3.12.11

Kolmas luukku: Lumikuningatar

Lunta ei ole vielä satanut, mutta ei anneta sen häiritä Joulunalusajan nautintoja.. Tänään paistaa ainakin Helsingissä aurinko, ja kiitos siitä! Ajattelin nyt viikonloppuna taiteilla joulukortteja, leipoa jotain hyviä pähkinäisiä keksejä ja ommella nauhat uusiin kärkitossuihin. Ihan kivaa puuhastelua. :)

Kolmannen luukun joulubaletti on edelleen Pähkinänsärkijästä, tällä kertaa Lumikuningattaren esiintulo. Pääosan tanssii Yuan Yuan Tan, ja tuotanto on San Francisco Baletin. Luntakin sataa!

5 comments:

 1. Olipa ihana ja sadunomainen tanssipätkä! En ole aikaisemmin haaveillut esittäväni balettia näyttämöllä, mutta tämän pätkän nähtyäni syttyi pieni kipinä siihenkin.

  ReplyDelete
 2. Hei Amanda!

  Ihanaa että kipinä lensi sinne asti :)

  Tässä on kyllä jotain satumaista tunnelmaa.. Eikä mua haittais yhtään pukea noi tyllitutut ja kristallitiarat päähän ;)

  Noi lumihiutaleet ovat muuten aika haastava rekvisiitta, tuuppaavat tarttua ripsiin! Ja tekevät lattiasta liukkaan. Luin myös jostain että mitä pidemmälle sesonki etenee, sitä enemmän roskaa lentää hiutaleiden mukana. Se on sitä uusiokäyttöä..

  ReplyDelete
 3. Videon tutu on hauska, kun sen reuna/helma ei ole tasainen vaan on jäljitelty lumihiutaleen muotoa :)

  ReplyDelete
 4. Heipä hei Johanna! Olisiko mitenkään mahdollista jos voisit hieman valaista minua tässä noista footlightin balettituntien tasoista j2 ja j3. Millainen on vaikeustaso kyseisillä tunneilla, tehdäänkö tunneilla kärjillä kuinka paljon, kuinka kauan treenannutta porukkaa tunneilla käy ja niin edespäin. Entä mitä mieltä olet koulun EK ja AK -ryhmäläisistä, kuinka hyviä he ovat? Olisin oikein kiitollinen vastauksestasi!

  Ihanaa joulun odotusta sinulle! :)

  ReplyDelete
 5. Hei!

  Onpas muuten hankala kysymys.. Footlightin tunnit ovat siis avoimia kaikille, ja jossain määrin oppilaat ovat itse vastuussa siitä että käyvät sopivan tasoisilla tunneilla. Tietenkin jos joku on ihan väärällä tasolla opettaja voi (ja saa) siirtää toiselle tunnille. Yleensä se menee kuitenkin niin että sitä saa jäädä, kunhan ei ole tiellä, ei hidasta tuntia eikä ole vaarassa loukata itseään.

  Mutta - jos kysyy esim Gabriellan mielipidettä suoraan, niin hän kyllä suosittelee jokaiselle sopivan tuntitason ja myös siirtää tasoa ylemmäs jos/kun taidot karttuvat riittävästi.

  Tunneilla käyvien tasot ovat siis laidasta laitaan. J2 tunneilla käy aikuisia jotka ovat tanssineet jopa 30 vuotta, ja nuoria aikuisia jotka ovat vasta siirtyneet J1-tasoilta.

  J3-tasoilla voi olla entisiä EK-laisia, ammattilaisia, ammattiin pyrkiviä, edistyneitä aikuisia, keskitason tanssijoita. Ja aina välillä tunneille eksyy joku innokas oppilas joka ei ihan vielä pärjää..

  Sekä G:n että M-P:n J3-tasot ovat edistyneitä, ja vastaavat vaativuudeltaan ammattilaisten treenejä.

  Näillä tuneilla pitää olla hallussa laaja baletin termistö, ja perustekniikan pitää olla ehdottomasti kohdalla. Ei tarvitse osata 16 fouetté-piruettia, mutta tunneilla tehdään kaikenlaisia piruetti-sarjoja, petit allegroa myös battun kera ja isoja hyppysarjoja. Laatu on tärkeää, pelkkä askeleitten muistaminen ei riitä.

  Footlightissa pointe tunnit ovat ihan erikseen. Tavallisilla tunneilla ei siis harjoitella kärkitekniikkaa, mutta joku edistyneempi oppilas saatta joskus tehdä koko tunnin kärjillä. J3-tasolla yleensä vain ammatillisen koulutuksen saanut.

  Pointe tunteja on nyt just kahta tasoa: perjantain pointe (alkeet) on alkanut kesän jälkeen alusta, mutta siellä käy myös edistyneimpiä. Joten vaikeus on sen mukainen. Tiistai pointe on jatkoa viime vuodelle, ja tanko huomattavasti vaativampi.

  Koulun EK ja AK -ryhmistä en osaa valitettavasti sanoa mitään. Koulutus painottuu eri lajeihin, baletti on käsittääkseni enemmän sivuaine. Lahjakkaita nuoria joka tapauksessa.

  ReplyDelete