7.7.11

Päivittäinen balettiniOlin oikeasti jo unohtanut minkälaista on treenata balettia päivittäin. Se on nimittäin mahtavaa! Kaikki alkaa sujua paremmin, kroppa tietää mitä sen pitää tehdä - ja se tykkää siitä! Kesälomalla on tässä toki oma osuutensa, en tiedä olisinko yhtä energinen työviikolla.. Mutta nyt musta tuntuu että mun on ihan "pakko" saada lisää tunteja myös kesän jälkeen! Jos pääsis edes neljä tai peräti viisi kertaa viikossa, se olis ihanaa. Jonkun mielestä voi tuntua hullulta laittaa niin paljon aikaa "johonkin harrastukseen", mutta tanssijat tietävät että siinä on kyse paljon enemmästä. Tanssi vie mukanaan, ja tanssi todella palkitsee tekijäänsä!

Toinen asia mikä ajaa mua just nyt hakemaan lisää, on se että en tästä nuorru yhtään.. Vaikka saatan näyttää 10 v nuoremmalta (kiitos sulle, joka viimeksi arvioit väärin), ja kroppakin on paremmassa vedossa kuin 25-vuotiaana - niin parhaita vuosia tässä tanssitaan alta pois. Tiedän kuitenkin, että pystyn edelleen kehittymään teknisesti, ja myös kasvamaan tanssijana. Rauta on kuuma! Eikä tämän mimmin vauhti vielä hiljene :)

6 comments:

 1. Mun mielestä on elintärkeää että ihmisellä on elämässä jokin intohimo, ja tanssi ei voi olla siitä huonoimmasta päästä! Jos ajattelee, että käytät tanssitunteihin, matkoineen, viikossa ehkä viitisentoista tuntia, niin monihan tuijottaa telkkaria kevyesti sen verran. Kumpi sitten on hullumpi vaihtoehto? No, me tanssiin hurahtaneet tiedämme kyllä vastauksen :D

  Mulla oli tuossa alkukesästä kolmen viikon tauko tanssitunneista, eikä musta tuntunut yhtään siltä että mulla olisi ollut yhtään enempää aikaa käytettävissäni. Päin vastoin, olo oli jotenkin vetämätön ja saamaton, en saanut sitäkään vähää kotihommia tehtyä kuin tavallisesti kun vaan venytti ja vanutti. Nyt kun käyn taas tunneilla, olo tuntuu hyvältä ja energiseltä.

  Niinhän se on, että vaikka aikaa ei ole loputtomasti, nyt sitä vielä on, ja juuri nyt on syytä käyttää se hyvin. En usko että kukaan vanhana katuu että olisinpa elänyt vähemmän ja katsonut enemmän telkkaria :P

  ReplyDelete
 2. Aah, on niin kade! Etenkin lomasta, jota mulle ei ole suotu kyllä ollenkaan.

  Neljä-viisi kertaa viikossa tanssia olisi kyllä aivan uskomattoman ihanaa; suurin ongelma omalla kohdalla on se, että nähtävästi palaan syksyllä takaisin koulunpenkille, enkä oikein vielä tiedä, mistä revin rahat tanssiin. :/ Sen siitä saa, kun on liikaa intohimoja ja kiinnostuksen kohteita.

  ReplyDelete
 3. Aija, puhut taas asiaa! Enpä usko minäkään että haikailisin vanhana katsomattomien tv-sarjojen perään.. Luin jostain Gloria Steinemin sitaatin kirjoittamisesta, ja korvasin sanan "writing" with "dancing":

  "Dancing is the only thing that, when I do it, I don't feel I should be doing something else."

  ReplyDelete
 4. Hei Heini,

  onpa kurjaa, ettei yhtään lomaa :(
  Toivottavasti saat kesästä jotain rentoutusta töistä huolimatta!

  Se on todella vaikeata sovittaa opiskelijan budjetti yhteen tanssiharastuksen kanssa! Kun vanhemmat eivät maksa enää tunteja, ja raha pitäisi riittää ihan elämiseen.. Ja sit kuitenkin ollaan vielä nuoria, ja olisi paras aika tanssimiseen!

  Yliopistoliikunnalla on myös tanssitunteja tarjolla, mutta se ei lohduta ammatillisia kouluja käyviä :/

  Joskus joutuu tekemään valintoja, luopumaan monesta että saa yhtä. Kun mulla oli tiukka budjetti, kävin kyllä treeneissä mutten ostanut uusia vaatteita, tai paljon muutakaan.. Ja onneksi sain toisinaan jouluna ja synttäreina tunteja lahjaksi :)

  Toivottavasti saat jatkossakin tanssia!

  ReplyDelete
 5. Joo, kyllä on pakko jokin keino keksiä, että saa tanssia. Kun nyt kerran on taas sen makuun päässyt, niin en kyllä halua päästää siitä kiinni. :) Eiköhän se tästä.

  ReplyDelete
 6. - ei _kiinni vaan irti_. Ajatukset jossain muualla. :)

  ReplyDelete