1.3.11

Kalenteri: 6.3.11 klo 18, Bolshoi Ballet: Don QuixoteElokuvateatteriin pääsee taas katsomaan livenä balettia suoraan Bolshoin lavalta! Maaliskuussa on vuorossa baletti Don Quixote, Miguel de Cervantesin mestariteokseen perustuva teos, jonka koreografian teki alun perin Marius Petipa 1869 Bolshoi-teatterille. Uusi koreografia on Aleksei Fadejetshevin ja musiikki Ludwig Minkuksen. Pääroolien esittäjistä en onnistunut löytämään tietoja, enkä tiedä onko yllä oleva publicity-kuva sunnutain tanssijoista. Jos joku tietää, kertokaa ihmeessä. Kun googletin tietoja huomasin että Englanissa näyttävät myöskin Bolshoin esitykset JA lisäksi Pariisin Oopperan Baletin teoksia, mm heidän versio Coppéliasta! Nyt olen kyllä vähän katkero, mrrr..


EDIT: juuri tuli tieto pääosien esittäjistä! Eli nyt kannattaa todella kaivata kuvetta ja varata liput. Tiedot ovat Bolshoin omilta sivuilta, joilta en hoksannut lainkaan etsiä. Heh. Kiitos Katjalle!


06.03.2011 19:00
New Stage

Kitri (alias Dulcinea)
Natalia Osipova
Basilio, a barber
Ivan Vasiliev
Don Quixote, an errant knight
Alexei Loparevich
Sancho Panza, his squire
Alexander Petukhov
Gamache, a wealthy nobleman
Denis Savin
Juanita, Piccilia, friends to Kitri
Olga Kishnyova
Victoria Osipova


Helsingissä "Donkkis" näkyy siis MAXIM-elokuvateatterissa, ja ainakin tänään oli vielä runsaasti lippuja jäljellä. Hinta ei ole halvimmasta päästä, 22 euroa, mutta kyseessä on kuitenkin live-lähetys.

Klikkaa tänne, niin pääset samalta sivulta vaikka lippuja ostamaan: Don Quixote

Balettiesityksen kesto n. 2h 45 min, sis kaksi 25 min väliaikaa.


Laitan tänne kaksi pätkää Donkkiksesta, yksi Bolshoista ja toinen vanha. Mutta Mikhail Baryshnikoviin on aina hyvä palata. He´s The Man! 
Ja ohessa Osipovan taidonnäyte:


8 comments:

 1. http://bolshoi.ru:81/en/season/ballet/repertoire/detail.php?&act26=info&id26=8&dynact26=afisha&dynid26=2519#dyn

  Eli Osipovaa ja Vasilievia luvassa! <3

  t. Katja

  ReplyDelete
 2. Kiitos Katja linkistä ja nopeasta vastauksesta! :)

  Osipova onkin ehdottomasti näkemisen arvoinen!

  ReplyDelete
 3. Voi siis itku ja hampaiden kiristys...:( Ei täältä Turusta käsin varmaan tietnkään taaskaan mitään näin hienoa pääse seuraamaan... Suuri vääryys! Nyyh:(

  ReplyDelete
 4. Saara: No on se niin väärin! Ja Turku on nyt kulttuurikaupunkikin!

  Tuo Mikhail Baryshnikov pätkä löytyy dvd:ltä ainakin amazonin kautta. Live-esityksen puutteessa..

  Käytkö muuten koskaan täällä Hesassa päin? Jos ehdit, nähdään ehkä vielä joskus tanssitunneilla! :)

  ReplyDelete
 5. No, niinpä! Kyllä Finnkino olisi Kulttuuripääkaupunkiuden (sanahirviö) takia voinut vähän panostaa...

  Pitääpä tuolta Amazonilta katsella sitä dvd:tä... Kiitos vinkistä!:)

  En ainakaan vielä näillä näkymin tulevaisuudessa ole saapumassa Hesaan miksikään pidemmäksi aikaa (eihän sitä sitten kuitenkaan tiedä mistä itseni valmistumisen jälkeen löydän), mutta ehdottomasti jos sinne pidemmäksi aikaa kotiudun, tulen tarkastamaan balettitarjontanne ja bongaan teidät sitten sieltä, heh! Sun ja Krisin kirjoitusten perusteella siellä on kyllä paljon annettavaa harrastajille!:)

  ReplyDelete
 6. Hitsi, miksi donkkista ei ole pitkään aikaan esitetty täällä kansallisbaletissa? Oon ihan varma että se tulis olemaan yks mun lemppareista. Ja Kuopion leffateatteriin tämmöset ei tule ikinä ;< Ehkä voisin yrittää tulla tuohon sunnuntain näytökseen jos en ole ihan hirveän kipeä. Oon silloin kotona etelässä kuitenkin.

  ReplyDelete
 7. Toivottavasti jaksat tulla! Mä harkitsen vielä, koska lippu on vähän kallis. Ja maksoin just tanssitunnit ja tilasin juuri puvun ja tossut.. :) Ehkä satsaan mielummin Kansiksen kevään näytäntöihin, mm tuleva Manon on mun listalla!

  Donkkiksen näin muuten Kansallisbaletin esittämänä, vuosia sitten. Oli aivan mahtava.. Saattoi olla Nurejevin versio, koska muistaakseni harjoittaja (Patrice Bart) tuli Pariisin baletista. Silloin pääosaa esitti Jessica Kellgren, aivan upea ja eläväinen ballerina. Kellgrenin ura loppui pian sen jälkeen traagisesti vakavaan onnettomuuten.

  ReplyDelete
 8. Vielä pitää odotella monta kuukautta, mutta Don Quijote palaa Kansallisbaletin ohjelmistoon 12.11.2011 alkaen.

  ReplyDelete