13.4.11

The Black Schwein and Other Drama

Hesarin lukijat olette vissiin jo nähneet tän päivän sarjiksen, mutta mun oli ihan pakko laittaa myös tänne omaan blogiin! Oisko eka kerta kun balettia on Viivi & Wagnerissa? Ja jos vika puhekupla ei ihan auennut, "schwein" on "sika" saksaksi. Schwein, swan.. Heh heh, mua naurattaa tämä vieläkin :D Joo, mulla on aina ollut halvat huvit.

Toinen piirretty balettiherkku mikä tuli hiljattain vastaan on tämä Juan Carlos Lopezin lyhyt animaatio. Se ei kyllä enää naurata, mutta on niin koskettava että jakoon myös:


Pas De Deux - Vancouver Film School (VFS) from Vancouver Film School on Vimeo.

Tässä tämä lyhyt postaus. Nyt mun on ihan pakko venytellä kaikki kireys pois ja mennä kerrankin ajoissa nukkumaan. Ei siis twiittailua yömyöhään! Piti tänään jättää baletti väliin kun oikea nilkka taas ärähti. Harjoittelin maanantaina kotona yhden jalan nopeita releveitä (pliestä), siis ihan pehmeillä tossuilla, mutta jotain tein väärin - yhtäkkiä sattui ihan pirusti. Voin kuitenkin kävellä ihan normaalisti ja juostakin ja tehdä relevét - kunhan ei just osu siihen minimaalisen pieneen virheasentoon. Se on vanha vaiva, viimeks sama juttu vuosi sitten kun valmisteltiin kevätnäytöstä. Ärsyttävää! Ja just kun toinen nilkka rauhoittui.. Se taas ärähti kun yritin liikoja pointe-tunnilla. Vasen jalka kun on mun hyvä jalka, ja tahdon ottaa aina siitä koko ilon irti. Nyt pitää olla kuitenkin tarkkana, en halua missata yhtään enempää tunteja! Pitäkää tekin hyvää huolta itsestänne :)

11 comments:

 1. Hihii! Kiva Viivi & Wagner, en ollut vielä huomannut... Wagnerhan on aikaisemmin kyllä harrastanut uintia. Ahkerana uimarina muistan montakin osuvaa uimahallistrippiä!

  ReplyDelete
 2. hallo, hee toi schwein-juttu oli hauska. osaatko neuvoa, missä vois nähdä tota susanna leinonen-companya? mistä ne on kotosin? onko niillä jotku nettisivut/muuta yhteystietoa tai ohjelmaa jossakin. hauskaa berliininreissua muuten, mäki niin kaipaisin taas saksaan... :)

  ReplyDelete
 3. Hei Saara!

  Seuraavaksi: Wagner ja vesibalettia ;)

  ReplyDelete
 4. Hei anonyymi!

  Susanna Leinosella on omat nettisivut, blogi ja vaiks mitä. Edellisessä postauksessa on linkki. Jos muistan oikein, seuraava esitys on vasta kesällä..

  Berliiniin en ole lähdössä ainakaan nyt kevällä, mutta toivottavasti ennen syksyä vielä! Mahtava kaupunki, myös tanssin kannalta. Eikä ole liian kallista :)

  ReplyDelete
 5. Kirjoitan nyt ihan ohi postauksen, mutta noviisin täytyy kysyä teiltä tietäviltä nyt yhdestä asiasta :)

  Miten muualla kevään tunnit menevät, harjoitellaanko paljon kevätnäytöksiä vai onko olemassa ihan pelkkiä tekniikkatunteja? Täällä meillä (kunta pääkaupunkiseudun ulkopuolella) on tarjontaa kaiken kaikkaan vähän ja nyt kevällä kun puolet tunneista menee kevätnäytöksen harjoitteluun tuntuu turhauttavalta, kun itse haluaisi tehdä kunnon tunteja ja kehittyä.

  No tämä kevät nyt menee muutenkin vähän tanssin kannalta huonosti, kun toinen viikkotuntini on peruttu kokonaan ja muilla tunneilla korvaaminen on turhaa kun tunnit sisältävät vain lyhyen tangon ja sen jäkeen kevätnäytöstanssia.

  Lähinnä mietin jo ensi kevättä, olen ajatellut ottaa ensi vuodeksi kolme viikkotuntia, mutta keväästä tuntuu turhalta maksaa tunneista jotka eivät kehitä ja vie eteenpäin. En aio osallistua kevätnäytökseen. En sinäänsä kammoa esiintymistä, mutta tuntini ovat nuorten tunteja, ja olen vähän liian "täti" menemään nuorten tyttöjen kanssa lavalle ;)

  Olen omalla tunnillani osallistunut kuitenkin kevätnäytösharjoitteluun ja se on toiminut ihan hyvin, mutta harmittaa kun tuntuu, että tekniikkatunneilla kehittyisi paljon enemmän :(

  T: Anni

  ReplyDelete
 6. Hei Anni!

  Tiedän oikein hyvin mitä tarkoitat. Minäkin haluan tunneilla keskittyä tekniikkaan. Se ei tarkoita etteikö voitais harjotella jotain pidempiä tansseja, mutta ei niin että yksi kevätnäytös menee kaiken muun edelle! Ihan sama esiintyykö vai ei. Hei, ja mä olen ollut mukanakin :)

  Meidän vakiope Gabriella ratkaisi asian niin, että harjoiteltiin näytöstä joko vikan tunnin jälkeen taikka sunnutaisin. Tunneilla saatettiin jotain yksittäistä osiota kokeilla, mutta vain jos siitä oli kaikille iloa. Opettajan mielestä aikaa on niin vähän ja baletin tekniikka niin haastava, että tunteja ei voida uhrata näytökselle. Olen samaa mieltä.

  Tiedän kyllä että kaikilla opeilla ei ole aikaa taikka halukkuutta harjoittaa ryhmäänsä varsinaisen työajan ulkopuolella (etenkään kun siitä ei saa palkkaa).

  Footlightissa on toukokuun lopussa näytökset, mutta kaikki balettiryhmät eivät ole mukana.Esim perjantait ovat täysin näytös-vapaita tunteja :)

  Muuten esiintyminen on kyllä ihan mahtava irtiotto arjesta. Mun ryhmässä oli ainakin viimeksi ikähaitari jotain 18-40(?)v, eikä sitä lavalla edes erota. Ja mitäs sitten, kyllä joukkoon aina joku "tätikin" mahtuu!

  ReplyDelete
 7. No meillä tuossa nuorten ryhmässä tytöt on 13-18v, joten tämä täti ehkä pistäisi silmään lavallakin ;) Esiintyminen sinäänsä olisi ihan kivaakin, jos vaikka oma aikuisryhmä esiintyisi niin olisin kyllä täysillä mukana, vaikka haluaisin silti, että kevätnäytös ei söisi liikaa aikaa perusopetukselta!

  Kuulostaa hyvältä tuo Footlightin systeemi. Alan jo haikailemaan muuttoa Helsinkiin! Olisi niin paljon paremmat mahdollisuudet tanssia ja kehittyä... no ei ehkä järkevää kuitenkaan.

  Täällä tilanne ikävä kyllä on se, että eteneminen balettiharrastuksessa voi olla aika haastavaa ja jos haluaa jatkaa alkeistasoa edemmälle on mentävä noille nuorten tunneille :) Toivottavasti kuitenkin saadaan ensi vuodelle myös aikuisryhmä ja osallistujia on tarpeeksi, että se toteutuu ja jatkuu koko vuoden. Se luultavasti pysyy sitten vain tekniikkatuntina.

  Olette kyllä niin onnellisessa asemassa siellä kun on lähes rajattomat mahdollisuudet harrastaa ja huippuopettajatkin vielä! Tosin ei meidänkään opettajissa vikaa ole vaan ovat rautaisia ammattilaisia ja on todella hienoa, että he panostavat myös meihin muutamiin aikuisiin oppilaisiin! Eli tilanne voisi olla myös paljon huonompi :)

  Miten muuten tanssitko kesällä jossain vai miten pidät kuntoa yllä? Vinkkejä kaivataan, jotta sitten syksyllä pääsisi heti täydessä terässä käyntiin kun tunnit alkavat!

  T: Anni

  ReplyDelete
 8. Moi!
  Mulle tuli mieleen että monta vuotias olit kun aloitit baletin?
  T:JNM

  ReplyDelete
 9. Ähäää! Vähän repesin tolle sarjikselle! :)

  Mulla on muuten sulle haaste: http://haalaritnurinkurin.blogspot.com/2011/04/haaste-duussilasta.html

  Oli tosi hauska, toivottavasti otat haasteen vastaan!

  ReplyDelete
 10. Hei taas, Anni :)

  Sama tilanne on aika monella isojen kaupunkien ulkopuolella.. Mutta voi olla ihan hyvä sulle olla siellä nuorten joukoissa! Mä meen itse aina sinne missään treenataan ihan ehtaa balettia, ei mitään näennäis- ja aikuisille helpottetua satubalettia.. Oon kuitenkin nii kauan ollu kuvioissa että tiedän mikä on hyvää, mikä menee paremman puuttees, ja mikä on sitten peräti loistavaa! Mulla on kyllä ollu ihan sairaan hyvä onni niitten opettajien kanssa!

  Se sunnuntai-näytös harkka ei varsinaisesti oo Footlightin systeemi, se on ihan siitä opesta kiinni. Nyt perjantaisin meilä on ollut Marie-Pierre, ja hänellä ei ole aikaa (ja tuskin muutenkaan) harjoittaa mitään näytösjuttuja.. Ei mee tunti hukkaan siellä. Mut hänen treenit ovat kyllä niin tanssillisia, että en edes kaipaa lavalle :)

  Toivottavasti saatte sen aikuisten ryhmän kasaan! Ja jos joskus käyt täällä päin, niin heti meiän tunneille!

  Kesästä.. Mä taidan itse asiassa treenata enemmän kuin nyt! Gabriella tulee takas, pitää kolmesti viikossa, eli siinä on jo 3 pakollista tuntia! M-P on lomalla, mut tulee syksyllä.. Viime viikot oon ehtiny vain 2 x viikos, on ollut työmatkoja (lisää tulossa) ja nilkkavaivoja.. Harmittaa kun pääsiäinen osuu perjantaille, jää taas paras treeni välistä!

  Laitan kesätreeni-postauksen lähempänä.. Vaikkei pääsiskään balettitunneille, on todella hyvä pitää kunto yllä!

  t. Johanna

  ReplyDelete
 11. JNM: Ai milloin aloitin? Taisin olla myöhäisteini, eli jotain 20v! Siitä onkin muutama vuosi aikaa.. ;) Siis aika monta, itse asiassa :D

  Kun aloitin tanssin meni joku vuosi, niin oli jo "tarvetta" käydä 5-6 päivää viikossa, ja usein kahet (joskus kolmetkin) treenit yhen päivän aikana! Mulla oli silloin mieletön draivi päällä. Ja sopivasti aikaa! :) En nyt kyllä mee samaa tahtia suositteleen kenellekään, esim koulu pitää hoitaa myös kunnialla!

  Mutta mun kannalta ei ollut väliä, että aloitin 20 vuotiaana enkä esim 13 vuotiaana tai 8 vuotiaana.. Ammattilaiseksi musta ei olis kuitenkaan ollut. Se olis vaatinut paljon sopivamman fysiikan.

  Hauskaa on, että mun uudet tanssikamut luulee aina että olen tanssinut lapsesta asti. Mutta mä olen oikeasti ollut jo tuhansilla tunneilla!

  Oho, taas älyttömän pitkä vastaus yksinkertaiseen kysymykseen :D

  ReplyDelete