7.2.11

Videotärppejä ja ope-hehkutusta


Pitää heittää tänne äkkiä muutama ajankohtainen ja ei-pidä-missata videotärppi. Eka on linkki Lausannen balettikilpailuun, josta voi katsoa päivittäisiä videoblogeja. Näin tästä juttua jo aikaisemmin mutta meinasi taas unohtua. Onneksi on noi muitten baletti-fanien facebook päivitykset. Toinen baletti-bloggaaja  En Pointe on tehnyt myös Lausanne-postauksen ja lisännyt vielä kuvia voittajista vuosien varrelta. Siellä oli muutama yllätyskasvokin! Enpäs tiennyt että yksi mun suosikkitanssijoista ikinä, Darcey Bussell on voittanut Prix de Lausannen. Ei kyllä mikään ihme! Kilpailua on joskus näytetty meillä ihan telkussakin, mutta nyt en ole löytänyt mitään tietoja. On se hyvä että on nämä juutuubit. Siis:

Ja toinen on Dance 212 -kanava, siellä on nyt dokumentaarinen sarja School of American Ballet:n (SAB) kesäkurssista, ja sen nuorista tanssijoista. Vähän samaan tyyliin kuin taannoinen suomalalainen "Tanssi on kivaa"-dokkari. Pätkät ovat vaan lyhyempiä, tanssijat osin vanhempia ja aika lailla edistyneempiä. SAB:n Summer Intensive (SI) onkin USA:n halutuimpia tiivareita, ja seula on tosi tiukka. Mä tykkäsin katsoa näitä pätkiä kun näyttävät paljon itse tunneista. Saattaisi sitä oppiakin jotain siinä sivussa. Hei, kaikki konstit käyttöön, sanon minä. ;) Dance 212:sta ei ole upotettavia videoita, vaan löysin tämän Dance Media.com -kanavan kautta. Joka siis sekin kannattaa tsekata!

DANCE 212 ja Summer Intensives löytyy täältä:  http://www.dance212.com/

Siinä oli ne videot. Tänään oli muuten tosi kiva yllätys kun mun opettaja, joka on siis äityislomalla, tuli tervehtimään meitä vauvansa kanssa. Hän katsoi lasioven takaa koko 90 minuuttisen J2-tunnin -  arvaatkaa vaan tuliko tsempattua vähän lisää! Sähläsin sitten kuitenkin kaikki piruettisarjat, mutta ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin. Adagiossa keskellä onnistuin tekemään arabeski penchéen kerrankin horjumatta! Meidän sijaisopettaja Christina piti aika kivan ja vaativan tunnin, varsinkin lopun pitkä sarja. Siinä sitä oli diagonaaleja ja maneesia, valssia, hyppyjä ja pikee-pirtsoja. Tykkäsin! Sain myös tänään taas hyviä korjauksia - mulla kun on välillä tapana nojata poispäin jalasta, etenkin tangossa. Vaikka Christina ei ole mun "vaki-ope", on kuitenkin kivaa ja hyödyllistä kokeilla eri opetustyyliä ja koulukuntaa. Aina sitä voi oppia jotain uutta.

Jos nyt oikein hyvin käy, saadaan ehkä tämä mun vakituinen ope Gabriella jo maaliskuun loppupuolella takaisin. Se olisi vain se yksi kerta viikossa, mutta yhdistettynä Marie-Pierren perjantai J3 + pointe tunteihin ihan unelmasetti! Molemmat opettavat ranskalaisen koulukunnan mukaan, ja yhtäläisyyksiä on jo siksi paljon. Tietenkin kummallakin on oma tyylinsä, ja hieman erit painotukset, mutta tunnit täydentävät kyllä toisiaan mainiosti. Ovat yhtä tarkkoja siitä että kaikki liikkeet tehdään 100% puhtaasti ja laadukkaasti, ja että aina voi ja pitääkin parantaa! Molemmat ovat silleen hyvin vaativia, mutta antavat myös kunnolliset eväät niihin parempiin suorituksiin. Tunneilla saa huomattavan paljon korjauksia ja palautetta, ja "hands-on" - siis fyysistä kontaktia kaihtamatta. Parasta on että siellä on tosi mahtava tuntienergia, ja että kannustetaan ja pusketaan eteenpäin. Välillä sitten mennään omalta mukavuusalueelta pois, mutta vain siten sitä todella edistyy! Kaiken lisäksi ovat molemmat tosi herttaisia. Virheitä ei tarvi siksi yhtään pelätä, sillä jämptikin palaute annetaan aina hyvässä hengessä. Ohoh, tulipa tästä oikea kehupostaus. Mutta: mun blogi, ja mun hehkutukset! :D


25 comments:

 1. Hei kiitos noista videoista. Välillä tuntuu, että on kovin vaikea löytää hyviä pätkiä. Pistin muuten sun blogit mun sivupalkkiin, koska olen molemmista kovasti tykännyt! Et varmaan pane pahaksesi? Heh.. Kiitos tähän asti ja jatka samanlaista, innoittavaa rataa!:)

  ReplyDelete
 2. Hei Saara!

  Se on vaan hyvä kun jokainen löytää jostain jotain kivaa ja sitä sitten muille jakoon! Kiva kun laitoit myös mun blogit palkkiin, teinpäs samat sullekin :)

  Kiitos kehuista, sanon vaan että hyvä me!

  ReplyDelete
 3. Prix de lausannen lyhennös tämä vuoden kisasta löytyy live arte web sivustolta. Nauttikaa

  ReplyDelete
 4. Korjaan edellisen : arte live web

  ReplyDelete
 5. Moikka Johanna,

  Onko sinulla (tai jollain muulla) tietoa kuinka kauan M-P vielä opettaa Footlightilla? Minun olisi tarkoitus tulla ihmettelemään hänen opetustyyliään (ehkä alkeet, J3:lle en taida uskaltaa), mutta perjantai-illat ainakaan vielä eivät ole onnituneet. Kuinka kauan voin siis siirtää? ;)

  Onko tietoa opettaako M-P muualla? olisi mahtavaa käydä esim. tiiviskurssi hänen opettamanaan!

  ReplyDelete
 6. Hei viimeinen anonyymi!

  M-P opettaa ainakin kevään loppuun, ja jatkosta neuvotellaan. Kesällä tuskin, mutta syskyllä mahdollisesti. Tiiviskursseja hän ei pidä, siis ei harrastajille. On opettanut Oopperalla ja eri kilpailujen yhteydessä näitä "master" luokkia.

  Jos et nyt pääse M-P:n tunneille, niin Gabriella tulee todennäköisesti maaliskuun loppupuolella. Kuten tuossa postauksessa jo kirjoitin, heillä on hyvin samankaltainen tyyli ja korkealaatuinen, ammattimainen opetustapa. Gabriella itse asiassa järjesti meille M-P:n sijaistamaan! Eli sieltä saat kyllä jo tuntumaa. Mä odotan jo ihan innoissani että pääsen molemmille yhtäaikaa! :)

  ReplyDelete
 7. Kiitos edellinen anonyymi, lisäsin art live web -linkin postaukseen. Muutenkin tosi kiinnostava sivusto!

  ReplyDelete
 8. Hei,

  Ajattelin kysellä, onko kukaan teistä käynyt New Yorkissa Gaynor Mindenin liikkeessä? Jos on, pitääkö sovitukseen varata aika etukäteen ja missä liike tarkalleen sijaitsee. En oikein saanut selkoa nettisivuista, kun yritin löytää liikettä.

  Kiitos ja kumarrus jo etukäteen!

  ReplyDelete
 9. Hei anonyymi!

  Jos muistan, kysyn huomenna kaverilta joka on just sieltä ostanut omansa.
  Muuten, sinne vois varmaan laittaa sähköpostia..

  Ja olenko vähän kade? Jep. Jos siis oot menossa sinne Nykkiin! :)

  ReplyDelete
 10. Hei Johanna!
  Arvaa vaan tajusinko vasta reilusti jälkeenpäin, että sinähän se olit siinä G:n ja vauvan kanssa maanantaina! En siis moukkamaisuuttani jättänyt tervehtimättä... Menin vielä ihan hämilleni siitä vierailusta ylipäänsä, tuli niin yllättäen. Ihana lapsi, eikö? :) Oliko puhetta siitä, että minä päivänä G tulisi opettamaan jo keväällä?

  ps. onnea uusille tossuille!

  ReplyDelete
 11. Jee, lisaa Footlight hehkutusta!!! Nayttaa silta, etta ainakin omalta osaltani tama puoli vuotta menee itseopiskelun puolelle. Olen kaivanut lahikirjastosta kaksi valinetta: ABT Classical Ballet Video Dictionary ja Gretchen Warrenin Classical Ballet Technique -kirjan, jossa liikkeet on selitetty kuvin ja sanoin. Saa nahda miten tamakin projekti lahtee liikkeelle. Hauskaa lauantaipaivaa!

  ReplyDelete
 12. Hei Anna!

  Eihän tuo mitään, en minäkään katsellut ympärilleni! Vauvoilla kun on tapana viedä kaikki huomio :) G:n paluusta ei ole vielä tarkkaa päivää tiedossa, mutta heti kun tiedän laitan kyllä tietoa! Mennee maaliskuun loppuun.. G:n vanhat oppilaat ovat varmaan ihan innoissaan, mutten tiedä miten C:n oppillat suhtautuvat, varsin kun ovat harjoitelleet sitä kevätnäytösnumeroa jo ties kuin kauan. Jäisihän edelleen ma tunnit C:lle, eikä yhtä melko simppeliä numeroa tarvi harjoitella 5 kuukautta!

  Joku myös mietti pukkarissa, että onko niin hyvä kaydä 2 erillä opella jos on vain 2 tuntia.. Eivät ehtisi sisäistää sarjoja. Mä sanoin, että aina parempi jos yksi tunneista on huippu-open pitämä! Saa niitäkin korjauksia, joita toisella opella ei välttämättä aina saa.. Ja on vain hyvä jos pitää vähän tsempata sarjojen kanssa, se harjoittaa muistia! :)

  ReplyDelete
 13. Hei Noora,

  älä vielä luovuta tuntien kanssa! Vaikka teorian opiskelu on kanssa hyödyllistä.. Ja jos ei balettia, onko muuta tarjolla? Pilatesta, tai hei, miksei nykytanssia (contemporary tai modern)? Just eilen M-P sanoi miten siitä on tosi paljon hyötyä baletissa! Liittyy hengittämiseen ja isosti liikkumiseen..

  En muuten tiennyt että ABT:lla on video dictionary.., vai tarkoititko sitä netissä olevaa? Warreni kirja on kyllä hyvä, olen käynyt läpi monta kertaa. Myös ne Finis Jhungin DVD:t vois olla hyviä sulle, oletko koskaan tutustunut?

  Ja tämä tuli jo toisessa postauksessa, mutta: Hyvää viikonloppua edelleen ja tanssillista kevät-talvea :)

  ReplyDelete
 14. Jatkanpa vielä tarkennuksella, eli siis tarkoitin että tiedätkö mikä viikonpäivä olisi G:n opetuspäivä? Ilmeisesti keskiviikko, jos maanantai jää C:lle.

  ReplyDelete
 15. Hei, olen tosiaan käymässä lähiaikoina New Yorkissa ja siksi kyselen tossuista. Mahtavaa, jos jollain on tarkempaa tietoa Gaynorin New Yorkin liikkeestä!

  T: Sama anonyymi kuin ylempänä :)

  ReplyDelete
 16. Hei Anna!

  Joo, siitä keskiviikosta just oli puhetta. Harmittaa vaan kun silloin ei ole jatkotasoja (J2-J3). Mä oon yrittäny selittää toimistoon että yhdistäväisit ne kaksi perustason tuntia, niin sitten olis perus + jatko1 + jatko3 takaisin. Jatko 3 peruutettiin koska oli tänä vuonna liian vähän nimiä listalla (korvauksia ei lasketa). Uusi ope kun ei motivoinnut G:n vanhoja tarpeeksi. Lisäksi se alkoi turhan myöhään. Mutta jos G pitäisi, ja tunti alkais jo puol 7, niin kaikki olisivat onnellisia. Perustason tunteja on muutenkin riittämmin. Kunpa koulun rehtorikin vielä ymmärtäisi ;) Mutta mä meen vaikka alkeisiin jos on G:n tunnista kyse!

  Sori, tässä oli enemmän vastausta kuin kysymystä! :D

  ReplyDelete
 17. Hei anonyymi (miten ois joku salanimi?) :)

  Laitoin kaverille kyselyn, eilen en muistanut kun nähtiin vaan lyhyesti ennen tuntia. Sitten hain dance.net:in sivuilta jotain asiaan liittyvää, ja löytyi yksi viestiketju parhaista tanssitarvikeliikkeistä:

  http://www.dance.net/topic/9055852/1/Ballet-Adult-Dancers/Pointe-Shoe-Fitting.html&replies=7

  tässä on vain maininta gaynorista, mutta varmaan kannatta käydä näissäkin. Lisäksi, jos mä olisin itse menossa Nykkiin, haluaisin sovittaa myös Primasofteja ja Russian Pointteja. Ehkä mä tulen sun matkalaukkuun!

  ReplyDelete
 18. Kommentoin tässä erään ystäväni puolesta, joka on anonyymistikin liian ujo kommentoimaan. Mutta siis suora lainaus, viitaten M-P:stä käytyyn tsättiin:

  "olispa kaikki opet huippukivoja sopivan vaativia huipputanssijoita".

  Tämä sen jälkeen kun olin osaltani taas kehunnut kyseisen open tunteja, ja mun ystävä kävi sillä perustasolla joka oli ihan täynnä jo, niin ei ihan saanut samaa hienosäätöä irti. Siltikin kaksi korjausta, mikä ei ole paha kun menee uudelle opelle täydessä salissa. Mutta ystäväni siis käy pääsääntöisesti toisen open J1 tasolla joka on ihan ok, muttei se "korjaava ope", jota hän niin kipeästi halajaa. Niin ystäväni tais vähän kyllästyä mun hehkutuksiin :)

  ReplyDelete
 19. Onko M-P:n alkeistunti perjantaina siis ihan täynnä? Voi harmi, kun itsellä ei taidot millään J3-tason tunnille varmasti riitä..

  ReplyDelete
 20. GAYNOR MINDEN liike Nykissä:

  Liike sijaitsee Chelsean kaupunginosassa osoitteessa 140 West 16th Street. Kannattaa käydä GM:in nettisivuilla katsomassa karttaa (kohdasta GM Showroom). Liike sijaitsee asuintalossa, eli ei näytä ulkoapäin liikkeeltä, joten ei kannata hämmästyä paikan päällä. Jos aikoo kokeilla tossuja, kannattaa ehdottomasti varata ajan etukäteen, soittamalla tai spostitse. Tossut ovat hyvin suosittuja kaikkialla maailmassa, joten liike on usein täynnä ja jos ei ole varannut aikaa, voi joutua odottamaan pitkään.

  Hauskaa matkaa ja onnea tossujen metsästykseen!

  T. Sandra

  ReplyDelete
 21. Anonyymi - perjantai tunneista: Siellä käy enemmän kuin listalla on ilmoittauneita, monet esim korvaamassa. Eli tunti ei välttämättä ole aina täynnä. Tietenkin jos on enemmän kuin 20 ihmistä, M-P ei millään ehdi korjata niin paljon kuin yleensä. Loppuuhan siinä aikakin kesken.

  Millä tasoilla käyt yleensä? Kuinka kauan / paljon olet tanssinut? Jos epäilet että J3 on vielä liian haastava, se luultavasti onkin. Käy kuitenkin joku kerta kokeilemmassa sitä alkeis (perustaso oikeesti), ja toivon että mahdut tunnille. Ole ajoissa, niin saat hyvän paikan! :)

  ReplyDelete
 22. Kiitos Sandra noista Gaynor Minden - vinkeistä! :)

  ReplyDelete
 23. Vielä Footlightin tasoista sen verran, että tapa nimetä joulun jälkeen alkeisryhmät perustason ryhmiksi on ihan tyhmä. Ollaan ehdotettu sinne alkeet 2 -nimeä, koska jos toinen perustaso on alkanut syksyllä ja toinen ollut alkeistuntina, niin ei niitä voi yhdistää. Toisaalta kukaan ei halua uusia aloittajia enää puolen vuoden jälkeen samaan ryhmään.

  Opettajat pitävät ihan erilaiset tunnit kahdelle samannimiselle tunnille (ja muutenkin keskenään erilaisia ja eri tasoisia tunteja, eihän se ole koskaan absoluuttista). Siitä olen samaa mieltä, että tällä hetkellä niitä perustason tunteja on aika paljon. Mulle se sopii, koska en vielä voi mennä jatko 1 -tunneille, mutta ensi syksynä menen! Luulisin, että ne mun yo-liikunnan tunnit vastaavat jatko 1 tai jopa 2 -tunteja. Kysyit tuolla aiemmin siitä opettajasta, hän on tosiaan nuori (tanssija-koreografi) ja opettaa ainakin Espoossa nuoria. Olen saanut sieltä tosi monta hyvää käytännöllistä vinkkiä, jotka ovat toimineet heti!

  Onko kukaan muu nähnyt jo Black Swan -elokuvaa? Siitä voisi tehdä oman postauksensa jossain vaiheessa. Tykkäsin, vaikka se olikin aika pelottava! Natalie Portman tanssii kaiketi suurimman osan kohtauksista itse, tosi hienosti meni. :)

  ReplyDelete
 24. Hei Anna, olen samaa mieltä kanssasi. Alkeet1 ja alkeet2 on paljon selkeämpi nimitys kuin perustaso ja joku numerosarja perään. Antakaa vaan lisää palautetta toimistoon, myös sähköpostilla! Ja opeilla on todella erit tasot muutenkin, mutta se on tapana avoimissa kouluissa. Pitää vaan kokeilla ja löytää sopivat. Myöhemmin se on helpompaa, kun on edistynyt voi mennä ihan minne vaan :)

  Joo, olen menossa katsomaan Black Swania. Olen kyllä lukenut jo niin monta blogipostausta että tiedän juonenkin. Aronovsky on mielenkiintoinen ohjaaja anyway, ja Portman upea - kaunis ja lahjakas. Mitä tulee hänen tanssimiseen.. Natalie kyllä treenasi roolia varten aika rankasti (ja on lapsena tanssinut), mutta elokuvassa käytetään sijaistanssijoita ja uusinta special effects-vippailua. Kaikki mikä näkyy tanssiessa vyötäröstä alaspäin, on sijaistanssittua. Toisissa kohtauksissa myös pää on korvattu. Ja vakuuttavasti! Mulla on siitä videokin.

  Pitää muistaa, että jotta Portman olisi itse voinut tanssia kuin huippuballeriina hänen pitäisi olla sellainen! Ei olisi aikaa näytellä :)

  Mutta eiks ole ihana rakkaustarina.. Että Natalie ja leffan oikea koreografi (ja entinen balettitanssija) rakastuivat, ja nyt odottavat lasta..Huokaus..

  ReplyDelete
 25. Nyt tähän loppuun vielä tarkennus:

  Kuulin siis ihan sattumalta, että Gabriella olisi mahdollisesti tulossa jo keväällä takaisin. Kuten postauksessa kirjoitin "Jos nyt oikein hyvin käy, saadaan ehkä tämä mun vakituinen ope Gabriella jo maaliskuun loppupuolella takaisin."

  Jossain kohtaa taisin kuitenkin täällä kommenttiboksissa innostua liikaa ja puhua jo "todennäköisyydestä". Asian tiimoilta käyty keskustelu oli kuitenkin alustava, eikä ainakaan silloin tehty mitään päätöstä. Ja nyt kun toimistosta ei ole kuulunut yhtään mitään, niin on hyvin mahdollista että keväällä ei tule lainkaan muutoksia lukkariin. Jäädään siis odottamaan Footlightilta ihan "virallista" tietoa. Jösses, ihan kuin odottais jotain ministeriön nimityksiä ;)

  Jos joku haluaa kuitenkin antaa toimistoon omaa palautetta tai kysellä Gabrin perään, kannustan kyllä! Sitä varten on siellä ihan fyysinen palautelaatikkokin. Ja voi myös laittaa sähköpostia.

  Mulla ei siis ole asian tiimoilta mitään muuta tietoa.

  ReplyDelete