14.7.12

Tossuista asiaa

Baletin harjoitustossuista kysytään niin usein neuvoja että päätin lisätä blogiin oman sivun vain tossuille. Kirjoitin sinne kaiken minkä aloittajan tarvitsee tietää jotta pääsee alkuun. Blogin kansikuvan alta löytyy sivupalkki, klikkaa sinne! Meinaan tehdä lisää vastaavia sivuja, kunhan ehdin. Kärkitossuista olis varmasti paljonkin asiaa, ja haluaisin myös omistaa yhden sivun baletin aloittelijoille.  Ja sitä baletti-etikettiä on jo moni toivonnut! Joten olkaa linjoilla.. :)


9 comments:

 1. Hei! Nyt kun kirjoittelit tossuista, tuli mieleen sinultakin kysäistä; sattuisitko tietämään, voiko mistään hankkia aitoa nahkaa sisältämättömiä harjoitustossuja? Vegetaristina en enää käytä nahkaa, ja viime vuonna riipaisikin vähän sydäntä ostaa tavanomaiset, nahkapohjaiset tossut. Vaihtoehtoja ei kuitenkaan ollut, joten oli pakko joustaa. Viimeistään kun tulee aika hankkia toisetkin, olisi kiva olla perillä muista mahdollisuuksista - mikäli sellaisia on. :) Miljoonat kiitokset vastauksesta!

  ReplyDelete
 2. Hei!

  Grishko toimittaa tilauksesta joitain tossumallejaan vegaani-sopivana. Luulisi että joku suomalainenkin kauppa vois tilata ne valikoimiinsa. Mutta jos se ei onnistu, tilaa vaikka suoraan täältä:

  http://www.dancechoice.com/default.asp?mart=70

  Sun pitää vaan itse päätellä tossun sopiva koko sovittamatta, eli siinä on riskinsä..

  ReplyDelete
 3. Hankin tässä vähän aikaa sitten kärkitossut. Otin videolle kun sähelsin niissä hetken. Videota katsellessani oikein jäi hirvittämään, kuinka kärkitossuistakin voi saada taidetta aikaan... *.*

  ReplyDelete
 4. Heheh, mä olen ottanut samanlaisen videon joskus.. En tiennyt nauraako vaiko heittääkö tossut nurkkaan! :D Mutta kärkitekniikan oppiminen kestää aikansa, ei pidä turhautua jos ensiaskeleet ovat ns vähemmän taiteellisia.. ;)

  Tsemppiä!

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 6. Moi !! Sulla on tosi kiva blogi ..luen tätä melkee aina ku ehin ;D ja liityin jo lukijaks.
  Liity säki ihmeessä lukijaks mun blogille. Sen on vielä vähä alku vaiheessa.
  ilovedancinginmyheart.blogspot.com

  Ja muuten IHANA BANNERI!

  T.linda :--)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Linda!

   Kävin kattomassa sun blogia, ja hyvin olet jo päässyt alkuun. Viimeisin tanssikassi-postaus oli myös kiva - olet todella varautunut kaikkeen! :) Tulen varmaan jatkossakin lukemaan.

   Kiitos, halusin tehdä bannerin joka näyttää heti mitä mä teen. Kaikki kuvat on omia. :)

   Delete
 7. Hei!
  Paljonkohan noi harjoitustossut mahtavat maksaa? :D Voiko hankkia tavalliset sisä-kengät/ tossut (miksiköhän niitä kutsutaan) ja kiinnittää siihen ne kumilenksut? Ihan saman näköisiä on kun oikeatkin harjoitus tossut ja tulis halvemmaksikin mutta voiko näin tehdä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei!

   Ihan ekoille tunneille voit laittaa vaikka sukat tossujen sijan. Monet käyttävät sukkia senkin jälkeen, vaikka se ei aina ole suositeltavaa. Kun tehdään liikkuvia sarjoja, lattia voi olla liian liukas pelkissä sukissa. Ja tossut myös suojaavat paremmin varpaita ja jalkateriä. Tavalliset sisä/jumppatossut ovet kuitenkin tarkoitettu toisenlaiseen liikuntaan. Baletissa kiinnitetään paljon enemmän huomiota jalan, nilkan, jalkaterän ja varpaitten työskentelyyn. Jalan kaunis presentaatio on oleellinen osa baletin tekniikkaa. Tossun pitää tukea teknistä työstämistä ja näyttää myös hyvältä jalassa. Baletin pehmeät harjoitustossut eivät maksa sen enempää kuin laadukkaat sisätossut, hintahaitari on siinä 16-22 euroa.

   t. Johanna

   Lisää tietoa tossuista löytyy blogin kansikuvan alta: http://balettia.blogspot.fi/p/varusteet-tossut.html

   Delete