5.4.11

Puutteessa..

Sitä tietää että on pahasti puutteessa kun kaikenlaiset tangot balettisalien ulkopuolella alkavat kiinnostaa siinä mielessä..

 

Työkeikka Jyväskylässä osoittautui lopulta rankemmaksi kun olin odottanut, vaikka sainkin tavata paljon uusia ja mielenkiintoisia ihmisiä. Päivät vaan venyivät tosi pitkiksi, ensin tehtiin myyntityötä tauotta ja sitten oltiin vielä edustamassa iltamyöhään. Hotellin sauna-osastosta ja pore-altaasta ehdin vain haaveilla.. Venyttelyt jäivät, jos ei lasketa yhtä kertaa sängyn päällä - joka oli muuten 4 x leveämpi kuin omani. Olin käymässä työkaverin huoneessa yömyssyllä (eka oma hetki koko päivänä), pomppasin sängylle ja kiskoin saman tien jalan korvani viereen. Tässä voisi olla tuhman tarinan alku, mutta mainittakoon että työkaverini (siis nainen) istui samaan aikaan tuolilla ja olimme kumpikin täysissä pukeissa. ;) Huvitti vain nähdä kaverini ilmeen kun hän nauroi siinä epäuskoisena kroppani asentoa - uhkasi kutsua ambulanssin paikalle! Heh.. Hän kyllä tietää että harrastan tanssia, mutta ei ole tottunut siihen että tanssijat ovat aina venyttelemässä tai harjoittelemassa jotain.

Sunnuntaina ehdimme just purkaa messuständin, pakata 8 rullakkoa ja sitten juosten hotelliin ja juosten junalle. Joka oli tietenkin myöhässä joka välissä. Ennen Keravaa juna pysähtyi keskelle-ei-mitään, odottamaan vapautuvia raiteita. Läksin etsimään vessaa, joka sekin oli tietty varattu. Mutta mikä sopiva tanko ikkunan alla, ja tilaa tehdä vaikka mitä! Oikeasti, mun käsi laskeutui ihan itsestään sille tangolle! Jos ei olisi ollut suora näköyhteys viereiseen osastoon.. Tein silti vaivihkaa muutamat tendut, ja jos junassa olisi ollut muita tanssijoita, se tanko olis ollut käytössä koko matkan :D

Oli sitten pakko päästä eilen balettiin, vaikka olin reissusta kotona vasta yhdeltä yöllä. En mä nyt voi ihan jokaista vastaantulevaa tankoa mennä hiplaamaan..


Oikea tanko.. Ja tätä ollaan muuten tehty pointe-tunnilla: relevé ja jalka tangolle (jambe sur la barre), siitä sitten venytykset eteen, taakse, jalka edessä, sivulla, takana. Ja kruununa jalka käteen (talon a la main), ja venytys ylös eteen. Kärjillä kaikki. Huh, miten se näyttääkin niin helpolta! Ja on ihan muuta :)

9 comments:

 1. Heippa Johanna!
  Mä tässä mietin että kun Dance Direct on punnissa että paljon olis esim £3.50 euroissa? Jos sattusit tietää. Ja mitä maksaa postimaksu? Onks ne ihan laadukkaita tuotteita? Ootko koskaan tilannu sieltä mitään? Sori kun kyselen mutta oon niin innostunu baletista että sain kaks mun läheistä ystävää innostumaan tästä ja mä saatan kirjottaa jatkossa monikossa.
  Ja täst lähtien en oo JNe vaan JNM :)
  T: JNM

  ReplyDelete
 2. Enpäs ole Johanna mutta vastaan^^ Olen itse tilaillut sieltä pari kertaa ja ihan laadukkaita tuotteita ne on, samoja mitä myydään esim. piruetissa ja muissa tanssikaupoissa :) Postimaksua en muista mutta ihan kohtuullinen sekin oli ja tullimaksujaan ei tule kun eu-maasta tilaa!

  Punnat saa muuten kätevästi euroiksi esim. alla olevassa osoitteessa, laittaa vain british pounds to euro

  http://www.x-rates.com/calculator.html

  £3.50 on siis noin 4 euroa :)

  ReplyDelete
 3. ja Johanna, hihittelin eilen yöllä yliväsyneenä tolle puutteessa-jutulle vaikka kuinka pitkään :D Halvat huvit ;P

  ReplyDelete
 4. No hei JNM :)

  Kuten Kris jo kertoi, dance directin tuotteet ovat todellakin laadukkaita. Olen tilannut sieltä yht 4 pukua, sukkiksia, kolmet tai neljät tossut.. Useimmiten tilaan tanssisiskon kanssa niin voi puolittaa rahdin (9 puntaa). Ja kannattaa tietenkin tilata kerralla enemmän.

  Tosin ihan ekat tanssivarusteet kantsii kyllä sovittaa ja ostaa kaupasta. Trenivaatteissa koot ovat vähän erit kuin normaalisti. Mulla on esim naisten vaatteissa koko 36-38 (tai S), mutta treenipuvuissa kokoa M. Sukkahousut ovat yleensä kans mitoitettu tosi pieniksi. Ja tossuja ei pidä ostaa netistä lainkaan ellei tiedä tasan tarkkaan oman mallin + koon.

  ReplyDelete
 5. Kris, mä kirjoitin ton jutun niin yliväsyneenä että hihittelystä ei tullut loppua lainkaan. Meinasin tehdä vielä tuhmemman version, mutta oli pakko siivota vähän!

  Joo, on mullakin halvat huvit ;P

  ReplyDelete
 6. Mä kanssa nauroin kirjoituksesi alulle makeasti. :)

  Olen itse ostanut Dance Directilta myös pukuja, itselleni kaksi ja tyttärelleni 2, yhden lämppäriasun, DVD:tä 2, ja varvasteippiä sekä kärkkärin pehmusteet. Hinnat ovat tosi paljon edullisempia kuin Piruetissa, ja laatu hyvä.

  Jotakin osamistani tuotteista löytyy kuvina blogistani:
  http://aikuisballerina.blogspot.com/
  (kirjoitelen tuota ihan huvikseni silloin tällöin, en ole varsinaisesti mikään blogi-mestari..)

  ReplyDelete
 7. Hei Maarit!

  Toi alku oli ehkä vähän enemmän aikuiselle naiselle suunnattu.. ;)Siis aikuiselle baletin harrastajalle tietenkin! :D

  Sähän ootkin shoppailu ahkeraan :) Kävin katsomassa niitä kuvia, ja tykkäisin myös siitä lämppäristä! Ja hei, mulla on myös tuo sama Video Dictionary of Ballet. Se toimii, vaiks on vanha. Sitä ei vaan voi katsoa yhteen putkeen. Ja se täti joka lausuu aina ne ranskankieliset nimet siinä välissä, kuulostaa aika pelottavalta.. heh.

  Muuten, olisin kommentoinut suoraan sun blogiin -mutta missäs sun kommenttiboksi on? Voisitko lisätä sen?

  Niin, ja kiva blogi sulla :)

  ReplyDelete
 8. Moi,

  En oo lisännyt kommenttiblogia, en ole osannut. Täytyypi koettaa josko saisin sen aikaan.. :)

  ReplyDelete
 9. Hei Maarit :)

  Mene sun blogin DESIGN-sivulle, klikkaa BLOG POST-osion sinistä edit-linkkiä. Sitten rasti ruutuun kohtaan kommentit. Voit samalla myös säätää kuinka monta postausta lukija näkee kerralla. Kolme on yleens hyvä, muuten sivun lastaus voi kestää..

  Voit kokeilla erilaisia juttuja ja esikatsella ennen kuin tallennat. Ja senkin jälkeen voi aina korjata / palata vanhaan.

  Toivottavasti tästä oli apua :)

  ReplyDelete