paremmin tähän? Olen ehdottomasti menossa, ja se onkin eka kerta kun laitan 3D-kakkulat nenälle!
Lisää balettia!

Ja sitten vielä muuta tanssi-asiaa: Footlight on perustanut oppilaiden toiveesta uuden balettitunnin lukkariin, eli Gabriellan J1-taso 90 minuutin pituisena. Tunti pidetään Leppävaaran studioissa, torstaisin klo 16.30-18.00. Alkanee ensi viikolla (29.9.), mikäli vain ilmoittautuneita tulee riittävästi. Suosittelen todella, koska 1,5 tunnissa ehtii tehdä ja oppia niin paljon enemmän - ja se toimii hyvänä siltana sille seuraavalle J2-tasolle.

Leppikseen pääsee näppärästi junalla, ja studiot sijaitsevat vanhassa mutta rempatussa Kauppakeskus Galleriassa - siis junaradan toisella puolella (ei Sello).


19 comments:

 1. Oivoi! Nyt jos olis välimatkaa yhtään vähemmän ja rahaa ja vapaa-aikaa enemmän niin tahtoisin tuonne! Puolessatoista tunnissa ehtii niin paljon enemmän!

  ReplyDelete
 2. Aija - oli tosi kivaa kun kävit kesällä tunneilla, ja toivottavasti tulee jossain välissä taas uutta tilaisuutta!

  Mä aion mennä tuolle tunnille, tulee vähän kiirettä mutta työpaikka on sopivasti oikean junaradan varrella. Tasokin on hyvä, siellä tehään kuiteskin jo "asioita", mutta niin perusteellisesti että voi keskittyä myös putsaamaan omaa tekemistään. Ja 90 minsan tunneilla ehtii todellakin enemmän, myös hyppyjä!

  ReplyDelete
 3. Moikka,

  Tiesitkö/Tiesittekö jo, että Silvia opettaa kansainvälisessä tanssikoulussa Sörnäisissä perjantaisin? http://www.helsinginkansainvalinentanssikoulu.fi

  Harmi, että itselläni on juuri tuon tunnin aikaan G:n J1-tason tunti, muuten menisin ehdottomasti paikalle!

  ReplyDelete
 4. Hei Ann!

  Kiitos vinkistä, en tiennytkään! Täytyykin valittaa Silvialle että miksei ole kertonut!;)

  Mä saattaisin just ehtiä ennen G:n J3:sta, mutta Silvian tuntitaso on vasta alkeet..

  Tykkäsin kyllä tosi paljon Silvian tyylistä, vaikka itse tarttisin rinnalle myös vähän tiukempaa opetusta. Mutta ne Silvian keskilattia-sarjat (J2) olivat aivan ihania.. Harmi ettei saada kaikkia hyviä opettajia saman katon alle!

  Siellä koulussa on muuten ihan erilaiset taso-merkinnät:

  TASO 1 = alkeet, lajin perustekniikkaan tutustuminen
  TASO 2 = n. vuoden opiskeilleille, jatkoa alkeille
  TASO 3 = n. 2 vuotta opiskelleille, jotka hallitsevat lajin perustekniikat ja ovat valmiita kehittämään osaamistaan jatkotasolle
  TASO 4 = n. 3 vuotta opiskelleille, syvempi tutustuminen lajiin ja tekniikkaan, haastavat jatkotason sarjat.

  Meillä J2 tulee vasta tuon koulun taso4 jälkeen. Onneksi tässä sentään kerrotaan mitä vaaditaan, muuten ei ole mikään ihme että ihmiset menevät sekaisin kun vaihtavat koulusta toiseen!

  ReplyDelete
 5. Johanna; Mä menisin ehdottomasti tonne Silvian tunnille (vaikka onkin vasta alkeet), mutta en halua myöskään luopua G:n tunnista :D

  Ja tuo on ihan totta, että nuo taso merkinnät vaihtelevat koulusta toiseen todella huimasta. Toisaalta myös opettajan tyyli opettaa vaikuttaa tason vaikeuteen sekä ENNENKAIKKEA oppilaat, joita tunnilla käy!

  ReplyDelete
 6. @Ann - jos se tunti olisi J1, niin menisin minäkin. Mutta mulle alusta alkava alkeistaso ei anna niin paljon. Käyn kyllä satunnaisesti G:n perustason tunneilla, mutta muuten tykkään haastaa itseäni J3-tasoilla. Aikansa kutakin :)

  Mutta suosittelen Silvian tunteja lämpimästi kaikille. Hän opettaa lisäksi Hyvinkään Tanssiopistossa, maanantaisin ja torstaisin. Ja toivottavasti tulevaisuudesssa myös taas Footlightissa!

  Tietenkin opettaja on ratkaiseva kun puhutaan tasoista - ja open on myös huomioitava oppilaiden valmiudet. Hankalaa se on sitten kun oppilaat "päättävät" itse tasonsa, ja väärin..

  ReplyDelete
 7. Anteeksi, kun vielä vaivaan tällä Porsellinen tilauksella. Kyselin siitä jo aiemmin, ja joku kysymykseeni ihanan perusteellisesti vastasikin. Tuo tilausprosessi itsessään jäi nyt vähän vain mietityttäämään.. Se tapahtuu siis ilmeisesti sähköpostin kautta, eikä tuon perinteisen ostoskori systeemin kautta? Eli en siis täytä sitä "yhteistietolomaketta" sieltä, vai? Entä mitä sähköpostiin sitten laitetaan? Tuotteet, jotka haluaa tilata ja henkilötiedot? Mitä muuta? Entä miten laskutus sitten tapahtuu? En ainakaan löytänyt Porsellin sivuilta mitään ohjetta UK:n ulkopuolelle tilaaville tyypeille.

  Anteeksi, jos kyselen typeriä kysymyksi! En vain ole koskaan aiemmin tilannut netistä mitään, joten tuntuu vähän hankalalta tämä homma näin aluksi :D. Kiitos kuitenkin, jos jaksat auttaa kömpelöä nettitilaajaa hädässä;).
  - Siiri

  ReplyDelete
 8. Mielenkiintoisia nuo tuntien tasoluokitukset. Tanssikoulua vaihtaessa voisi olla aika pää pyörällä siitä, minkä tason tunnille sitä sitten menisi. Eksyin tuosta linkkilistastasi Footlightin sivuille ja kiinnostuksesta katsoin sieltä nuo tuntien tasokuvaukset. Aika erilaiselta näytti kuin oman kouluni ryhmät. Baletissa meillä treenataan alkeissa kaksi vuotta. Perustasolla taas yhteensä yhdeksän vuotta. Jatkotasoa ei olekaan, mutta viimeisimmät perustasot ovat erittäin haastavia (siis käytännössä jatkotasoja). Footlightissa minäkin olisin jo pitkästi jatkotasolla. Wuhuu! Riittääkö tunneilla tarpeeksi haastetta jos eri tasoja on noin vähän kuten esimerkiksi Footlightissa? Vai viihdytäänkö samalla tasolla monta vuotta ennen kuin siirrytään seuraavalle?

  ReplyDelete
 9. Porsellin tilaus tehdään siksi sähköpostitse kun heilä ei ole vielä suoraan kansainvälisiä tilauksia - mutta luin Porsellin facebook-sivulta että tulossa on!

  Sähköpostiin kirjoitat mahdolliset tuotekoodit, tuotteen nimen, koon ja värin ja hinnan. Plus osoitteen.

  Luottokortin numeroa ei pidä laittaa sähköpostissa, ei ainakaan kokonaisena. Muistaakseni Iina on soittanut tietonsa. Eli suht mutkikasta vielä.

  Dance directista voit tilata suoraan, ja myös visa electron kortilla.

  ReplyDelete
 10. Se Footlightin tasokuvaus on itse asiassa vähän pielessä, ainaskin baletin kohdalla. Meillä on siis alkeet, perustaso, jatko 1,jatko 2 ja jatko 3.

  Alkeisiin tullaan silloinkin kun ollaan joskus lapsena tehty jotain. Siellä ollaan yleensä vuosi jos käy vähintään kerran viikossa. Sen jälkeen perustaso, sielläkin voi mennä vuosi tai kaksi, riippuun ihan tanssijasta.

  Jatko 1 vaatii vähintään 2-3 vuoden säännöllistä treeniä alle, minimi 2 kertaa viikossa. Siellä voidaan käydä 2 vuotta ihan kevyesti. Jatko 2-tasolla pärjää hyvin noin 5 vuoden treenillä, tai enemmänkin. Ja siellä menee taas pari vuotta tai forever..

  Jatko 3 on edistyneitten tunti, ja voi olla jo ihan pro-tasoa. Siellä tehdään hypyt batterien kera, kaikkia mahdollisia piruetteja, nopeita sarjoja, isoja hyppysarjoja jne.. Pitää olla hyvä jatkotason tekniikka ja termistöt hallussa. Haastetta siellä sitten riittääkin.

  Oikeastaan ihan kaikilla tasoilla!

  Tule joskus käymään kun olet täälläpäin :)

  ReplyDelete
 11. Siiri - täällä taas sama vastaaja! Se systeemi onkin vähän hankala. Eli sähköpostiin kirjoitetaan tarkasti ne haluamansa tuotteet ja omat osoitetiedot. Sitten ottavat sieltä yhteyttä (e-mail) kun ovat keränneet tuotteet lähetettäväksi ja antavat arvion postikustannuksista. Jos hyväksyt postarit ja tilauksen, kannattaa vaikka soittaa ja antaa puhelimitse oman luottokortin tiedot. Itse en halunnut lähettää luottokorttitietoja sähköpostitse, ei vaikuta turvalliselta tavalta. Porselli on luotettava yritys ja aina kun olen tehnyt lisää tilauksia heillä on luottokorttini tiedot tallessa, eli ei ole tarvinnut antaa niitä uudelleen. Tämä tilaustapa on tietty vähän vaivalloisempi kuin suoraan netin kautta, mutta on toiminut kuitenkin ihan hyvin näinkin. Toivottavasti saavat pian sen ulkomaisten tilausten tekemisen sinne nettiinkin - kuulemma ovat tekemässä tätä muutosta. : )

  ReplyDelete
 12. Tilailin tässä muutama viikko sitten Porsellista ja tein tilauksen ihan nettilomakkeen avulla. Siihen ei tosiaan voinut valita maaksi muuta kuin UK, mutta kirjoitin vain toiseen kohtaan isolla Finland ja hyvin tuli perille :).
  -P-

  ReplyDelete
 13. Kiitos kaikille ohjeistuksista!

  Tilasin, kuten edellinen anonyymi eli laitoin vain maan kohdalle isolla Finland. Toivottavasti tulee paketti perille oikeaan paikkaan! :)
  - Siiri

  ReplyDelete
 14. Tunnut tietävän aika paljon Blochin tossumalleista! :)
  Oletko sattumoisin kokeillut Blochin Pro elastic mallia, niin että voisit kommentoida? Olen kyllästynyt malliin, jota olen jo kauan käyttänyt (Pump) ja haluaisin löytää uuden luottomallin. Ehkä vähän "siromman", kun tuo Pump nousee niin korkealle edestä. Blochit B-pohjalla istahtavat jalkaani täydellisesti ainakin kolmessa eri mallissa, joten ajattelin, että tuo pro elastic voisi myös toimia mahdollisesti..

  ReplyDelete
 15. Hei Siiri ja "P"!

  Olipas ovelaa kirjoittaa ihan pokkana "FINLAND" tilaukseen! Tosi hienoa että onnistui. Toisaalta, kai Porselli haluaa palvella kaikkia asiakkaitaan.
  :)

  Mä haluaisin tilata vielä toisen lämppärin, mustan tällä kertaa. Ja ale-tarjoukset on aina tosi houkuttelevia!

  ReplyDelete
 16. Blochin tossumallit?

  Joo, olen ostanut myös tuota Pro Elastic mallia, tosin väärää kokoa. 5 B on mulle liian kapea, tossut ovat käyttämättä. Muuten vaikuttaa ihan hyvältä tossulta, mutta mikään malli ei istu mulla yhtä kauniisti kuin Pump. Pumpissa on paras kantapään muotoilu ja tekee kauneimman nilkan kaaren. Vaiks just nyt mulla on vaihteeks Proform jalassa..

  Jos pitää ihonväristä (ballet pink tai flesh), niin se korkea etuosa ei niin erotu.

  ReplyDelete
 17. Hei tuohan oli ihan mahtava keino! Siis tilata Porsellista. Itse sain ohjeet Porsellista soittamalla ja kysymällä ja neuvoivat tekemään tilauksen e-mailitse. Kiva tietää, että noin voi tehdä - säästää todella paljon aikaa ja vaivaa ensi kerralla! Kiitos vinkistä! : )

  ReplyDelete
 18. Vielä kysymys Porsellista tilanneille. Eli kun merkitsitte "Finland" viestikenttään, minkä verran teille tuli postikuluja?

  Minun pitäisi tilata vähän lämppärivaatetta, sukkiksia yms. ja vertailen dancedirectia ja porsellia. Porsellilla on ehdottomasti edullisemmat hinnat, mutta postarit mietityttävät.

  Kiitos vielä Johanna ihanasta blogista. On mukava, kun kommenttiboksin keskustelu on niin vilkaasta (tyydyttää myös tanssiblogitarpeen päivitysten välissä)!.

  Oletko muuten tehnyt postausta venyttelystä? Jos et, sellainen olisi todella hyödyllinen ja mielenkiintoinen. Sinulla kun on tanssitaustaa pidemmältä ajalta, niin olisi hauska lukea mitkä venytykset yms. olet itse kokenut hyvänä.

  Mukavaa syksyn jatkoa ja tanssi-intoa!

  ReplyDelete
 19. Hei Ansku!

  Porselli-tilaajat varmaan vastaavat vielä.. Itse olen aina tilannut kimpassa, ja ystävä on sitten jakanut kulut meidän kesken.

  Sattumoisin kirjoitin juuri venyttelystä tuonne mun toiseen englanninkieliseen blogiin. Käypä lukemassa!

  Voisin kyllä tännekin väsätä jonkun postauksen.. Pitää vaan muistaa että työskentelen vain oman kroppani kanssa, enkä ole mikään liikunnan ammamttilainen. Sen kun sain sanottua, tiedän kyllä yhtä sun toista. ;)

  Kiitos Ansku kivasta palautteesta!

  ReplyDelete