20.12.11

Kiireen keskellä

Kakku on vihdoin uunissa, mutta pistaasikeksien valkosuklaa unohtui kaupan hyllyyn.. Miten musta tulee Joulun alla aina näin hajamielinen? Onneksi tanssitunnilla jouluhärdelit jäävät oven ulkopuolelle, ja on ihanaa kun ei tarvitse tehdä muuta kuin keskittyä nilkan ojennuksiin, ryhtiin, sarjoihin ja musiikkiin! Eilen olin kahdella tunnilla, ja molempien lopuksi tehtiin reverance jouluisiin säveliin - en vain muista mistä laulusta. Hyvät Joulutkin toivotettiin, kaikki kun eivät tule aatonaattona enää tunneille. Mä olen tietenkin tangon ääressä, kun vietän pyhätkin Helsingissä.

Joulukalenterin 20. luukku aukeaa Pähkiksen Grand Pas de Deux -variaatioon. Royal Balletin Miyako Yoshida ja Steven McRae ovat pääosissa.


2 comments:

 1. Tässä variaatiossa ja musiikissa on jotain aivan ihmeellistä ja ihanaa, joka kerta kun näen sen, oli sitten livenä Kansallisbaletin esittämänä tai youtubesta joidenkin muiden tähtien tanssimana, liikutun kyyneliin. En ole vieläkään vuosien jälkeen ymmärtänyt, miten niin aina käykin.

  Sattuiko joku muuten katsomaan eilen Teemalta Askelmerkkejä? kolmeosainen dokumentti baletin ja tanssin tulosta Suomeen, vanhat tanssijat enemmäkseen kertovat muistojaan. Mukana myös todella sympaattinen Margaretha von Bahr, lapsuuden aikaisen balettikouluni perustaja, joka tosin oli jo eläköitynyt ja koulu siirtynyt seuraavalle omistajalle, kun minä koulussa tanssin. Hihih :)

  Ihanaa joululomaa kaikille! Tulisipa vaan lunta Helsinkiinkin, ihan niin kun viime vuonna, niin en enää keksisi mikä voisi olla paremmin :)

  -Lumitähti
  joka unissaan tanssahtelee Makeishaltijattarena :)

  ReplyDelete
 2. Hei Lumitähti!

  Ihanaa kun tanssilla voi olla tuollainen vaikutus - että se liikuttaa katsojaa kyyneliin asti.. :´)

  En ole itse vielä katsonut Askelmerkkejä, vaikka sen just linkitin. Kaikki illat on mennyt vielä tanssiessa! Toivon kuitenkin bongaavani monia tuttuja sieltä :) Margaretha von Bahr on mulle vain maineelta tuttu, taisi mun eka opettajani käydä joskus hänenkin opissa!

  Ihanaa joululomaa sulle myös, ja toivotaan että lunta satais vaikka uudeksi vuodeksi!

  ReplyDelete