12.7.12

Jasmiinin tuoksua

Meidän talon takana kasvaa iso ja upea jasmiinipensas, joka kukkii parhaillaan kuin viimeistä päivää. Tuoksu on niin huumaava, että voisin kylpeä siinä koko päivän! Tuoksua en saa pullotettua, mutta kuvan kävin ottamassa. Sitten keksin kokeilla picmonkeyn "texture"- sovellusta, siinä kun saa ladattua oman kuvapohjan toisen kuvan päälle. Valitsin kuvan meidän kevätnäytöksen kenraalista, tässä on niin harras tunnelmakin. Gisellen toinen näytös, kesäinen yö ja aavemainen metsä. Jasmiinin tuoksu ilmassa...


6 comments:

 1. Tosi kaunis kuva!
  Mulla oli sellasta kysyttävää, että voiko Footlightissa TÄYNNÄ-merkityille tunneille mennä kertamaksulla? kun ei voi mennä kiinniottamaan. Puolentoista tunnin jatko1 kuulostaa mahtavalta kun tunti on niin lyhyt aika! :P

  ReplyDelete
 2. Kiitos :)

  Kannattaa soittaa FL:n toimistoon. Jotkut baletti J1-tunnit eivät välttämättä ole tässä jaksossa täysiä. Moni myös lomailee parhaillaan, niin että tilaa voi olla siitä huolimatta. Ainakin perjantain J1 isossa Manskun salissa näytti sopivasti väljältä. Toivottavasti mahdut vielä mukaan! :)

  ReplyDelete
 3. Heippa!

  Pitääkin sanoa näin alkuun että kiitos ihanasta blogista, tän voimalla tämäkin pelkuri ilmoittautui vihdoin balettikurssille footlightiin (alkeet tietenkin). Ja koska olenkin vielä niin ulalla kaikesta, niin haluaisinkin kysyä, että millaiset vaatteet minun tulisi laittaa tunneille? Footlightin sivuilla toki on mainittu varusteista, mutta haluan varmistuksen. Eli pitääkö tosiaan olla trikoot (ja saako ne olla mustat) ja käykö treenipuvun sijaan toppi ja sortsit vai mitä häh täh? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtavaa! :))

   Trikoita suositellaan siksi että opettaja näkee paremmin sun jalat. Se on tärkeätä tekniikan kannalta. Sitä hyötyä ei siis kannata heittää hukkaan! Vaaleanpunaiset taikka valkoiset balettitrikoot eivät kuitenkaan ole meillä pakolliset. Se käyttää joka tykkää. Voit yhtä hyvin ostaa tavaratalosta mustat perus-leggarit, niitä mullakin on käytössä.

   Napakka toppi ja shortsit käyvät myös ensivarusteiksi. Balettipukua ehdit ostaa myöhemminkin jos haluat. Itse olen aina pitänyt pukua, se on vain niin helppo. Treenivaatteiden pitäis olla sellaiset etti niitten kanssa tarvitse häslätä tunnin aikana. Mukavat ja joustavat mutta vartaloa myötäilevät. Ei siis myöskään löysiä t-paitoja.

   Sen sijan tarvitset balettia varten pehmeät harjoitustossut. Etenkin jos olet menossa G:n alkeistunnille. Hän ei hyväksy sukkia laisinkaan (ellet ole ammattilainen).

   Kun menet sovittamaan tossuja, katso että tossut istuvat jalassa kuin sukat. Eri malleissa on eri leveyksiä, pyydä useampi jotta näet mikä sulle sopii parhaiten. Kantapään reuna ei saa painaa, ja varpaitten pitää olla suorassa. Mutta et myöskään halua liian väljää tossua, se rypistyy ikävästi kun ojennat varpaita. Ja tossut venyvät muutenkin vähäsen käytössä. Footlightin liikkeestä omat oppilaat saavat muuten 20% alennusta, joten kannattaa käydä siellä ensin.

   Joissain malleissa kuminauhat ovat valmiiksi ommeltu, mutta useimmiten pitää itse ommella toiset päät kiinni. Mun on pitänytkin tehdä siitä oma ohjepostaus.. Palaan siihen myöhemmin! Kun tossut ovat ommeltu, kiristä naru sopivasti, tee tuplasolmu ja leikkaa ylimääräinen pois. Jätä noin puolikkaan sormen verran jotta voit vielä tehdä säätöjä, mutta työnnä narut ehdottomasti tossun alle pois näkyvistä!

   Jos sulla on muita kysymyksiä, vastaan oikein mielelläni :)

   Delete
 4. Hei,

  tuoksu on jasmiinin, mutta pensas on jasmike, Philadelphus. :) Mukavaa kesää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos tarkennuksesta! On se vaan ihana pensas :)

   Delete