17.2.11

Piruetti-karkkia :)

Viime perjantaina ne tuli takaisin: mun kauan kadoksissa olleet piruetit! En tiedä minne ne aina katoavat, mutta just kun menee tosi hyvin menee kohta päin seiniä. Ja lattiaa. Humps! Tosin mun yksi ope kerran oikein kehui kun vedin lipat - vasta sitten on kuulemma tosissaan yrittänyt! Mulla on kuitenkin tapana yrittää usein liikaa, vauhtiakin vedän kuuden edestä vaikka pokka loppuu viimeistään kolmen kohdalla. Mutta silloin kun se onnistuu, kun olen ihan keskellä pyörimisakselia -  niin se on ihan mahtava tunne! Pitää siis ottaa ilo irti, niin kuin Dorothee Gilbert tekee tässä Kitrin variaatiossa. Tällä naisella on sitä pokkaa! 

P.S. Normisti en laittais piippuhyllyltä salaa kuvattuja videoita tänne, mutta tätä en voinut vastustaa. Ja yleisön reaktiokin on aika makoisa.Ja tässä vielä toinen, Joutsenlammesta. Tykkään Gilbertista erityisesti koska hänellä on briljantin tekniikan lisäksi uskallusta, musikaalisuutta ja ihanan hengittävät kädet ja ilmeikkäät kasvot.

6 comments:

 1. toi eka video on niin mahtava :D voi vaan kuvitella mikä fiilis tanssijalla tollasen onnistumisen jälkeen :D

  ReplyDelete
 2. Ja sitten tuossa lukee että muka 5 piruettia - mä laskin 7 tai 8!! Tälläisesta olen nähnyt unta vain :D

  Kolmeen pääsen pehmeillä suht usein, mutta yleensä en vaan uskalla vetää loppuun asti. Gabriella pisti meidät muuten harjoitteleen niitä kärjillä jo viime lokakuussa, tangon vieressä tietenkin. Silloin tein vahingossa kaksi ennen kuin tajusin mitään edes pelätä. Sen jälkeen en ole uskaltanut enää. Milloinkohan M-P teettää meille piruetteja?

  ReplyDelete
 3. Mä voin vain haaveilla kolmesta kierroksesta. En dehors tuntuu olevan helpompi, siinä pääsen aika nätisti yhen kierroksen, mutta en dedans...kääk. En tiedä tajuuko mun kroppa/pää ikinä miten tossa mennään ympäri. Kotona kun olen kokeillut niin joo, jotenkin ehkä saan sen, mutta tunnilla en ikinä, aina meinaan tehä tuttavuutta tatamin kanssa. Ja se on niin turhauttavaa välillä! :)

  Mutta hieno tunne kyllä on, kun tajuaa että on ihan oikeassa asennossa ja pyöriminen tuntuu helpolta, miks ei aina vaan voi onnistua siinä..

  m

  ReplyDelete
 4. Hei m, mulla on toisessa blogissa mahtava piruetti-apu-linkki:

  http://pointetilyoudrop.blogspot.com/2010/11/spacey-pirouettes.html

  lue siitä vähän alaspäin, niin pääset Dance Advantagen sivulle! Muuten piruetit tosiaan tulee ja menee, voi olla tosi hyvä kausi ja sit mikään ei onnistu. Mua auttaa palata aina perusteisiin. Tee kotona paljon tasapainoja, ja vahvista keskustaa (pilates toimii, kotona teen esim "lankkua").

  Ja mikä tosi tärkeää: kun lähdet sinne en dedans piruettiin, muista tehdä kunnon plié, eli syvennä ennen kuin lähdet ympäri. Plié jää helposti jää vajaaksi kun tukijalka on lähtöasennossa jo valmiiksi koukussa. Ja ilman sitä et pääse jalan päälle! Pidä myös paino edessä, tukijalan päällä ennen kuin lähdet piruettiin.

  Ja sulje asento napakasti sivussa olevalla kädellä! Pidä myös passee jalka tiuksti asennossa, älä päästä alas liian aikaisin. Mene tiukkana pakettina ympäri, ja tukijalan puoleinen kylki vie.

  Ja mieti piruettia tasapainona, et mee ympäri vaan ensin plié alas ja sit ylös. Ja siinä sivussa pyörit pari kertaa. Muista kans spotti! :)

  Toivottavasti tästä ja linkistä on sulle jotain hyötyä, Harjoittelemalla se tupla tulee, ihan takuulla. Tsemiä!

  ReplyDelete
 5. Hei, kiitos linkistä ja vinkeistä. Hyviä pointteja paljon!

  Raportoin sitten kun teen läpimurron... :)

  m

  ReplyDelete
 6. Heh,muistin sitten eilen omat vinkkini ja vedin puhtaan kolmosen pitkästä aikaa :) Arvatenkin just sen kerran ope ei katsonut! Mutta mä sain kiksejä anyway, ja kamukin todistaa nähneensä ;)

  Tässä vielä suora linkki Dance Advantagen piruetti-sivulle, opin just miten koodata aktiivi linkki myös tänne kommenttiboksiin:

  Pirouette Fairy:

  ReplyDelete