17.12.11

Shh.. Tsaikovsky, Part Deux

Lupasin eiliselle luukulle jatkoa, ja tässä se tulee. Balanchinen mestarillinen koreografia Baryshnikovin tanssimana! Ystävien kanssa pohdimme että tuotantotiimi on käyttänyt näkymättömiä siimoja - ei kukaan voi uhmata painovoimaa tuolleen. Tai sitten Mishalla on kengurun geeniä. Eikä pidä unohtaa Patricia McBriden hienoa tulkintaa! Videosta saamme muuten jälleen kiittää Balletomania, mutta koska siinä on muutakin tanssia, ajoitin linkin alkamaan suoraan Tsaikovsky Pas de Deux:stä. Klikkaa tänne.

Vertailun vuoksi halusin upottaa tähän myös toisen tulkinnan tästä päivästä. POB:n tähtitanssija Dorotheé Gilbert tanssii todella eloisasti ja riskejä pelkäämättä! Vaikka hänen jalkansa lentävät nykyvaatimusten mukaan korkealle (ja korkeammalle kuin edellisessä videossa), se ei tapahdu tanssillisuuden kustannuksella. Kädet varsinkin ovat ihanan ilmavat ja elegantit. Katsokaa muuten tarkkaan Gilbertin soutenu piquéitä - hän hyppää viimeiset suoraan kärjelle! Harmi että tästä ei ole koko variaatiota nähtävissä.


3 comments:

 1. Gilbertin leikkisyys sopii todella hyvin tähän koreografiaan. Toi loppu on tragikoominen - nainen riemuitsee sydämensä kyllyydestä, ja mies nappaa hänet kiinni kuin mattorullan ja kantaa ulos näyttämöltä ;D

  ReplyDelete
 2. Enpä ole koskaan katsonut sitä tuolta kantilta! ;)

  Olen aina ajatellut että nainen on tässä todellinen tähti loppuun asti. Mies on lopussa vain liikkuva jalusta, balleriinan kauneutta palvova statisti. Balanchinelle baletti oli yhtä kuin nainen, joten on ihme että hän ylipäätään teki miehillekin sooloja! Ja onneksi teki, muuten oltais jääty ilman Baryshnikovin tulkintaa tästä kaksintanssista :)

  ReplyDelete
 3. En mäkään oo aikaisemmin ajatellut niin, vaan aikaisempi mielikuva on just se että nainen on upea ja ihana ja vaan sattuu nousemaan ilmaan aina välillä. Tässä nimenomaisessa tulkinnassa vaan sattui olemaan erilainen fiilis, josta sitten pälkähti päähän tämmöstä ;D

  Statistin osahan on hirveän vaativa, sillä statistihan sen tähden osaltaan tekee - pitää malttaa pysyä taka-alalla ja antaa tilaa loistaa, ja ehkä siinä tää juuri onnahtaa, kun mun mielestä mies pyrkii liikaa esille!

  ReplyDelete