1.4.11

On the road..

Jyväskylä, 1.4.2011. Työmatkalla, toinen päivä ja toinen yö hotellissa. Messuilla 8-9 tuntia putkeen myyntityötä, lounaaksi ehtii vain suklaata ja kahvia.. Töistä suoraan edustamaan, herkuttelua ja viiniä. Ja yömyssyjä. Tämä työkeikka on kyllä oikein mielenkiintoinen, olen tavannut tosi hyviä tyyppejä Färsaaria myöten enkä ole ehtinyt pitkästyä yhtään. Oma aika on tosin kortilla, eilen esim läksin kotoa klo 8 ja olin hotellihuoneessa klo 24. Tänään päästiin sentään jo ennen iltakymmentä relaamaan. Huomenna taas putkeen töitä ja sieltä taas suoraan edustamaan.. On se silti kivaa vaihtelua. Tanssista ei kyllä voi puhuakaan eikä venytellä ei ehdi, vaikka sängylle mahtuisi (isompi kuin mun keittiö!). Ja olen syönyt niin paljon gurmeeta ja suklaata ja juonut viiniä veden sijan että taidan ensi viikon tanssitunneilla pukea ne löysimmät verkkarit päälle..

Mun piti siis alunperin tehdä  postaus miten pysyä kunnossa reissun päällä.. Voishan sitä tehdä esim punneruksia ja vatsalihaksia ja nilkkojen ojennuksia, mutta jostain syystä ei oikein tunnu tehokkaalta. Johtunee niistä kuohuviineistä. Kippis! Huomen aamulla vois silti yrittää ehtiä saunaan (poreallas), sais siellä lihakset vähän rennoksi. Ja ennen kotimatkaa on ihan pakko venytellä kunnolla!


Yksi hyvä tai huono puoli tässä on se, että huoneessani on tosi iso peili. Ei ylety katsomaan nilkan asentoa, mutta vois vähän tarkistella yläkropan epaulementia. Kunhan ehtisin olla tällä puolta tuntia pidempään.. Ja nyt en ehi muutenkaan kun kirjoitan tässä samalla.. ;) Toinen hyvä puoli tässä reissussa on se että olen saanut puhua saksaa, ja ruotsikin alkaa taas sujua. Omituista kyllä, mun englantiin on livahtanut tanskalainen korostus. Mikä on hassu yhteensattuma.. kas kun kuulin just että mun suosikki-balettitunnilla oli tänään käynyt vieras: tanskalainen herra hottis-husband-of- M-P, siis SKB:n taiteellinen johtaja KG! Vissiin tullut katsomaan mitä vaimo oikein tekee kaikki perjantai-illat.. Ei se sitten voinu käydä viime viikolla? Toisaalta, ihan hyvä näin. Mulla olis voinut mennä spasmat entistä pahemmin sekaisin. Hih. Lukaisepa täältä mielenkiintoinen haastattelu:  www.ballet-dance.com.

Hieman köyhä postaus mitä siis tulee omaan tanssimiseen.. No, ensi viikolla on paluu arkeen ja parit arkivapaat päälle tasoittamaan työputkea. Tavoite olis toistaa ne foutté-piruetit, ja sitten haluaisin todella tietää onko mun ryhmä näytöksissä mukana, ja millä kokoonpanolla.. 

Kysymys: Miten treenat silloin kun et pääse tanssimaan?

27 comments:

  1. Jyväskylässä on kiva pieni tanssikauppa keskustan tuntumassa. Kantsii käydä tsekkaamassa, jos aikataulu antaa periksi:)

    ReplyDelete
  2. Mulla on aina tuo sama ongelma: aikaa treenaamisen ei ole. Olen kehittanyt erilaisia paikkoja, jossa voi harjoitella, esim. kirjastojen pohjakerrokset ja vessat. Vessat ovat niin isoja(+niissa on aina peileja), etta niissa mahtuu hyvin tekemaan ainakin yhden sarjan ja piruetit. :)

    ReplyDelete
  3. Olen ollut nyt kipeänä jonkun tappajaflunssan kourissa reilut 3 viikkoa ja tämä ei nyt ihan tämän postauksen aihe mut sivuavasti, ahdistaa ja itkettää ja ärsyttää kun ei saa baletoida ja jää kaikki väliin, välillä olen jaksanut vähän venytellä mutta äkkiä nostaa kuumetta. Kysyisinkin mitä te teette kun on sairauden takia treenikielto? Uskaltaako jotain? Nyt jotenkin mieli jo niin maassa että tanssiaheiset kirjat ja ohjelmatkin aiheuttaa vaan turhautuneen olon kun ei saa liikkua nyt. Anteeksi purkaus ja ohi aiheenkin vielä.

    ReplyDelete
  4. Moi!
    Kiva postaus.
    Nyt pitkän pohdinnan jälkeen keksin sen nimimerkin kun silloin pyysit.
    ( olen siis se joka aloittaa baletin syksyllä:) (tästä lähtien olen JNe)
    Niin kysyisin että mitkä olisi parhaat pehmeät tossut?
    Ja onko siellä Footlightissa sellanen tarkka pukukoodi?
    Ja vielä, meneekö 452 sinne Manskuun?
    T: JNe

    ReplyDelete
  5. @Anonyymi: Olisin tahtonut käydä, mutta työn merkeissä klo 8-23. Ehdin torstaina käydä pikaisesti keskustan kävelykadulla, muuten olen nähnyt vain hotellin, messupaviljongin ja puusillan joka vie rautatien yli. Ai niin, ja Aalto-museo! :)

    ReplyDelete
  6. @Noora: Vauu! Olet kyllä tosi kekseliäs. Ja lannistumaton :) Mutta onko ketään tanssijaa joka pystyisi ohittamaan minkä tahansa tangon? Tai onko mitään lattiaa joka ei houkuttelisi tanssimaan?

    Mä harjoittelin ekat piruettini keittiökomerossa. Yks kesä tanssittiin Tähtitornimäen puistossa. Mutta vessassa en ole vielä tanssimista kokeillut! Hyvä Noora! :)

    ReplyDelete
  7. @meria: Voi, tosi ikävää! Mä tiedän, se on ihan kamalaa kun tanssi katkeaa sairastumiseen. Varsin jos on tottunut käymään säännöllisesti tunneilla ja tanssisalista on tullut jo toinen kotikin..

    Mutta: jos lääkäri on antanut treenikiellon, sitä on parasta totella. Mä sain kerran ikävän angiinan jälkitautina kun en tajunnut jarruttaa menoa! Ota vähän taukoa baletista, ja kuluta aikaa jollain muulla kivalla. Mulle tepsii Gilmoren tytöt, Simpsonit tai Harry Potter.. Sitten kun olet jo toipilaana eikä takapakin vaaraa enää ole, voi taas aloitella - mutta ei mitään 3 tunnin tehotreeniä! Ei sitä vaan jaksa.

    Jos mulla on ollut joku breikki just sairastumisen takia (onneks tosi harvoin), niin vedän ennen ekoja tanssitreenejä ensin parit reippaat kävelylenkit ja venyttelen kotona. Ja teen kuminauhalla nilkkoja vahvistavia liikkeitä. Myös vatsalihaksia on hyvä aktivoida pikku hiljaa. Eka tunti on kuitenkin parempi olla 60 min helpompi taso, ja hypytkin saattaa jäädä väliin. Kunto palautuu kuitenkin nopeasti!

    Tsemiä tosi paljon ja pikaista paranemista! :)

    ReplyDelete
  8. Hei JNe! Hauska nimimerkki muuten :)

    Footlightissa ei ole tiukkaa pukukoodia. Tärkeintä että treenivaatteet ovat sekä mukavat että vartaloa myötäilevät. Opettajan pitää nähdä ovatko polvet suorina ja oikeat lihakset käytössä, siis ei löysiä housuja taikka ylisuuria t-paitoja. Voit ihan hyvin pukea mustat leggingsit ja hihattoman topin tai pitkähihaisen t-paidan, ja lisäksi lyhyet trikooshortsit..

    Kun tanssit pidempään, löytyy se mieluisin tossumalli. Alkajaisiksi esim Sanshan ja Capezion tossut ovat ihan hyvät. Tossun pitää istua kuin sukka, se ei saa painaa mistään muttei myöskään saa olla löysä. Kokeile eri malleja, kokoja ja myös eri leveyksiä. Väreissä suosin vaaleanpunaista (se on lähinnä puuteri) tai ihonväristä. Mustaakin saa valita jos itse tykkää. Footlightin liikkeestä saavat koulun omat oppilaat muuten 20% alennusta.

    452? Nyt en tiedä mitä tarkoitat.. Autan mielelläni jos kerrot lisää :)

    ReplyDelete
  9. Kiinnostava blogi sulla täällä! Itsekin olin juuri melkein viikon verran työmatkalla, ja vilpittömistä aikeista huolimatta kiireet ja väsy torppasivat treenisuunnitelmat. (Ja se, ettei hotellissa ollut kuntoiluhuonetta tms.) Yhtenä aamuna sentään ehdin rentoutua kohtuullisella venyttelysessiolla, mutta muutoin homma jäi muutamiin markkeerauksiin peilin edessä (yep, liityn hotellien isojen peilien ylistyskuoroon).

    Eksyin muuten sattumoisin ekaa kertaa M-P:n tunneille toissapäivänä. (Varmuuden vuoksi helpommalle, kun takana duunimatkalla laiskottelu ja muutenki uusi ope ja uudet sarjat). Ei vienyt viittä minuuttiakaan hoksata, miksi hänen tunneistaan pidetään. Ja bonuksena näki tosiaan edistyneemmälle tunnille seuraamaan tulleen hubbyn. :D

    ReplyDelete
  10. Moi!
    Tarkoitan että pääseekö 452 bussilla sinne Manskulle?
    Vähän ehkä huonosti ilmaistu... ;)
    T: JNe

    ReplyDelete
  11. Näin SKB:n taiteellisen johtajan tänään Tampereella kattomassa Eiffman Balletin Venäjän Hamlettia ja eilen Oneginiä. OLivat todella upeat esitykset, vaikka tanssi edustaakin modernimpaa liikekieltä. Mutta mikä liikkeen, musiikin ja valon yhdistelmä!

    ReplyDelete
  12. Olin kanssa katsomassa tänään Eifmania ja näin "the pariskunnan" :) M-P oli jotenkin niin vaikuttava olemukseltaan, että en taitaisi hänen tunneille uskaltautua, vaikka saisinkin lapsen hoidon järjestettyä niin, että kerkeisin matkustaa junalla sinne Helsinkiin tunnille :) Aivan upea pariskunta!
    Ja aivan upea Venäjän Hamlet!
    Anni

    ReplyDelete
  13. Itselläni jää noita tanssitunteja aika ajoin väliin: on perhe pyöritettävänä ja työkin asettaa välillä esteitä. En ota niistä suuremmin stressiä, venyttelen jos siltä tuntuu tai koetan liikkua tilanteen mukaan. Jos en jaksa, niin sitten en tee mitään.

    ReplyDelete
  14. Hei Hayley! Kiva nähdä uusi kommentoija täällä :)
    Joo, ei ole helppoa reissun päällä. Joku fitness-tila olis kiva olla hotellissa, mutta tällä reissulla en ehtinyt edes saunaan relaamaan. Venyttelytkin jäi, jos ei lasketa sängyn päällä tehtyä yhtä 5 min sessiota :P Nyt kyllä tuntuu kropassa..

    "yep, liityn hotellien isojen peilien ylistyskuoroon" :D

    Mahtavaa että eksyit M-P:n tunnille! Se taso on kyllä aika täynnä, en tiedä miten hän pystyy näkemään kaikkia ja korjaamaan.. Pakko sanoa, että tällä opella on aikamoinen draivi päällä :) Oletko tulossa uudestaan? Seuraavalle tunnille?

    ReplyDelete
  15. Hei JNe!

    Helsinkin ulkopuolelta saapuvien bussien päättärit ovat joko Elielinaukio (Rautatiaseman edessä, Postitalon puolella) tai Kamppi. Molemmista on noin 5 min kävelymatka Foolightin Manskun studiolle. Tässä tarkempi reitti:

    Footlightin sijainti

    ReplyDelete
  16. Hei "eka anonyymi joka oli kattomassa Eiffmanin Balettia Tampereella" :)

    Oisinpa ollut siellä! Kaikki jotka ovat aikaisemmin nähneet tämän ryhmän esityksiä ovat olleet tosi vaikuttuneita..

    Tuo SKB:n AD ehtii näköjään joka paikkaan kun bongauksia tulee Tamperetta myöten ;)

    ReplyDelete
  17. Hei Anni!

    Ihanaa että siekin pääsit katsomaan Eiffmania :) Uskon että oli upea kokemus!!

    Heh, toinen bongaus "the pariskunnasta" :D Mä en oo kertaakaan nähnyt yhdessä, paitsi telkussa joissain Linnan juhlissa. M-P on vaikuttava ilmestys. Jep. Mutta tiedätkö, hän on tosi suloinen persoona lisäksi. Todella vaativa ja tarkka, mutta myös kannustava ja lempeäkin. Mä en mutenkaan luismuile tunneilla, mutta siellä tahtoo olla aina 100% :)

    ReplyDelete
  18. Hei Maarit!

    Juu, se on hyvä ettei ota liikaa stressiä. Välillä sitä pystyy ja haluaa panostaa tanssiin enemmän, välillä muu elämä menee syystäkin edelle. Vaikeata se on silloin jos on tottunut treenaaman paljon ja säännöllisesti, ja sitten syystä tai toisesta ei pääsekään. Kunto/taso siinä laskee - ja se pitää vain hyväksyä.

    Mulla venyi kerran aikoja sitten "tauko" monivuotiseksi! Ensin en vaan ehtinyt ja sitten kynnys palata nousi koko ajan. Lopulta mua hävetti mennä tunneille kun olin niin surkeessa kunnossa ja lihonutkin. Ihan typerää!Kun vihdoin rohkaistuin ja menin takaisin, niin tuntui kuin olisin tullut kotiin :) Alku oli kyllä vaikeaa. Kroppa ei tuntunut samalta, eikä peilikuvakaan ollut mairitteleva.. Mutta kaikki mitä pystyin vielä tekemään oli bonusta. Ja ei mennyt kauan kun löysin sisäisen tanssijani uudelleen :)

    Siis ei pidä ottaa paineita! Aina voi tehdä vähemmän, ja aina voi aloittaa uudelleen :)

    ReplyDelete
  19. Moikka!!
    Taas lisää kysymyksiä...
    Niin, että pääsenkö baletin aikuisten ryhmään jos olen jo 13?
    Ja pääsenkö nopeammin kärkitossuille kun olen harrastanut jazztanssia kuitenkin kaksi vuotta ja sielläkin tehdään jalkajuttuja??
    Ja kun olen tanssinut jo pari vuotta, pääsisinkö jo perustaso ryhmään??
    Kiitos kun vastailet :) :)
    T: JNe

    ReplyDelete
  20. Hei JNe :)

    Jep, 13 vuotiaat aloittavat ainakin Helsingin tanssiopistossa yhdessä aikuisten kanssa.

    Jazztanssin harrastuksesta on sulle varmasti hyötyä baletin kanssa, saatat edetä nopeammin alkeistasolta. Mutta baletti aloitetaan alkeista kuitenkin.

    Ne kärkitossuilla tehtävät "jalkajutut" ovat sitten ihan eri asia. Tarvitset joka tapauksessa vahvan baletin perustekniikan. Voit kuitenkin edetä kärjille esim neljän vuoden harjottelun sijan jo kahdessa. Se riippuu ihan siitä miten säännöllisesti käyt, miten hyvin teet töitä ja miten tarkkana olet tunneilla. Baletissa on lajille ominaisia "juttuja" joita oppii vain balettitunneilla harjoittelemalla. Ja paljon!

    Kärkitossuilla tanssiminen on oikeasti hemmetin vaikeaa ja vaativaa eikä todellakaan mukavaa. Kun olet kärsivällinen nyt ja opettelet tekemään perusasiat hyvin ja varmasti, niin nautit siitä sitten aikanaan kuitenkin. Mutta älä hosu! Baletti on mahtava harrastus ilmankin kärkitossutreeniä :)

    ReplyDelete
  21. Hei Johanna!

    Ylempänä olevaa JNe:n tossukysymystä sivuten: Voisitko kertoa lisää pehmeistä harjoittelutossuista ja niiden ominaisuuksista? Miten kankaiset, nahkaiset ja satiiniset tossut eroavat käyttöominaisuuksiltaan? Entä mitä käytännön eroa on kaksiosaisella pohjalla ja kokopohjalla? Hyviä ja huonoja puolia?

    Olen harrastanut aikuisbalettia vasta vajaan vuoden, joten hifistely ei ole tarpeen, mutta toki on kiva käyttää niin ihania tossuja kuin mahdollista. :)

    Minulla on kahdet tossut, Piruetin kankaiset perustossut kaksiosaisella pohjalla, ja Stanlowan nahkaiset tossut kokopohjalla. Viimeksimainitut ostin heräteostoksena Pariisin oopperatalon putiikista, ollessani täpinöissäni Coppéliasta jonka näin samana päivänä. Turistirysäkauppa ei ehkä ole vakuuttavin paikka ostaa balettitarvikkeita, mutta tossut vaikuttavat kutenkin asiallisilta ja ennen kaikkea ihanilta. Mietin nyt kummatkohan tossuistani sopivat paremmin käyttööni, vai onko se ihan makuasia?

    Kiitos jos viitsit vastata! Ehkäpä voisit kirjoittaa oman postauksesna pehmeistä tossuista, joskun meitä om useampia jota aihe askarruttaa? Kiitos inspiroivasta ja mielenkiintoisesta blogista, aurinkoista kevättä sinulle!

    ReplyDelete
  22. Juu, M-P:n helpompi tunti oli kyllä tupaten täynnä, henkilökohtaiset korjaukset jäi aika vähäisiksi. Tosin ne neuvot mitä sain olivatkin sitten hyviä. Ja kieltämättä hotsittaisi tämänkin viikon perjantaina tulla tsekkaamaan näitä tunteja. J3 kiinnostaisi enemmän väljyyden ja pituuden puolesta, mutta vähän arveluttaa, kun oma taso on kuitenkin siinä "J2 miinus". J3:n keskilattia on varmasti todella haastava.

    Ollaan tosiaan oltu silloin tällöin samoilla tunneilla, muistaakseni esim. tiistain J2, missä kävin G:n äitiyslomalle jäämiseen asti.

    ReplyDelete
  23. Hei Eva!

    Ihanasti kommentoitu, kiitos :)

    Juu, se on pitkälti makuasia mitä tossuja itse kukin haluaa käyttää. Mä olen suosinut kankaisia siksi että muokkautuvat nopeammin jalkaan. Tosin ne myös kuluvat nahkaisia tossuja nopeammin. Satiinisista harjoitustossuissa en välitä, musta ne ovat liian "blingit" treenaamiseen ;)

    Kaksiosainen pohja korostaa jalan kaarta paremmin koska alle ei jää turhaa kamaa. Toisaalta aloittelijoille suositellaan usein kokopohjallista sen pienen lisävastuksen takia.

    Tossun pitää tuntua hyvältä jalassa, kuin napakka sukka. Sen pitää olla sopivan leveä päkiän alta, eikä siinä saa olla mitään "kuhmuja". Eikä tossu saa hiertää kantapään kohdalla. Ja pitää sen tietenkin näyttää myös hyvältä! Siis kuminauhat ommellaan huolella, ylimääräinen kiristysnaru leikataan pois (ja loput tungetaan tossun sisään).

    Tässä olis tosiaan pidemmän postauksen paikka, kiitos ideasta :)

    Ja olenkos vähän kade.. Pariisin baletti ja Coppélia :) Ihanaa!

    ReplyDelete
  24. Hei Hayley..

    Yritän just kuumeisesti miettiä kuka oletkaan ;) Mä lopetin sitten ne tiistai tunnit kun G jäi lomalle, en oikein tullut toimeen sijaisen kanssa (joka ei "ehtinyt" korjata vaikka meitä olis ollut vain 6 tunnilla). Odotan kyllä kovasti että G tulee pian takaisin opettamaan, hän on toinen suosikkini M-P:n rinnalla :)

    M-P:n jatko 3 ei ole niin mahoton kuin ehkä kuvittelet, etenkin jos olit käynyt jo Gabrin J2-tasolla. Keskellä tehdään myös ihan basic sarjoja, M-P kun tykkää putsata paljon ;) Sarjat eivät siis itsessään ole ylivaikeita, haastavuus on siinä että tehdään ne mahdollisiman hyvin. Mutta open sanoin: "Don´t worry. If you f*** up, we can do it again!" :D

    Tule vaan kokeilemaan!

    ReplyDelete
  25. Kiva:):)
    No hyvä kun on hyötyä siitä jazzista!!
    T:JNe

    ReplyDelete
  26. Täytyy katsoa miten ton perjantain kanssa uskaltaa tehdä, mutta kiitti vinkeistä! Meikäläisen voisi tunnistaa yleensä keskisinisestä puvusta ja mustista trikoista. Tosin lähes identtisissä vermeissä on näkynyt muitakin. :P

    ReplyDelete
  27. Senkus tulet sinne :) Mut voi muuten tunnistaa mustista trikoista ja turkoosin-sinisestä puvusta. Hei, hetkinen - onks meitä muitakin? :D

    Oikeasti löydät mut varmemmin mun omalta vakipaikalta: se lyhyempi tangonpätkä joka on lähinnä opettajaa (siis lähinnä silloin kun hän näyttää, muutenhan M-P kiertää salia koko ajan).

    Toivottavasti nähdään! :)

    ReplyDelete