1.12.11

Joulukalenteri, ensimmäinen luukku.

Hyvää Joulunalusaikaa kaikille Balettikassin lukijoille! 



Ensimmäisessä luukussa tanssivat itseoikeutetusti Pähkinänsärkijän iki-ihanat Lumihiutaleet! Tykkään todella paljon lavastuksesta, tuossa talvisessa taustassa on jotain suomalaista metsää.. Tässä kuvassa nähdään muuten arvostetun Pacific Northwest Baletin (PNB) ryhmäläisiä ja koulun edistyneitä oppilaita. Yhdysvalloissa Pähkis on iso juttu näin joulun alla, ja kaikki tanssiryhmät ja koulut laittavat oman tuotantonsa pystyyn. Baletin maailmassa ei tule Joulua ilman Nutcrackeria!

Koregrafioita on niitäkin useita, vaikka Balanchinen versio taitaa olla sielläpäin suosituimpia. Tämä PNB:n uusi versio on kuitenkin Stowellin/Sendakin käsialaa. Maurice Sendak vastaa kuvituksesta ja lavastuksesta, ja on varmaan monille tuttu kirjastaan Hassut Hurjat Hirviöt. Klaaran/Marien osan tanssii muuten yleensä nuori, noin 14-vuotias balettikoululainen. Voitte kuvitella miten haluttu tuo osa on! Varsinainen päärooli on kuitenkin Makeishaltijattaren osa (Sugar Plum Fairy). Mutta siitä lisää myöhemmin.. :)



Lisää luukkuja on siis luvassa, joka päivälle omansa, aina aattoon asti. Ja tavalliset postaukset jatkuvat myös. Muistakaa käydä kurkkaamassa! :)

P.S. Valokuvan otti Angela Sterling.

No comments:

Post a Comment