23.12.11

Joulukalenterin 24. luukku


Tanssivuoteni päättyi tänään pointe-tuntiin jossa opettaja yllätti meidät harjoittamalla osan Sugar Plum Fairyn variaatiosta - ihan vain Joulun ja huvin vuoksi! Ai että se oli kivaa, etenkin kun eilen nähty Kansallisbaletin Pähkis oli vielä tuoreena muistissa.. Ja oli se myös rankkaa, kun piti äkkiä opetella askeleet - mutta ei sentään esityskuntoon asti! Ja variaatio oli tietenkin meidän tasolle helpotettu. Kunhan pidettiin hauskaa :)

Tähän päättyy Joulukalenteri, mutta eivät kuitenkaan blogikirjoitukset. Nauttikaa Joulun tuomasta rauhasta, lähimmäisten ja ystävien seurasta, herkuista ja vapaista!

t. Johanna

Kuva: Pacific Northwest Ballet, Dance of the Snowflakes / Nutcracker. Kuvaaja: Angela Sterling

4 comments:

 1. Kun aloitit baletin nuorempana, etkö koskaan haaveillut saavasi tanssista ammattia? Olisiko sinulla ollut siihen vielä mahdollisuuksia? Entä tunnetko mielipahaa siitä, että tanssi on sinulle "vain" harrastus? Näytät sille kuitenkin luovuttavan suuren lohkon elämästäsi..

  T

  ReplyDelete
 2. Hei T!

  Olin jo 21-vuotias kun aloitin tanssimisen, joten olin auttamattomasti liian vanha edes haaveilemaan balleriinan ammatista! Vaikk olisinkin aloittanut nuorempana, se olisi jäänyt lopulta vain haaveksi. Mulla ei kertakaikkiaan ole klassisen balettiin soveltuvaa fysiikkaa. Baletin harrastamista se ei onneksi haittaa!

  Lyhyen aikaa mulla kävi kyllä mielessä josko tanssista voisi saada ammattia opettamisen puolella.. Ja kun yksi nykytanssin opettajistani kysyi josko olin hakemassa Tanssitaiteen laitokselle, kävi sekin mielessä..

  Mutta päädyin lopulta siihen että tanssi "vain harrastuksena" on se mun juttu! Saan tehdä sitä niin paljon kuin haluan ja kykenen, ja mulla on loistavia opettajia - mitä muuta sitä voisi enää toivoa tässä vaiheessa?

  Joten ei mielipahaa, vaan pelkästään tanssin iloa!

  ReplyDelete
 3. Moikka!

  Edellisen anonyymin kommentista inspiroiduin kysymään huvittaisiko sinua kirjoitella siitä, kuinka nuorempana innostuit baletista ja tanssista yleensä. Olisi todella mielenkiintoista lueskella treenailuistasi silloin! :)

  ReplyDelete
 4. Hei Maria!

  Olenkin kirjoittanut jotain muistelmien tapaista sinne englanninkieliseen blogiin, mutten oikeastaan mitään senaikaisista treeneistä. Hmm.. Voisin kyllä kaivaa kaapista vanhat kalenterini, sieltä löytyy jotain merkintöjä jopa 15 vuoden takaa.

  Historiaprojekti! :D

  ReplyDelete