6.1.12

Kevään tanssilukkari


Uusi tanssivuosi on jo korkattu viidellä balettitunnilla, mutta vasta ensi viikolla alkaa varsinainen uusi tanssisesonki. Tanssikoulu Footlightin lukujärjestykseen on ilmestynyt paljon uusia tunteja, ja pikku hiljaa tanssitaan myös kevätnäytöksiä kohti. Omaan lukkariin tulee ensi viikolla lisää treeniä, ja vaihdan pitkästä aikaa anytime-korttiin - voin siis treenata rajattomasti! En kuitenkaa rupea asumaan tanssikoululla, pitää sitä välillä vähän relata ja tehdä muitakin kiinnostavia asioita. :)

Tähän asti mun lukkarissa on ollut kuusi tuntia kolmena päivänä, mutta tuleva kevätlukukausi näyttää mahdollisesti tältä:


Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai
Baletti+ J2
ope: GS

Baletti+ J3
ope: M-P.G
vapaapäivä tai Baletti+ J1
SV
Baletti+ J3
GS
satunnaisesti:
Baletti
Baletti pt2
GS

Pointe pt2
M-P.G
Lyrical jazz? Pointe alkeet
SV
Pointe pt1
GS
keskitaso
Tanssivintti

Plus-merkityt tunnit ovat 90 minuuttia, muut tunnin pituisia. Täysin uusi tunti on torstaisin pidettävä Baletti J1 ja pointe alkeet - näitä palaa opettamaan viime vuoden kesäsijainen, espanjalainen Silvia Verges. Odotan näitä tunteja innolla, sillä pidin erityisesti hänen musikaalisuudestaan ja liikkuvista keskilattia-harjoituksista. Vaihtoehtoisesti olisi klo 16.30 Leppävaaran studiossa GS:n J1, joka on vihdoin myös 90 minuutin pituinen. Voin vain suositella!

Footlightin  lukujärjestyksestä löytyy myös baletin aamutunteja, mutta kun omat tupla-iltatuntini loppuvat vasta klo 21 korvilla, jaksan harvemmin olla seuraavana aamuna takaisin tangolla! Ehkä voisin käydä satunnaisesti, jos ehtii ajoissa nukkumaan ja aikataulut antavat myöten..

Mites teidän kevään lukkarit?

P.S. ylläoleva kuva: Dane Shitagi, ballerinaproject.com.

5 comments:

 1. Moikka Johanna!

  Mietin pitkään miten tämän kysymyksen kirjoittaisin, koska haluan muotoilla sen olemaan mahdollisimman diplomaattinen niin sinua kuin kysymysessä olevaa opettajaa kohtaan. Toivon, että onnistun tässä, enkä loukkaa ketään! Olen kuitenkin asiaa jo pidempään pohtinut, ja siksi haluan sitä kysyä. K pitää tunteja lauantaisin (ja alkamassa myös sunnuntaisin), miksi et käy niillä vaan ennemmin maksat irtotunneista tanssivintillä?

  ReplyDelete
 2. Hei "anonyymi"

  Saahan sitä kysyä, ja kohteliaasti kysymyksen muotoilitkin. Syitä on muutama, muttei mitään sen vakavampaa.

  Yksi: olen käynyt Tanssivintin lauantai-tunnilla jo aikojen alusta. Joskus säännöllisesti, välillä satunnaisemmin. Siellä treenaa paljon vanhoja tuttuja, ja tykkään myös Aleksanterin teatterin isosta balettisalista - siihen liittyy paljon hyviä muistoja.

  Kellonaika (klo 13-14.30) on myös sopiva, koska tulen perjantaisin treeneistä kotiin vasta kl 22 jälkeen. Ja olen aika poikki sen jälkeen!

  Olen vasta ottamassa anytime-kortin. Tanssivintin irtotunnit ovat suht edulliset (14 euroa).

  Käyn silti suht harvoin lauantaisin, kun perjantaisin tulee tehtyä jo täysillä 90 + 60 min. Jos menen, haluan vähän kevyemmän treenin. Tanssivintin keskitason tunti on teknisesti tarpeeksi haastava, muttei niin rankka.

  Minulla ei ole mitään henk.kohtaista opettaja K:ta vastaan. Hän on kokenut tanssija, persoonallinen tapaus ja ihan symppis mies. Hänen opetuksestaan en ole kuitenkaan niin varauksettoman ihastunut, vaikka hyviä korjauksia antaakin. Mutta se on makuasia! Olen harrastanut niin kauan tanssia että mulle on yksinkertaisesti kehittynyt tuntien suhteen tietyt mieltymykset.

  Se ei tarkoita etteikö K:n lauantai-tunti olisi kiva paikka treenata :)

  Jätetään kuitenkin opettajasta kommentointi tähän. Toivottavasti vastaukseni oli riittävä, enkä myöskään loukannut ketään.

  ReplyDelete
 3. Ihana, että jaksat aikuistasollakin treenata noin aktiivisesti. Itse olen tanssinut lastentanssitunneilta 4-vuotiaasta asti, 6-vuotiaasta baletti. Välillä on ollut taukoja aikuisiällä muiden liikuntaharrastusten ja vammojen vuoksi. Nyt kevään aion treenailla vammakierteen jälkeen kroppaa salilla ja pilateksessa; syksyllä paluu balettitunneille samalla, kun kotikaupunki vaihtuu. En kyllä ajatellut ottaa balettia noin paljon kuin sinä, vaan näin yli kolmekymppisenä tulee nautittua enemmän jazzista, nykäristä ja haluaisin oppia kunnolla steppaamaan. :) Jätin maratonkommentin tuonne Tanssiakatemia-tekstiin.

  Blogiasi on kiva seurata; tosin harvemmin ehtii kommentoida.

  ReplyDelete
 4. En ehdi enempää kirjoitella, joten kevään lukkari löytyy täältä:

  http://rakkaudestatanssiin.blogspot.com/2011/12/lukujarjestys.html :)

  ReplyDelete
 5. Hei Sophia!

  Melkoinen tanssiura sulla onkin jo! Toivottavasti saat kropan pian takaisin tanssikuntoon, pilates on siihen ainakin erinomainen konsti.

  Mä aloitin vasta 21-vuotiaana, ja kävin pitkään yhtä paljon jazz- ja nykytanssitunneilla kuin baletissa. Mutta kun aloitin 5 vuotta sitten pitkän tauon jälkeen uudestaan, koin eräänlaisen ahaa-elämyksen.

  Tajusin että voisin vielä oppia asioita joita pidin ennen vain edistyneitten tanssijoitten juttuina! Mun onneksi löytyi erinomainen opettaja, ja toinenkin ja siitä se harrastus lähti taas lentoon. Nyt haluan keskittyä vain balettiin ja katsoa miten pitkälle pystyn puskemaan omia rajojani. Se on todella jännittävää :)

  Yksi mahdollinen jazz-tunti on kyllä harkinnassa..

  Maratonkommenttisi oli erinomaisen hyvin kirjoitettu. Vastasin parhaani mukaan :)

  Kiva kun tykkäät seurata, ja odotan kiinnostuneena tulevia kommentteja!

  ReplyDelete