10.5.11

Terveisiä Saksasta!


Viimeiset kaksi viikkoa on tullut harrastettua tätä ei-tanssimista oikein kiusaksi asti.. Edellisen kerran olin tunnilla perjantaina ennen Vappua, sitten pitikin jo valmistella työmatkaa Saksaan josta tulin takaisin viime sunnuntai yöllä. Eilinen maanantai meni lähinnä torkahdellen matkalla töihin ja kotiin ja melkein vähän töissäkin. Heh. Jätin treenit suosiolla väliin. Mutta huomenna viimeistään on aika katkaista tämä turhauttava treenitaukoputki! Menen helpommalle J1-tason tunnille, ja toivottavasti saan jalat alle taas suht nopeasti. Ja mielellään ilman kolmen päivän lihaskrapulaa!  Taitaa olla kyllä turha toivo..

Työmatka onnistui silti yli odotusten. Asiakkaita riitti ja vaikka oltiin messuilla töissä klo 9.30-18, jäi kuiteskin illat vapaiksi. Sää oli ihan huippua, ekan päivän jälkeen tarkeni istua ulkona t-paidassa. Mittarikin hehkutti lauantaina jotain +26 astetta! Ruhrin alueella oleva Essen on muuten tosi kiva kaupunki, väkiluvultaan jotain Helsingin kokoa, ja viimevuotisen kulttuuripääkaupunkeilun jälkeen entistä ehommassa kunnossa. Vanha keskusta on pelkkää kävelykatua, joka kulman takana on kivoja aukioita, taidetta ja suihkulähteitä, vehreitä puita, istutuksia, kauppoja, terasseja, italialaisia jäätelöbaareja.. Ja paljon ihmisiä vaeltamassa kaupasta ja terassilta toiseen. Pahoittelen muuten omien kuvien puuttumista, mutta macbook ei tue työkännykän bluetooth-yhteyttä. En kyllä ottanut kuin muutamaa hassua otosta, kun en halunnut olla liian turistina liikenteessä..

Essenin paras ruokakokemus löytyi vaaleanpunaisen Grillo-teatterin takaa, pienestä luomuravintolasta nimeltä Seitenblick. Niin herkullista, runsasta ja tuoretta salaattia saa harvoin. Ja Saksassa oli sopivasti paras parsa-aika, tuoreena tosi herkkua. Jälkiruoaksi nautin kokonaisen kakun kokoisen mansikka-raparperi-tiramisun, voi miten hyvää.. Jostain syystä tarjoilija toi meille kysymättä kaksi lusikkaa, vaikka tilaus oli vain mulle! No, tarjosin kyllä työkaverille mutta tällä oli (onneksi) jo ähky, heh..

Kuva: Seitenblick
Messuilla ei ehditty pitää lounastaukoja, mutta sämpylä- ja kakkukärry kiersi kerran päivässä. Pakko sanoa että saksalaiset taitavat tarjoilun, kakkukin oli täyttä tavaraa, ihan taatusti voilla leivottua ja yksi pala ainakin puolen kilon painoinen. Torstaina saatiin luumu-strudel-piirakkaa, perjantaina Käsekuchenia (rahkakakkua), ja lauantaina omenapiirakkaa. Niin hyvältä kuin maistukin, kakut ja leivät ja suklaat ja namit ja oluet ja viinit - kaikki on kyllä mennyt suoraan reisiin ja takapuoleen. Kun ei treenaa ja silti herkuttelee yli päivän fyysisen tarpeen, sitä yksinkertaisesti lihoaa. Hieman ahdistaa pukea taas treenivaatteet päälle, mutta yleensä unohdan murehtia mahdollisia muhkuroitani viimeistään tangon puolessavälissä. Ylimääräiset kilot katoavat kuiteskin muutamassa viikossa. Etenkin kun taukoilu on nyt toistaiseksi loppu!

Miltä teistä tuntuu palata taukojen jälkeen tanssimaan? Kauankos kestää saada jalat taas alle?


P.S. Työmatkasta ei selvitty kokonaan ilman balettia (tai siihen liittyvää), mutta siitä meinaan kirjoitaa enemmän tohon toiseen blogiin. Pieni vihje tässä:

:)



15 comments:

  1. Kiva kun olet takaisin, oli jo ikävä! :)

    Saa nähdä kuinka tämä kesätauko vaikuttaa...syksyllä onneksi saan kolme viikkotuntia ja syvävenyttelyn jonka pitää opettajani. Lisäksi olen kuullut villiä vihjailua kärjistä.. Joudun muuten luopumaan ranskalaisen koulukunnan opettajastani ja jatkossa se on sitten vaganovaa :o

    Sekava kommentti, voin selventää sähköpostilla jos haluat ;)

    T: Anni

    ReplyDelete
  2. Hei Anni!

    Kiva olla taas täälläkin :) Hienoa jos saat syksyllä kolme viikkotuntia! Ja venyttelyt tanssiopen kanssa on just parasta. Mutta ikävä kuulla että joudut luopumaan hyvästä opesta :(

    Laita vaan tuleen lisätietoa sähköpostissa!

    ReplyDelete
  3. Hei taas!

    Ja terveiset myös Pariisista!

    Vaikka suurin suunnitelmin yritin mennä kahdelle tanssitunnille, niinhän siinä sitten kävi etten ehtinytkään. Viikko on lyhyt aika, varsinkin kun matka oli yhdistetty sosiaalinen&työ-painotteinen matka - 1,5 tunnin tunnit keskellä päivää olivatkin mahdottomia änkeä mukaan. Palaan ehkä vielä myöhemmin kesällä Pariisiin, ehkä sitten ehdin!

    Mutta vähän samoissa merkeissä baletti kuitenkin tuli mukaan kuvioihin kuin vihjeenä oleva kuva, jonka laitoit.. Menin ihan sattumalta balettitarvikeliikkeen ohi Rue de Vieille du Templella ja tottakaihan oli pakko kurkistaa sisään. Myyjätär oli oikein ystävällinen, ihastelin kärkitossuja ja kerroin että olen vasta vuoden päästä siinä vaiheessa, että alamme harjoitella niillä, mutta hän rohkaisi kokeilemaan miltä ne tuntuu. Löysimme sopivankokoiset ja kun nousin varpailleni, olo oli niin juhlava..ja ne tuntuivat todella mukavilta jaloissa!!! (yllätyin todella, odotin kipua) Tuntui kuin olisin voinut olla varpaillani vaikka kuinka kauan! Olen kuullut, että on todella vaikeaa löytää sopivia tossuja, joten ostin ne siltä seisomalta sitten. Ehkä eivät ole täydelliset sitten vuoden päästä kun jaloissa on lisää vahvuutta, mutta se hetki oli jotenkin niin hieno, että tuntui oikealta ostaa ne juuri nyt, juuri Pariisista.

    Mutta - sairasloman ja matkan vuoksi treeneissä oli 2 viikon tauko, mikä tuntuu todella pitkältä. Eilinen tunti oli yllättäen muuten ok, yleensä tauon jälkeen on tuntunut että keho jäykistyy äkkiä, mutta nyt tuotti päänvaivaa enemmänkin uuden sarjan aloitus.. Matkan jälkeinen väsymys ja aivotyöskentely ei ole paras yhdistelmä. Mutta ilo siitä että pääsee taas tunneille on ylittää kömpelyyden harmituksen. : )

    T. Iina

    ReplyDelete
  4. ...siis ilo siitä että pääsee taas tunneille ylittää kömpelyyden harmituksen..

    ReplyDelete
  5. Kivan näköiset tossut!!! :D

    ReplyDelete
  6. Onnea uusille tossuille! Meillä oli muuten perjantaina G tuuraamassa selkäkipuista M-P:a, yhtä aikaa pieni harmitus ja superiloinen yllätys! Muitakin ilon aiheita tuntuu riittävän melkein joka treenikerralle: viikko sitten sain vahingossa onnistumaan yhden kunnollisen tuplapiruetin, alan pikku hiljaa muistaa en dehors ja en dedans -systeemit (miten se voikin olla välillä niin vaikeaa? Tulee ihan retardi olo...), saan jo melkein spagaatin toiselle puolelle (venyvyyteni on aina ollut ikiroudassa) ja tällä viikolla tehtiin C:n tunnilla kiva pieni "joutsenimprovisaatio". Kyllä baletti on vaan parasta. :)

    ReplyDelete
  7. Hei Iina!

    Pariisi oli varmaan ihana tähän aikaan vuodesta :) Ja mikä kohtalon sattuma että balettishoppi osui kohdalle! Kuvittele, mulle kävi ihan sama juttu, paitsi että liike oli peräti mun hotellia vastapäätä. Mutta Pariisi kuulostaa kyllä hieman hohdokkaammalta kuin Essen.. Voin just kuvitella miten hienolta on mahtanut tuntea :)

    Ja kyllä sun kannatti ostaa ne tossut, vaikka ne nyt odottavatkin vielä vuoden verran kaapissa. Hyviä, siis omaan jalkaan sopivia tossuja voi olla todella vaikeata löytää. Riippuu tietenkin omasta jalasta, toisilla on vain "helpompi" kinttu ;)

    Sovituksessa ei tietenkään saa tuntua kipua, mutta tanssiessa voi olla siitäkin huolimatta alkuun aika epämukavat oltavat. Sovititko muuten pehmusteilla vai ilman? Jos tossu on passeli ilman, varaudu teippaamaan varpaita. Ouch-pouch ei välttämättä mahdu enää kengän sisään. Mutta, kuten jo kirjoitit, ajankohtaista vasta vuoden päästä.

    Et muuten kertonut minkä merkkiset ja kokoiset ostit?

    ReplyDelete
  8. Niin ja hyvä homma Iina kun pääsit takaisin tunneille - sulla on oikea asenne!

    Mä aika usein turhaudun mun taukojen jälkeiseen kömpelyyteen, harmittaa kun esim nopeus tai pomppu on kadoksissa tai koordinaatio hakusessa.. Tuntuu siltä että ollaan taas menty askel taaksepäin. Tosin sekin on yksilöllistä ja muuttuvaa - ammattilaiset huomaavat eron vielä nopeammin! M-P kertoi viimeksi että hän oli aina maanantaisin turhautunut omaan tekemiseensä, kun oli ollut peräti yksi päivä tanssimatta!

    Ei kai tässä auta muu kuin takaisin ratsun selkään. Tai siis tossujen kärjille :)

    ReplyDelete
  9. Iepukka: Kiitos! Onhan ne kauniit :) Katsotaan sitten miten toimii tunneilla.. Tarttisin näihin ohuemmat pehmusteet, mutta ilmankaan ei oikein voi mennä.

    Parasta että näissä on todella lyhyt boksi mun friikkimäisen lyhkäisille varpaille. Pääsen jopa huonommalla oikealla jalalla boksin yli! Mun nykyisissä tossuissa (Serenade) se pitkä kotelo tahtoo painaa vähän taakse, mutta käytän kyllä nekin loppuun.

    Ai niin, piti paljastaa vasta toisessa blogissa, mutta nämä ovat merkkiä Bloch, mallia Jetstream ja kokoa 5,5 C.

    ReplyDelete
  10. Hei Anna!

    Jep, kuulin että G oli sijaistamassa omaa sijaistaan! Ja vaikka tykkään hirmuisen paljon Gabrin tunneista, tarkoittaa se kuitenkin että M-P on silloin liian selkäkipuinen opettaakseen. Ja se on todella ikävää :( Toivotaan että hän paranee ja kuntoutuu pian!

    Miten muuten porukka suhtautui? Siis ne jotka ei ennestään tunne G:tä? Mä olen muuten jo ilmoittautunut ekan jakson kaikille G:n tunneille (siis vain mun oman tason J2). Kolme tuntia viikossa, jee :)

    Onneksi olkoon onnistuneesta tuplasta! Mahtavaa :) Hei, yksi hauska muistisääntö menee näin: en dehors - out of the door! Siis en dehors lähtee poispäin tukijalasta ja en dedans tukijalan suuntaisesti. Baletti-ranskassa en dehors tarkoittaa myös aukikiertoa, vink vink ;)
    Mutta muistan liiankin hyvin että olin alussa aina sekasin suunnista ja jaloista!

    Venyvyys todella paranee vielä aikuisenakin kun vain näkee vaivaa. Jatka samaan malliin, älä riuhdo, revi tai ole liian kärsimätön, niin hyvää tulee. Mä olen onnistunut venäyttämään takareiden kahdesti(!) kun olin liian innokas! Mutta olen kyllä nyt paljon notkeampi kuin alussa.

    On se baletti ihanaa, jep :)

    ReplyDelete
  11. Hei taas!

    Tossutietoja: Repetton Julieta-malli, L-leveys ja kokoa 37(eli 4½). Kenkäkokoni on yleensä 36-37. Myyjä ihmetteli kovasti, että leveä box oli paras, koska jalkani näyttää lepoasennossa tosi kapealta. Mutta kun laitan painoa jalalle, se aukeaa räpylämäiseksi..heh, ehkä siksi tasapainoni on aika hyvä. Jalkani malli on egyptiläinen, mutta muuten jalkani muodosta en osaa sanoa (kaaresta ym).

    Myyjä kysyi aionko käyttää pehmusteita tossujen kanssa ja kertoi, että useimmat tanssijat käyttävät - joten sovitin suoraan ouch pouchien kanssa. Kun kokeilin myöhemmin ilman, sattui ihan pirusti, eli ei toimi ilman pehmusteita.. Mutta tosiaan pehmusteiden kanssa ovat hyvät. Seistessä tossu tuntuu todella napakalta jalassa, sekä box, että pituus. En pointe tossu tuntuu kantapään kohdalta vähän löysältä, voisi olla ehkä hivenen pienempi, koska joudun kompensoimaan hieman kiristämällä nyörejä. Mutta tosiaan seistessä jalkapohja lattialla, ei voisi olla pienempi.

    Siellä ne odottavat - ei kaapissa, kun ovat niin kauniit - vaan seinällä koukussa, kunnes on niiden aika! : )

    Tulipa taas pitkä sepostus, en näemmä osaa kirjoittaa lyhyesti! Sori!

    T. Iina

    ReplyDelete
  12. Sulla oliki herkullinen matka. Niin että ostitko uudet kärkkärit sieltä?

    ReplyDelete
  13. Juu, pelkkää herkuttelua koko reissu. :) Tossut ostin sieltä, liike sattui olemaan ihan hotellia vastapäätä. Aina pitää tsekata kaikki vastantulevat kaupat, jokaisessa on jotain eri malleja ja kokoja!

    ReplyDelete
  14. oioi mitkä kaunokaiset :) Lisää kuvia noista, ennen ja jälkeen murtamisen, nauhojen ym. tuunauksen vaikkapa? Sellainen tossun elinkaari-postaus, käyttämättömästä kuolleisiin? Olisi tosi pop :)

    Ja porukka tykkäsi Gabrin tunnista viime perjantaina tosi paljon, oli juui sopivan tasoinen(ehkä loppua kohti meni itselleni vähän liian haastavaksi hyppyineen ym) ja tuli paljon korjauksia. Jos rahatilanne ja kesän aikataulut antavat periksi voisin ehkä ilmoittautua yhdelle G:n tunnille kesäksikin! Nyt olen varmaan vielä 1-2 viikkoa vielä ihan toipilaana kun on allergia medit päällä :(

    Niin ja en tiedä oletko tutustunut picnik.com- muokkaussivustoon mutta siellä saa ilmaiseksi tehtyä kuvista mm. kollaaseja ym. muokkauksia, itse tykkään ainakin paljon! Kantsii käydä testailemassa, vaatii vain rekisteröitymisen :)

    Viikonloppuja!

    ReplyDelete
  15. Hei Kris!

    Juu, tosi hyvä idea toi elinkaari-postaus! Nyt on kyllä vähän ongelma. Jostain ihmeen syystä tossut eivät istu niin hyvin kuin Saksassa - ihan kuin mulla olis eri kokoinen jalka? Sovitin kyllä sielläkin pehmusteiden kanssa, mutta jossain 30. tossuparin kohdalla on tainnut mennä aistimukset sekasin. En tiedä saanko näistä käyttökelpoiset, tuntuu että tarttis olla puolta kokoa pidemmät. Pahimmassa tapauksessa tänne ilmestyy vielä "myydään"-postaus :P

    Kiva että tykkäsitte myös Gabrin tunnista :) Hän muuten opettaa just sen kesän ensimmäisen jakson, tai siis luulen että hän lähtee Jussin jälkeen lomalle niin kuin viimekin kesänä. Footlightin lukkari kai vielä päivittyy. Eli kantsii ottaa nyt se torstai 90 min J1. Kesällä J2 tunnit tapaavat olla vaikeimpia, mutta ei mikään estä kokeilemasta!

    Me tehtiin ilmeisesti samaa tuntia eilen, mutta mulle hypyt oli tällä kertaa se helpompi juttu. Sen sijan echappeet oli ihan hukassa, jotenkin toinen jalka ihan löysä! Siinä kun G korjas mua, ihan kui en olisi tehnyt niitä ikinä M-P:n tunneilla. Vähän nolotti :P Tunti oli muuten musta vähän helpompi, tai ehkä se olikin just sopiva taso. Kaipasin silti niitä hitaita killer-releveitä tangossa, ne kun mennään ylös ilman pliétä, rullaamalla. Mä oikeasti tarvin sen esi-työn, ennen kuin jalat tajuaa että hei, meillä on kärkkärit! :)

    Se picnik.com on hyvinkin tuttu, mulla on itse asiassa se maksullinen versio (jotain 5 dollaria /kk) käytössä. Se on tosi kiva!

    Mietinkin missä olit eilen - toivottavasti sun vointi kohenee pian! Nähdään sitten kai ensi viikolla.. G pitää myös silloin tunnit, ja M-P tulee ehkä, siis iso ehkä, vielä opettamaan yhden tunnin ennen kesää. Ja sit tietenkin jo elokuun puolessavälin. Pitäis kai laittaa hänelle kiitoskortti jos ei nähdä..

    Mukavaa viikonloppua!

    ReplyDelete