19.3.11

So You Think You Can be a project-ballerina?


Arvatkaa vaan nousiko mun kulmakurvat hiusrajaan asti kun luin tämän facebook-viestin:
"Moikka! Minä olen normaali,suomalainen mies.Olen harrastanut valokuvausta vuosia ja kuvannut studiossa tavallisia kuvia joka on alkanut kyllästyttämään.Mutta nyt olen hurahtanut täysillä baletti aiheeseen.Saisinko sinut mitenkään malliksi balettiaiheisiin kuviin?" 
Ensinnäkin en ollut ikinä kuullutkaan kyseisestä miehestä, saatikaan että olisin tavannut edes kasvokkain. Kaiken lisäksi hän laittoi viestin linkiksi ballerina-projectin sivuston (klikkaa tänne), mikä musta oli vähän röyhkeätä. Pitäisi mainostaa omilla kuvillaan! Mies sitten kyllä jatkoi että hän on ottanut omiakin kuvia henkilöstä X, jonka kyllä tiedän ja olen nähnyt jopa kuvatkin. X on tanssija/opettaja, kaunis nainen, nukkemainen ja ihan taitava. Kuvat eivät ole samaa taiteellista tasoa mutta toisaalta kauniin tanssijan kanssa ei voi kauheasti mennä metsäänkään.

Ihmettelin vain mistä tyyppi oli keksinyt minut, mutta sitten tajusin että mun FB-profiilikuva on turhankin imarteleva, toisin sanoen se on hieman jälkikäsitelty kauniimmaksi. Heh. Katso kuvat itse alta, vasen on "ennen" ja "oikea" jälkeen. Tuo hamonen on muuten hätäisesti kiedottu huivi. Vasen kuva näyttää kivasti löysän keskustan, noloa, mutta sen siitä saa kun pelleilee itekseen keittiössä. Ope olis jo käynyt tökkimässä vatsaa sisään.. Oli miten oli, tanssiharrastajakuviot ovat täällä aika pienet, ja mulla on paljon tanssikamuja facebookissa - joten tämä mies on sieltä bongannut mut mallikseen. Voi jösses sentään.


 

Kieltäydyin tietenkin kohteliaasti, vedoten siihen että olen tavallinen aikuinen nainen joka harrastaa balettia, toisin sanoen kroppani ei vastaa ammattimaisen balleriinan ihannetta. En kuitenkaan ala tässä mollaamaan omaa vartaloani, olen siihen kaikesta huolimatta suht tyytyväinen. Vuosien saatossa baletin treenaaminen on muokannut sen näköisekseen, jalat ovat vahvat, vatsa yleensä littana ja ryhdistä kuulemma tunnistaa "tanssijaksi". Ennen kaikkea voi tehdä juttuja, joihin eivät tavikset (= ei-tanssijat ;) pysty. Kaikkihan tietävät sen ihanan tunteen kun kun oma kroppa suostuu yhteistyöhön ja sitä kokee sekä onnistumisen iloja että tanssin tuomaa hurmiota. Ei nyt joka kerta, mutta riittävän usein että sitä voi aina elää toivossa.. Se on paljon tärkeämpää kuin täydellisen tanssijan vartalon omaaminen. Harrastaja ei sitä paitsi sellaista tarvikaan, riittää että tulee paikalle, kuuntelee ja näkee, imee oppia kuin sieni, tsemppaa ja tekee parhaansa. Ja nauttii siitä.

Mutta en halunnut lähteä tämän kuvaajan matkaan. Jos olisin valssanut sinne studioon tavallisena minäni, ja mies odottaa paikalle ylimaallisen kauniita (nuoria) tanssijoita.. Niin ei kiitos. Annoin parin muun tutun tanssijan nimet, ja jos heillä se FB:n "lähetä viesti"-ominaisuus auki, niin saavat itse ottaa kantaa. Ollaan tässä silti puhuttu keskenämme että aloittaisimme oman "balleriina"-projektin, meistä ja muista harrastajista. Uskon että jokaisesta saa kauniin otoksen, katsotaan vaan hyvä kuvakulma, valaistus ja stailaus. Ja kuvaajan on hyvä tietää oikeasti jotain baletista, jotta poseeraukset olisivat mahdollisimman hyvin toteutettuja ja eduksi jokaiselle "mallille".

Tämä allaoleva kuvakulma, poseeraus ja asu vois ehkä toimia jopa mulla.. :) Kuva on tietenkin Ballerina Projectista, ja valokuvaaja nimi Dane Shitagi. Hänelle lähtisin malliksi ihan milloin vain. Jep, unta näen! :)

Kuva ylinnä, myös Dane Shitagi.

2 comments:

 1. Heippa Johanna!
  Tuollainen viesti olisi varmaan karkottanut mut FB:sta... Hieman outoa kyllä, täytyy todeta.
  Anteeksi, että tungen röyhkeästi komenttiosioosi, mutta kaipaan kipeästi balettituntineuvoja. Täältä löytyi kuin löytyikin balettitunti, mutta ongelmana on se, että tunti on hieman beyond my level, eikä oikeastaan pelkästään hieman. Ensimmäisellä tunnilla sain paniikkikohtauksen, kun näin ketä tunnilla oli (solakoita olen tanssinnut balettia siitä hetkestä, kun opin kävelemään - typpejä, jotka vetää triploja kuin vettä vain) ja kieltäydyin tekemästä lattianpoikki sarjaa. Luuletko, että on balettitunnin etiketin mukaista jatkaa tunnilla käymistä, jos istun lattianpoikkiosion? Opettaja kritisoi mua vähän rohkeuden puutteesta, mutta en oikeasti vain uskalla menna tekemään monimutkaisia pirouettisarjoja, kun yksinkertainenkaan ei suju. Mietin vain, että millaisia kokemuksia itselläsi on tunneista, jotka on selvästi omaa tasoa haastavampia.

  ReplyDelete
 2. Hei Noora!

  Onpa itsellänikin kokemusta vastaavasta. :) Ei onneksi viime aikoina, mutta muistan silti hyvin tuon tunteen.. Ekat 5 vuotta mun tanssimista oli just tuollaista. Olin omien tuntieni lisäksi ylivaikeilla tunneilla haastamassa itseäni (open luvalla). Keskilattialla olin puolet ajasta ihan pihalla, mutta katsoin muista mallia ja opin. Pikku hiljaa..

  Jos pysytyt tekemään tangon vielä ok (niin että saat työstettyä lihakset lämpimäksi) ja keskellä esim tendut ja adagion, niin olet jo puolessa välissä kohti huimaa harppausta eteenpäin! Mun ope G kertoi kun hän aikanaan vaihtoi koulua, kaikki oli aluksi liian vaikeata ja liian nopeata. Mutta sitten hän sopeutui ja otti muut kiinni. Sun tilanne on tietenkin erilainen, muttei pidä menettää toivoa.

  Neuvoisin sua keskustelemaan opettajan kanssa, kertomaan että haluat kyllä oppia ja mitä mieltä hän on.. Ja sanoit että ope vähän kritisoi sua? Se ainakin tarkoittaa ettet ole hänelle yhdentekevä! Toinen asia: älä koskaan jää istumaan lattialle! Mene vaikka takariviin tai sivulle ja yritä markeerata sarjoja (niin ettet ole kenenkään tiellä tiettenkin). Tee aina jotain! Jos muut tekee triploja, so what? Tee hyvät ykköset tai tsemppaa tuplia.

  Olin kolmisen vuotta sitten Berliinissä treenamassa ja menin pokkana pro-tunneille kun yksi toinen tanssija vinkkasi. Oltiin siis just oltu samalla tunnilla toisessa koulussa. Kun päästiin keskelle tuli sen luokan sarjoja että olin ihan helisemässä! Kaiken lisäksi oli pianisti, eli ryhmät vaan koko ajan meni, ilman taukoja (siellä oli n 40 tyyppiä!). Taisin markeerata 6 kierrosta ennen kui uskalsin taakse mukaan. Mutta kannatti! Kun menin vuotta myöhemmin takaisin, pystyin tekemään kaikki sarjat muitten mukana :D

  Tsemppiä!

  ReplyDelete