10.3.11

Night at the Ballet

Night at the Ballet

Olen jo aikaisimmissa postauksissani innostunut yhdistelemään balettivaikutteita muotiin, kun näitten kahden liitto on melko itsestään selvä. Siinä on mun mielestä kyse taiteen, kauneuden, luovuuden ja turhamaisuudenkin synergiasta - ja siksi muoti + baletti on varsin herkullinen cross-postauksen aihe. Yllä oleva "ensemble" sopisikin tämän päivän Manonille, siinä on sekä luksusta (Givenchyn silkkinen mekko)  että leikillisyyttä, se on viettelevä muttei hutsahtava - ja voisin kuvitella siinä Manonia haikailemassa suuren rakkautensa perään samalla kun flirttailee jonkun miljonäärin kanssa.. Tosin toivoisin että "mun" Manonilla olisi happy end sittenkin! 

Huomenna 11.3.2011 on siis Kansallisbaletisssa jälleen uusi ensi-ilta, Kenneth MacMillanin (1929-1992) klassikkobaletti Manon - ja ihan ensimmäistä kertaa Suomessa! Itse olen tästä nähnyt vain pätkiä, enkä koskaan livenä. Sen tiesin ennestään, että Manon kertoo viattoman, mutta kevytmielisen tytön valinnasta suuren rakkauden ja ylellisen, mutta moraalittoman elämän välillä. Manon ei ole mikään Ruusunen, vaan lihaa ja verta oleva nainen joka rakastaa, ja himoitsee, ja riutuu. Tässä tarinassa Prinssin suudelma ei pelasta ikuiselta unelta.. Ja vaikka Prevostin romaani sijoittuukin 1700-luvun Ranskaan, samankaltaisia tarinoita löytynee tästäkin ajasta..

MacMillanin teoksista olen nähnyt kokonaisena mm. "Winter Dreams" -baletin, joka perustuu Tsehovin kirjaan Kolme Sisarta. Pääosissa tanssivat Darcey Bussell ja Irek Mukhamedov, ja heidän pas de deux onkin jotain ihan muuta. Tanssijat sekä tanssivat että elävät osansa niin vakuuttavasti, etten edes tajunnut enää katsovani balettia - elin vain tarinassa mukana! Manonin kohdalla odotukset ovat siksikin aika suuret - mutta on istuttava tarpeeksi lähellä näyttämöä jotta näkee myös tanssijoiden silmät ja ilmeet! Tanssijoista mua kiinnostaisi kovasti nähdä uusi ensitanssija, ranskalainen Julie Gardette ja sitten tietenkin maaliskuun loppupuolella (23. ja 25.3.) vieraileva Tamara Rojo Englannin Royal Baletista.

Kansallisbaletin lehdistötiedote täältä: Aistillinen rakkaustarina Manon Kansallisbaletissa
Kenneth MacMillanin todella hieno ja kattava sivusto videopätkineen: www.kennethmacmillan.com

Ja päätteeksi vielä Tamara Rojo Manonin pas de deux:ssä:

No comments:

Post a Comment