25.4.11

Aamun aikainen

Juuri kuulin tanssikamultani että vakiopettajani Gabriella palaa äityislomaltaan jo takaisin opettamaan - tosin hän käy sijaistamassa vain ensi viikon tiistain (26.4.) ja torstain (28.4.) aamutunnit (klo 10-11.30). Vähänkös harmittaa etten itse pääse! Sen jälkeen kun vaihdoin vuoden alusta uusiin työtehtäviin ovat iltavuorot jääneet pois, eikä ole mitään mahdollisuutta päästä aamuisin treenaamaan. Muuten kuin lomilla siis. Olen kuitenkin aina tykännyt tanssia heti aamulla, eikä siksi että treenit olisivat pois alta ja päiväjärjestyksestä. Vaan siksi että se on ihana päivän aloitus! Etenkin jos ei ole kiirettä töihin, ehtii rauhassa venytellä, suihkutella ja mennä suoraan lounalle. Ja hyvässä lykyssä olen samana päivänä mennyt vielä uudestaan iltatunnille.

Seuraava video on Bejart Ballet Lausannen aamutunnilta.. Meinasin kyllä tippua tuolilta kun katsoin tätä. Mielettömän upeita tanssijoita! Ja katsopa tarkkaan miten eräskin ballerina tekee keskellä developpéta..


Ihmettelen kyllä että kesällä ei ole aamutunteja tarjolla. Opistollakaan (HTO) ei ole kuin yksi, ja se on alk2/J1 tasoa. Toista oli vielä viime vuoden kesänä, jolloin itsekin vielä pääsin. Oikeasti, on aivan mahtavaa että treeneistä voi lähteä suoraan rantsuun ja jos tykkää, niin laiskotella vaikka koko loppupäivän :)  Pitääpä muuten kysyä josko Tanssivintillä on aamutunteja, siellä on kesäisin tehty joskus jotain poikkeuksia - vaikka nettisivuilta on usein turhaa hakea ajankohtaista infoa! No, mä en pääsis kuitenkaan kuin lomilla. Enkä edes tiedä vielä missä vietän koko kesäni. Helsinki on tosin ihana kesäkaupunki.. 

Tajusin just että tällä viikolla mulla on todella lyhyt kolmen päivän työviikko, koska pidän perjantaina lomaa. Itse asiassa on vielä noita pitämättömiä lomapäiviä lisää, ja ne pitäisi oikeastaan käyttää huhtikuun loppuun mennessä.. Taidanpa huomenna kysyä pomoltani josko voisi ottaa vielä sen torstainkin. Kunhan ei ole liikaa ruuhkaa, ketään työkavereita ei ole poissa ja saadaan kaikki kuntoon ensi viikon työmatkaa varten. Senkin takia olisi kiva saada tästä viikosta tanssintäyteinen, sillä tulevan messumatkan takia jää taas parhaat baletit välistä. Olen silti innoissani, on tosi kiva päästä tekemään töitä Saksassa! 

Googlasin jo mitä Essen:in kaupungilla on tarjottavana, ja enpäs tiennytkään että se on varsinainen tanssin kaupunki! Siellä on yksi Saksan top5 balettikouluista (sisäoppilaitos), ja lisäksi kaksi muuta ammatillista korkeakoulua. Lisäksi on tanssiryhmää, balettia, Aalto-teatteri, ja jokunen koulukin. Oli tietenkin pakko tsekata josko ehtisi siellä edes yhdelle tunnille.. Mutta kun olen töissä kl 10-18, se rajaa vaihtoehdot aika vähiin. Ja toisin kuin täällä tai esim Berliinissä, iltaisin ei ollut mitään jatkotason tuntia klo 18.30 jälkeen. Yhden aikuistunnin bongasin, ja se taitaa olla jonkinlainen alk2-J1. Jos vain ehdin, meinaan kokeilla! Aamutunteja olisi muuten sielläkin ollut tarjolla, ja vieläpä joka päivälle. Huokaus..


Kuva: luultavasti Daphne Bougiasi (Bejart Ballet), valokuvaaja tuntematon. Laitoin sen tähän kun siinä on sitä aamuruskon valoa ja tunnelmaa..

4 comments:

 1. Kiitos taas monista kivoista ja hyödyllisistä postauksista!

  Minäkin kävisin mielelläni aamutunneilla! Kesällä paras aika olisi varmaan klo 11-12, koska lomalla ei tule herättyä kovin aikaisin ja suoraan sängystä ei ole ehkä eleganteimmillaan... Pääsisin myös ti ja to aamutunneille, mutta en ole todellakaan vielä J2-tasolla, joten väliin jää minultakin. Tänään ei ole tietenkään tunteja, eli missaan tällä viikolla lempituntini (C:n perustaso), mutta ehkäpä palkinto odottaa perjantaina, sillä nyt pääsen vihdoin loppukevääksi M-P:n alkeistunneille! Olkootkin täynnä, niin yritän käyttää muutaman kertyneen korvaukseni niihin. Odotan jo innolla!

  Kysynpä sulta vielä sellaista, että tiedätkö mikä auttaisi kramppaavaan pohkeeseen, kun kyseessä on vain toinen jalka? Vettä voisin juoda enemmänkin ja ehkä jotain magnesiumiakin kokeilla, mutta kaipaisin venytyksiä tai muita harjoituksia. Tavallinen pohjevenytys portaan päällä tai varpaat seinää vasten ei tunnu auttavan, eikä myöskään se kolmion muotoinen venytys kädet ja jalat lattiassa (vaikea selittää). Vasen pohje kramppaa siis lähes aina, kun tehdään yhden jalan releve, muuten toimii normaalisti. Vasen jalka on kaikin puolin mulla jotenkin tosi outo ja jäykkä, ehkä se on joku kokonaisjäykkyysjuttu. Ärsyttävää joka tapauksessa.

  ReplyDelete
 2. Hei Anna!

  Tosi kivaa että pääset vihdoin perjantaisin :) Vinkiksi sen verran, että ole ajoissa paikalla, ja yritä saada paikka lähempänä opea (älä siis mene sinne kauimpaan nurkkaan!).

  Siitä kramppaavasta pohkeesta.. otan osaa, mulla on just samanlainen! Viimeksi kun olin tunnilla meinasin saada krampin joka kerta kun olin relevéssä. Taisin saada jostain hyppysarjasta spasmin sinne, ja nyt se herää joka kerta :P

  Mutta takaisin sinun pohjeeseen: yksi ongelma voi olla ettet ole kunnolla ylhäällä.. Jos demi-pointe jää vajaaksi, tai et vedä itseäsi riittävästi ylös kohdistuu liikaa jännitystä pohjelihakseen. Kannattaa katsoa peilistä onko se vasen puoli erilainen kuin oikea.

  Miten päästä kramppauksesta eroon? Ihan alkuun älä tee tunneilla releveta, tai ainakin vähennä. Sanot vaan opelle että sulla on paha pohjejumi päällä. Jatka venyttelyä, mutta hiero pohjetta pehmeäksi ennen. Voisit myös kokeilla lämpgeeliä pohkeeseen ennen tuntia ja ennen venyttelyä. Noi sun venytkset kuuostaa ihan sopivilta, mutta voit kokeilla kans istua lattialle, jalat suorina eteen ja sitten venytät varpaita kädellä kohti itseäsi. Yksi jalka kerrallaan. Joku vyö/liina auttaa myös, tarkoitus ei ole köyristää selkää.

  Vesi on kyllä ihan ehdoton! Juo pitkin päivää, niin että ainakin litra on kulautettu ennen tuntia. Jos menet jo janoisena tunnille, ei hyvä. Suosittelen magnesiumia lisäksi, sekä banskun että pillerin muodossa.

  Vaikuttaa vähän siltä että sulle olis jäänyt joku jumi sinne pohkeeseen.. Urheiluhieronta voisi auttaa avaamaan sen. Ärsyttävää kyllä, mutta lihaksen saa kyllä kuntoon! Tsemppiä :)

  ReplyDelete
 3. Kävin viime kesänä muutamilla Gabriellan aamutunneilla ja tykkäsin kyllä tosi paljon! Harmi, jos niitä ei ole tänä vuonna... Toisaalta mietin vielä vähän, että menisinkö tänä kesänä HTO:lle vai Footlightille. HTO:lla olisi enemmän tuntivalikoimaa, mutta ne tunnit on aina niin täynnä ja Footlightilla on kuitenkin niin kivat salit ja tietenkin G opettajana! :) Katsotaan nyt miten saa mahdutettua tanssia muihin aikatauluihin.

  Ihana video muuten! :)

  ReplyDelete
 4. Hei E!

  Olen katsonut molempien koulujen tarjontaa, ja ajattelin itse ottaa jossain välissä perjantain tunnin sieltä HTO:sta. Kaikista opeista en ole niin super innoissani, mutta kesällä se ei ole niin nuukaa.. Olen kuitenkin myös ilmoittautunut jo kaikille G:n J2-tason tunneille, sen verran kova hinku sinne on!

  Kuten jo sanoitkin, salit ovat kivoja ja sinne mahtuu paremmin. Ja Gabrilta saa kunnon opetusta, paljon korjauksia ja tsemppiä. Ei ollut tarkoitus laiskotella tänä kesänä :)

  Niin, eiks toi video ole ihan mieletön! Siitä on tulossa joku pidempikin versio.. Sen kyllä haluan kotiin! Ja kiitos kommentistasi :)

  ReplyDelete