2.12.11

Joulukalenterin toinen luukku

New York City Ballet: Waltz of the Flowers. (Valokuvaaja ei nimetty)

Lumihiutaleista siirrytään hetkeksi kesäisiin tunnelmiin, eli Kukkais-valssiin! Olen aina tykännyt tästä Balanchinen koreografiasta, ja haaveillut että voisin joskus tanssia edes pienen pätkän siitä. Solistin osa on hillittömän vaikea, ei tulisi mieleenkään, mutta ryhmäkoreosta voisi jonkun askelkuvion mahdollisesti opetella. Tosin luulen että omat terälehteni ehtivät lakastua ennen sitä.. ;) Videopätkä on muuten täyspitkästä Nutcracker-baletti-elokuvasta, joka on myös esitetty Suomen televisiossa. Mulla oli se joskus videonauhalla, kunnes nauhuri hajosi eikä tullut enää ostettua uutta. Pitäiskin varata joskus kirjastosta aikaa että saisin siirrettyä kaikki tanssi-tallenteet digi-muotoon!Olen muuten lukenut ja kuullut että monilla teistä on pidempikin balettitauko edessä kun tanssikoulut jäävät lomille? Täytyy sanoa että pääkaupunkiseudulla asumisella on puolensa, isot koulut sulkevat ovensa vain pyhiksi! Oma kouluni FL pitää tavallisesta lukkarista noin viikon tauon, mutta sinä aikana pidetään kuitenkin joitain tanssin tiiviskursseja. Itse en tiedä vielä huilaanko sen viikon vai hakeudunko vaikka HTO:n tunneille.. Riippuu vähän kunnosta ja fiiliksestä, lomaa mulla on joka tapauksessa.

Tammikuussa Tanssikeskus Footlight starttaa paljon uusia tunteja, ja itse aion lisätä ainakin torstain baletin omaan lukkariin (baletin lukujärjestys 2011-2012). Olinkin jo odottanut sopivaa tuntia! Ainoa ongelma on että samalle päivälle osuu kaksi balettia, G:n J1 (klo 16:30-18:00) Leppiksen studiossa ja S:n J1 (klo 18:30-20:00) Salmisaaressa. Mä haluaisin käydä molemmilla, mutta Leppävaarasta ei ehdi mitenkään Salmisaareen puolessa tunnissa! Mitä mä teen? Tykästyin viime kesänä tosi paljon Silvian tunteihin, etenkin tanssilliseen keskilattiaan. Mutta en myöskään haluaisi missata "oman openi" Gabriellan lisätuntia! Yksi ratkaisu olisi vuorotella.. Silvialla alkaa myös pointe alkeet klo 20, ja sinne ehtisin joka tapauksessa. Salmisaari sijaitsee muutenkin näppärästi Länsiväylän vieressä. Eli joko molemmat S:n tunnit Salmisaaressa, tai välillä ensin G:n tunti Leppiksessä ja sieltä vielä pointen kautta kotiin. Saas nähdä miten jaksaa.

Muuten tanssilukkarini pysyy ennallaan:

maanantaisin baletti  jatko2 90 min + perustaso 60 min (teen kärjillä)
tiistaisin baletti jatko3 90 min + pointe 60 min
keskiviikkoisin lepopäivä
torstaisin UUTENA joko G:n baletti jatko1 90 min + pointe 60 min TAI S:n jatko1 90 min + pointe
perjantaisin baletti jatko3 90 min + pointe 60 min
satunnaisesti lauantaisin tai sunnuntaisin keskitason baletti
jotain muuta kuin balettia - mahdollista..

Oho. Tajusin just että pointea tulee vähintään kolmasti viikossa! Tossubudjetti taitaakin mennä uusiksi. Onneksi nykyiset kestänevät vielä vuoden loppuun. Uudet onkin jo varalla.

Ennen ja jälkeen. Bloch Balance European.

7 comments:

 1. Moikka! Mun on ny pakko kysyy, et onks baletissa mitä hyviä ja huonoja puolia? Kun haluisin alottaa sen, mutta en oo vaan saanut aikaseks laittaa minnekkää sähköpostia/soittaa balettitunneista :/

  ReplyDelete
 2. Yhyy, mulla loppuu tanssit huomenna ja vasta tammikuussa pääsen pyörähtelemään uudestaan! Tosin tauko tekee hyvää nilkoilleni, jotka eivät tällä hetkelläkään näytä kovin hehkeiltä puolet paksumpina, mustelmia ja haavoja täynnä :D

  ReplyDelete
 3. Ihana tanssipatka...kylla munkin mieleen on noi pitkat tanssihameet enemman kuin lyhkaset tutut.

  ReplyDelete
 4. Anniina, miten ihmeessä oot onnistunut saamaan ittes täyteen mustelmia ja haavoja? Taitaa tauko oikeesti tehdä sulle ihan hyvää! :)

  Mutta nyt on hyvä aika miettiä mitä on tänä vuonna oppinut.. Tunneilla jää usein jumittamaan vaikeisiin asioihin, ja unohtaa miten sitä on kuitenkin edistynyt.

  Rentoudu tauollasi, ja nauti joulun ajasta. :)

  ReplyDelete
 5. Hei Noora!

  Näissä pitkissä tutuissa myös muodokkaampi balleriina ;) on edukseen, mutta ennen kaikkea ne korostavat tanssin liikettä! Ja onhan niitten tarkoitus olla kukkamaisia.. Balanchinen baleteissa on muuten aina nämä samat, säätiökin sanelee sen, mutta olen nähnyt kauniimpiakin.

  Koreografia on kyllä ihana!

  ReplyDelete
 6. Hei eka kommentoija :)

  Baletissa on niin paljon hyviä puolia, että ne vähäiset huonommat eivät juuri paina vaa'assa. Vaikka baletti vaatii paljon, se antaa enemmän. Teenkin tosta vielä oman postauksen, kiitos ideasta! :)

  ReplyDelete
 7. Haha, nykärin lattiasarjat ja jazzin hypyistä laskutuminen maahan oikella tekniikalla taitavat olla mulla vielä hieman hakusessa ;)

  ReplyDelete